maanantai 14. heinäkuuta 2014

Minä, kahvi ja raakasuklaa

Tänään oli saatava raakasuklaata.

IMG_8149-1

Huomasin joskus toissaviikolla mitä ihmiset olivat tarkoittaneet sillä, kun sanovat suklaan maistuvan kahvin kaverina. Todellakin! Superhyvää.

Nyt, kun olen tässä taas kehittänyt hienoisen sokerikoukun, niin tänään oli pakko sekoitella raakasuklaat jääkaappiin jähmettymään. No more sugar.

Jos annan sokerisuklaalle yhdenkin mahdollisuuden, niin se vaan vie mukanaan. Kunnes huomaan joka ilta mättäväni jotain makeaa. Tuijotan Fazerin logoa ja mietin oliko niiden pakko laittaa tehdas pystyyn.

Onneksi raakasuklaa tuli maailmaan. Se on hyvää, kuulemma terveellistäkin ja sopii aivan loistavasti kahvin kanssa.

4 kommenttia :

 1. Oon kyllä kuullut niin paljon raakasuklaakehuja viimeaikoina, et pakko varmaan itsekin jossain kohtaa kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Just pistin suun makeaks taas :) Tuli aivan tosi hyvää tosta satsista kyllä. Tällä kertaa kokeilin Leaderin pakettia, aiemmin en oo sillä tehny.

   Poista
 2. Jos joskus kyllästyt valmispaketteihin, tässä on helppo pohja, josta lähteä itse sotkemaan: http://epicallyraw.blogspot.fi/2013/08/helppoheikin-raakasuklaa-suklaata.html

  Tuosta tulee sellainen satsi, joka sopii just sopivasti meikäläisen sydänjääpalamuottiin. Oon laiska ja köyhä, joten ite teen raakasuklaani vain kookosöljyyn. Ehkä joskus vielä raaskin ostaa kaakaovoitakin, mutta sitä päivää odotellessa... Oon myös niin laiska, että käytän mittakippojen sijaan vain digitaalivaakaa. Desi kookosöljyä painaa noin 80-90 grammaa, hunaja noin 40. Kaiken muun heitänkin sekaan mututuntumalla. Ainakin maca ja lucuma toimii, nam! Viimeksi laitoin sekaan myös piparminttuöljyä, ja tuli muuten parasta minttusuklaata ikinä. Hunaja saa muuten sitten oikeasti olla juoksevaa, jos sen haluaa saada kunnolla sekoitettua. Ai miten niin menossa joku raakasuklaavaihe? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mä joskus harkinnu jotain ihan oikeaa leipomistakin, mutta sitten ois pitäny just ostaa erikseen voita ja kaakaojauhoa ja tiesmitä ja oon sen verran laiska etten oo saanu aikaseks. Ehkä vielä joskus. Sitten voi koittaa sotkea raakasuklaatakin ihan ite :)

   Poista