lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kesärenkaat vaihdettu!

Eilen pääsin aikaisin töistä ja mietin mitä tekisin sillä kaikella ajalla. Aurinko paistoi eli ei ehkä aivan huvittanut vielä mennä kotiin sohvalle rötköttämään ja nukahtaa siihen. Tilanne ratkesi hyvin helposti.

Kävin hakemassa Peugeotin vanteet erään miehen pihasta ja hän passitti minut Ilmajoelle hakemaan renkaat niille vanteille. Minähän menin. Ilmajoen keskustassa pikkupojat ajelivat mönkijällä 3 päällä (kyytiläiset ilman kypärää, kuskilla kypärä) p****rallia (if you know what I mean) ja poliisit ajelivat vain teollisuusalueella sekä kuusseiskalla. Olisi varmaan pitänyt soittaa, että miten olisi, jos kiertäisitte edes kerran kylän kautta. Ei näyttänyt kovin terveeltä, kun yksi poika ilman kypärää istui mönkkärin päällä kuskin edessä..

IMG_5979

Siellä Ilmajoella oli tarkoitus myös vaihtaa renkaat alle, mutta eihän se onnistunutkaan, kun vanteet ovat jotain hienoa ranskalaista taiteilua taas eikä niistä lähtenytkään keskireikä irti kuten ilmeisesti normaalisti kaikista muista vanteista lähtee. Eikä siellä ollut edes pultteja alumiinivanteille olemassa. Tietenkään. Koska nekin olivat lopulta jotain kalleinta ja erikoisinta mallia.

Ajelin sitten takaisin Seinäjoelle kysymään neuvoa alapallonivelen vaihtaneelta korjauspajalta, koska siellä oli miehillä järki päässä ja ammattitaito autojen korjaamisen suhteen.

IMG_5985

Sain jonkun rengaspaikan nimen, josta kaikki tarvittavat vekottimet löytyvät, mutta sitten kun soitin, niin olisi mennyt maanantaille. Minä luonnollisesti haluan joskus jopa hoitaa asioita heti, etteivät ne sitten jää liian pitkäksi aikaa..

Soitin vielä pariin muuhun paikkaan ja lähdin huvikseni käymään yhdessä, josta ei vastattu puhelimeen. Se oli ihan hyvä päätös. Seinäjoen Rengaskeskus tarjosi kaikki palvelut saman katon alta samantien! He tasapainottivat, vaihtoivat ja jopa pultit löytyivät hyllystä. Btw, sen yhden pultin kappalehinta oli 8 euroa.

IMG_5990

IMG_5992

IMG_5997

Sain renkaat alle lähes odottamatta ja senkin mitä odottelin, join pikkulirun kahvia pitkästä aikaa ja häiritsin työntekijöitä kamerani kanssa.

Enpä olisi arvannut, että auton ostamisessa varsinaiseen hintaan tulee vielä lisää nämä kaikki katsastuksesta läpi pääsemiset ja kesärenkaat. Talvirenkailla pääsee ilmeisesti vielä ajelemaan 1-2 talvea ikänsä puolesta.

Mutta nytpä on auto kesäkunnossa. Ei muuta kuin pitää ja päästää.

Seinäjoen Rengaskeskusta voin todellakin suositella paikallisille autoilijoille. Talvirenkaat ja niiden pultit on pakattu autoon pusseihin, jotta eivät ole hukassa ja sotke paikkoja. Tasapainotus ja vaihto maksoi 60 euroa. Oli siis paljon edullisempikin kuin muutamassa muussa paikallisessa alan firmassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti