keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Peugeot 407 ulkolämpötila-anturi

En malta olla postaamatta tästä heti. Kun lupasin aamulla, että kerron sitten miten autoni kylmyysongelma ratkaistiin, jos se tosiaan ratkeaa.

Ongelma:

Auto oli yksinkertaisesti kylmä ajaa.

Vaikka nykydieselit ovatkin hukkalämmön suhteen kovin tarkkoja, niin edes webaston päällä pitäminen ajaessa ei tuonut lämpöä tarpeeksi vaan olin ihan jäässä. Päättelin tästä omin pikkukätösin, ettei tämä ole normaalia, koska kuka hullu ikinä luopuisi 90-luvulla rakennetuista autoista ja siirtyisi 2000-luvulle, jos nykydieselit todella ovat näin kylmiä.

Merkkihuolto ehdotti heti ekana tietysti läppävikaa, koska se sattuu olemaan pösön yksi hienoimmista tyyppivioista. Hienolta nimeltään siis jokin lämmönsäätimen läppä, josta useimmiten menee akseli poikki. Sen seurauksena läppä jää tiettyyn asentoon ja näin ollen näissä kaksialueisissa ilmastoinneissa joko kuskin tai apukuskin puolelle puhaltaa kylmää ja vain toiselle lämmintä.

Ei se muuten mitään, mutta moinen remontti maksaa 700 euroa.

Olin jostain syystä aiemmin lähettänyt eräällä tankkipelimiehelle kuvan tuosta näytöstä, jossa näkyy kaikenlaista pilipalitietoa. Eilen aamuna hän tsättäsi, että btw se sun auto luulee pihalla olevan 78 astetta lämmintä..

IMG_4000

..jolloin automaatti-ilmastointi yrittää lämmittää kylmää sisäilmaa ulkoilmalla.

Wow!

Soitin heti merkkihuoltoon ja he myöntelivät tämän olevan mahdollista sekä aiheuttavan tuon ilmastoinnin vääränlaisen toimimisen. Hetken mietittyäni soitin vielä uudestaan sinne ja pyysin laittamaan tilaukseen ulkolämpötila-anturin, koska sehän selkeästi tuossa oli rikki.

Ja jos se ei olisi ratkaisu, niin haluaisin sen silti kuntoon, koska haluan tietää pilipalinäytöltä kuinka kylmä tai kuuma ulkona on.

Sain huoltoajan tälle päivälle. Jännitti hirveästi ratkaiseeko anturin vaihto tosiaan koko ongelman ja siltä nyt vaikuttaisi, että kyllä.

IMG_4015

Ensinnäkin käynnistäessä auto suhuuttaa ilmastointia mukavan leppoisalta korkeudelta eikä täysiä kuten aiemmin. Toisekseen auto tuntui puoliksi jopa lämpöiseltä, kun ajelin sen salilta kotiin myöhemmin illalla.

Kaiken järjen mukaan tämä oli ratkaisu. Todellisuuden näen vasta huomenna, kun lähden aamulla taas ajelemaan. Ja joka tapauksessa anturi on nyt kunnossa (sijaitsee muuten apukuskin puoleisessa peilissä näissä vekottimissa), näen ulkolämpötilan ja voin lukea pilipalinäytöltä, jotta nyt on muuten liukasta.

En ole pitkään aikaan kirjoittanut postausta mistään aiheesta näin innoissani kuin tästä. Autosta! Sen korjaamisesta! Ongelmanratkaisusta!

Miksi oi miksi menin kauppikseen enkä automekaanikkokouluun aikoinaan? ;)

Edit:


:D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti