lauantai 17. toukokuuta 2014

Ojennusperjantai

Ihmiset elävät usein enemmän tai vähemmän jossain oravanpyörässä. Sen lisäksi, että ihmisen perusarkeen kuuluu töissäkäyminen ja kaikki siihen liittyvä oravanpyörä niin sivutuotteena on todella helppoa saattaa itsensä väsymyksen oravanpyörään. Töissä on raskasta, ihmissuhteissa on raskasta ja jokainen viikko päättyy perjantaina siihen, kun vihdoin kotiin päästyään on ihan pakko vaan mennä nukkumaan, koska ei yksinkertaisesti jaksa olla hereillä. Kun yöunet jäävät viikosta toiseen joka arkiyö liian lyhyiksi ja sen lisäksi kaikki työperäinen tai mikä vaan stressi, on nukkumaan vain päästävä. Alkuillasta sitten herätessään jaksaa remuta viikonlopun iloisesti.

Näin minä olen elänyt syksystä kevääseen. En ole päässyt nukkumaan ajoissa koko talvena joten olenkin sitten nukkunut joka torstai ja perjantai pienet päikkärit, jotta on sitten taas illalla jaksanut olla sosiaalinen tai edes hereillä.

Hermostuin tähän tilanteeseen joku viikko sitten ja pyhä aikomus olikin lopettaa perjantaisin nukkuminen, mutta viime viikolla jalkapohjan tulehdus vei kaikki voimat enkä voinut muuta kuin kaatua sohvalle. Muutenkin hermostutti ikuinen väsymys, mikä tietysti on johtunut siitä etten nuku tarpeeksi, mutta tietysti  myös siitä, etten tee tarpeeksi. Jos olisin hieman aktiivisempi iltaisin, niin ehkä väsymyksen oravanpyörä kääntyisikin energisyyden oravanpyöräksi.

Äiti joskus sanoi, että mitä enemmän nukkuu, niin sitä enemmän väsyttää. Viittasi silloin jatkuviin päikkäreihini, joihin olin koukussa. Ja se oli ihan totta.

Joskus, kun tein vielä fyysisesti raskasta työtä, luin jostain, että ihmisen pitäisi harrastaa liikuntaa myös vapaa-ajallaan, jotta se päivän työsuoritus ei menisi aina maksimivoimilla. Tämä sopii ihan hyvin arkeenikin. Minun pitäisi tehdä enemmän vapaa-ajallani, jotta voimani eivät riittäisi pelkästään töihin, saliin ja kaupassa käymiseen vaan jaksaisin siihen päälle sitten vaikka siivoilla ja touhuta jotain.

Tuohon perustuu myös uusi liikuntalukujärjestykseni. Enemmän liikettä, enemmän energiaa. Enemmän aineenvaihduntaa näin ollen ja läskit liikenteeseen!

Uusi aikakausi on siis koittanut minulle, koska uudessa kalenterissani perjantait ovat salipäiviä. Niin oli myös eilinen. Sillä oli kauaskantoiset vaikutukset vaikkei sitä ensin edes ymmärtänyt.

Olen vältellyt sitä kahvin juomista jo jonkun aikaa, mutta tässä on alkanut tulla hirveä himo kahvia kohtaan. Niinpä sallin eilenkin itselleni pahvimukikahvia ennen treeniä. Pitäisi kuulemma tuntia ennen juoda se, mutta minulla ei siihen ole mahdollisuutta ellen varta vasten ala säätää. Join eilen mukini riittävän aikaisin, koska treenatessa olinkin yhtä sekopää kuin trainerini Marianne. Satuin näkemään penkkipunnerrusten välillä kuinka Fressille on saatu renkaat kiinni ja niitähän oli pakko päästä testaamaan varsinaisen treenin jälkeen. Jos olisin yhtään notkeampi ja vähempimahainen, haluaisin harrastaa kaikenlaista akrobatiaa.

photo

Treeni itsessään oli sopivan rankka. Tehtiin ainakin neljällä eri tavalla ojentajia, vähän sitä rintaa ja olkapäitä. Ihan hyvä, ehkä mun ojentajat tajuaa vihdoin olevansa olemassa. Jotenkin ehkä vaikein lihasryhmä mulle treenata.

Voimat oli ihan loppu tuon tunnin jälkeen. Piti vielä käydä kaupassa ja tuntui, että kävelen päin seiniä, mutta pääsin kuitenkin ulos kaupasta hajottamatta mitään. Kotona oli hirveä kiire saada syömistä, jotta olo edes vähän kohenisi ja kyllä se siitä sitten joskus kymmenen jälkeen illalla alkoi tuntua normaalilta, kun olin jo hetken aikaa ehtinyt makoilemaan sohvalla kaiken tankkipelaamisen jälkeen.

Untitled
Ponipuku päälle ja sohvalle!

Untitled

Leffasyömiseksi sopi paras protskupatukka, jota oon tähän mennessä maistanu. Maistuu ihan suklaalta! Mari suosittelee. Oh yeah!

Tosiaan, leffan jälkeen ei muuta kun nukkumaan ja aamulla heräsin arjesta tuttuun tapaan puoli kuudelta.. Olo oli kuin jyrän alle jääneellä. Käänsin kylkeä ja heräilin uudemman kerran puoli ysiltä..

Untitled

En nukkunut päikkäreitä perjantaina vaan kävin salilla joten nukkumaan todella aikaisin ja sen myötä myös lauantaiaamuna pääsi sängystä ylös aikaisin. Todella parempi elämä entiseen verrattuna. Aiemmin nukuin ehkä yhteentoista ja siltikin väsytti herätessä. Nyt ei. Nyt voisin lähteä pienelle aamukävelylle kylille nautiskellen ihanan kesäisestä säästä ja lämmöstä :)

Loppuun vielä aamuswingiä!


* postaus sisältää mainoslinkin

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti