keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Nykyajan siilieläimet ja jokojoko

Hurjat ukkospilvet on lähestyny Seinäjokea jo jonkun aikaa, mutta ei noista nyt oikein ota selvää onko ne tulossa tänne vai ei. Oon sen verran hysteerinen, että vetelen koneen piuhat seinästä irti heti, jos jyrähtää, vaikka ei kuulemma kerrostalossa voi oikeen sattua mitään. En suostu uskomaan. Pippurikin kuulemma nyt maalaiskissana pelkää enemmän kuin äiti ja menee jopa sängyn alle piiloon, kun ukkostaa. Siellä se on 2 päivää taas maannut sisällä, kun ei uloskaan uskalla.

Maalaissiilit. Ne on nykypäivänä nuorisoakin röyhkeämpiä otuksia. Isä oli joutunut kantamaan yhden toissa yönä keittiöstä syömästä kissanruokia takaisin ulos. Olivat kai nukkuneet terassin ovi auki ja kun nuo siilet ovat pesiytyneet murteella sanottuna meidän puulaon (puulato) alle, niin sieltäpä tämä sitten oli käpsytellyt keskellä yötä olohuoneen läpi keittiöön, kun kukaan ei ollut näkemässä. Siilityyppi vaan sattui syömään hieman äänekkäämmin kuin meidän hieno kollikissa joten jäi kiinni heti tekosistaan! Oikeesti, kuinka usein kukaan pystyy yllättämään siilen omasta keittiöstään? Miten se edes uskalsi lyllertää, kun tiesi siellä olevan kissan. Vai ovatko ne niin itsetietosia elukoita "meillä on nää piikit, niin ei tollanen yks musta katti meille mitään voi"?

IMG_9549-1

IMG_9554-1

Eilen oli perinteisen kiireinen päivä, sillä olin luvannut lähteä Tiinan kanssa fanittamaan pesäpalloa. Pitkästä aikaa. Mentiin ihan tähän Seinäjoelle kattomaan, kun Jymyjussit syötti liian matalia ja Tahkon lukkarilla oli aina väärä asento. Kauheesti siis vääriä vihellettiin tuomarin toimesta. Noin muuten en sitten peliä tainnut seuratakaan. Ihan perinteistä toimintaa meitsiltä pesispelissä etten yhtään tiedä kumpi voitti ekan jakson tms..

IMG_9562-1

Superpesispeleissä parasta on aina se alkumusiikki. Se on niin kuin kotona olisi. Pesistä pitäisi ehdottomasti seurata kesäisin enemmän. Niissä peleissä pääsee vahingossa ruskettumaankin. Tai joskus nuorempana ainakin poltin naamani aika tehokkaasti.

Mitäs muuta? Autohommiakin olisi, mutta niistä jossain seuraavassa jaksossa, jos löytyy jotain mehukasta takapyörän laakereista tai vaikka selviäis miksi auto ulisee, kun moottorijarruttaa kolmosella.. Ens kuussa voitais suorittaa eräs kissa-aiheinen arvonta joten eläinihmiset pysykäähän paikalla. Noin muuten, ootteks te koskaan tavanneet röyhkeitä siilieläimiä? Entäs toi pesäpallo?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti