torstai 14. elokuuta 2014

Arvontaa kissaeläimille

Vieläkö muistatte Pippurin? Minun musta pontsopallero, joka eli ensimmäiset vuotensa sisäkissana. Syntyi Nurmossa, tuotiin Seinäjoelle. Kunnon mammanpoika, joka pelkäsi jokaista risausta. Noh, lisänimi pontso on saanut väistyä ja tilalla on ennemminkin suuri saalistaja.

Minä en oikeasti olisi ikipäivänä uskonut, että tuo elukka saa yhtään mitään kiinni luonnossa tai edes osaisi raadella mitään eläintä. Selvisi, että on se kuitenkin kissa.

Pippuri muutti vanhempieni luokse jouluna, kun minä lähdin söpöpään kanssa koiravahtiin Lietoon. Kevään tullessa Pippuri alkoi harjoitella päästäisten pyydystämistä ja on nyt kehittynyt niin hyväksi saalistajaksi, että se tuo äitilleni ruokaa joka yö. Aamulla odottaa aina joko lintu, orava tai päästäinen keittiössä.

Ensin se piilotti päästäisiä iskän ja äitin kenkiin, mutta paras näistä kaikista on kyllä tämä äitin käsilaukku. Vaaleanpunainen käsilaukku. Maistuisiko päästäinen?

Untitled

Hieman surullisempia saaliita on olleet oravat, joita on kai otettu kiinni onneksi vasta kaksin kappalein. Kerran oli olohuoneeseen raadeltu oravan häntä karvoista päätellen ja kerran keittiössä odotti ihan kokonainen pörröhäntäinen eläin hyvin kuolleena. Siitä olin hieman vihainen, mutta toisaalta, petoja ne oravatkin ovat.

Räkättejä sitten saakin päästellä niin paljon kuin sielu sietää. Pippurin suurin tehtävä tänä kesänä on ollut vartioida mansikkamaata. Siinä on onnistuttu ihan hyvin.

Untitled

Nämä vanhat muuvsitkin sillä on vielä muistissa..

Untitled

Mikään ei ole tehnyt tuosta eläimestä onnellisempaa kuin päästä maalle pihakissaksi pyydystämään. Parissa vuodessa villiintynyttä hiirikantaa on selkeästi alettu jo harventamaan hyvällä vauhdilla.

Pippuri sai jokin aika sitten Primacatilta postia. En ole nyt hetkeen muistanut kysyä onko kuivaruoka maistunut, kun märkäruoka ei tietenkään. Pippuri on ihan uskomattoman ranttu ollut aina märkäruuan suhteen. Nykyään kuulemma vaihtelee hirveästi tykkääkö se punaisista pusseista vai sinisistä.

Untitled

Untitled

Minulla onkin nyt mahdollisuus arpoa teidän kesken hyvät lukijani paketillinen Primacatin herkkuja, josko teidän kissanne olisivat hieman vähemmän nirsoja.

Jätä kommentti tähän postaukseen sunnuntaihin 17.8.2014 klo 21:00 mennessä ja olet mukana arvonnassa.

Onnea arvontaan!

* osa kuvista lainattu iskältä ja äitiltä

16 kommenttia :

 1. Mä nyt osallistun, äipän puolesta ;) Miau!

  VastaaPoista
 2. Se tunne kun yöllä pimeässä astuu jonkun hiiren tai myyrän sisälmysten päälle...yök! Meillä näitä saaliita kantaa sisälle 3 kissaa. Ikinä ei tiedä mitä kantavat sisään. Onneksi yleensä kertovat kovalla mourunnalla metsästysonnestaan niin kerkiää häätää ulos syömään :)
  osallistun arvontaan ( tittuliini@gmail.com )

  VastaaPoista
 3. Mukana arvonnassa! :)

  njp-@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. No helöyy, mä ainaki oon mukana. Vaikka jos voitan niin kaikki luulee että oot vaan antanu ne mulle :D

  hansikas ät luukku dottt com.

  VastaaPoista
 5. Kissajuttuja jee, osallistun :)
  satujka@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana tottakai :D Meidän suursyömäreille ruoka on aina tervetullutta, sillä tuntuvat olevan jatkuvasti nälkäkuoleman partaalla. Ainakin jos kattien kerjuusta voi jotain päätellä....

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää toteavat kissat Kasper ja Sulo :).

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 8. Osallistun mielelläni. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Osallistun :) 3 herkkusuuta ilahtuis kovin paketista :)

  enkeli85 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Kiva arvonta mukaan.
  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Meidän vanha rouva Elviira ( Kyllä, just se sama Elviira on yhä vaan voimissaan Vimpelissä) ja nuori neiti Nuppu osallistuvat arvontaan. T. Hansku
  hannele.vainio@japo.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh!! Kui vanha Elviira jo sitte on? Yli kakskyt? :D

   Poista
 12. Kiva arvonta! Tykkään kokeilla uusia merkkejä, koska Svea on ainoana kissana aika ranttu ja on aina huippua löytää uusi merkki, joka maistuu :) Vähän sama homma kuin teidän Pippurilla, että kuivamuonista menee melkein mikä vaan, mutta märkäruuan suhteen on jo tosi paljon valikoivampi, huoh. Osoitteeni on parempiapolkuja@gmail.com ja yhteyden saa myös blogini kautta.

  VastaaPoista
 13. Mukana kivassa arvonnassa! mussaka(a)luukku.com

  VastaaPoista
 14. mukana! emmi.saali a luukku.com

  VastaaPoista