tiistai 5. elokuuta 2014

Pösön diagnoosi

Se auto. Olisihan sen toki voinut korjata jo kesäkuussa ennen kuin lähdin Turkuun sillä ja noin niin kuin muutenkin kaiken päivittäisen elämän kannalta. Olisi, jos olisi tiennyt kuka on se autotohtori, joka tietää mistä minä puhun, kun sanon sen ulisevan.

Vasta kolmannella yrittämällä löysin oikean paikan. Menihän siinä rahaa hukkaan, kun pari aikaisempaa huoltoa käski lähinnä laittaa radion lujemmalle. Ja toinen niistä oli sentään kuitenkin Peugeotin merkkihuolto. Jonne en enää koskaan autoani vie.

Sen sijaan taidan jatkossakin käyttää diagnosointiin ja muuhun hyvää palvelua vaativiin autoasioihin Automecaa. Jo puhelimessa kuulosti paljon ammattitaitoisemmalta touhulta kuin aiemmissa paikoissa ja aika luottavin mielin ajelin Pohjaan sitten tänään.

Mies, jonka kanssa puhuin puhelimessa perjantaina, kävi itse ajelemassa autolla ja yritti tulkita ulinaa, joka on vaivannut joka saaterin päivä. Ajelun jälkeen hän kävi ainakin laakeriasiat läpi ja jos paperiin on uskomista, niin aika monet muutkin perusasiat..

IMG_8605-1

IMG_8609-1

IMG_8613-1

Odotusajaksi sain kahvilipun viereiseen kahvilaan, mutta en malttanut mennä, kun halusin luonnollisesti heti tietää mikä on vikana. Olin ihan varma, että laakeri, mutta loppujen lopuksi vika on siinä, minkä minä ihan ekana Peugeot-forumilta googletin. Takajarru laahaa. Vaihtoon siis menevät jarrupalat ja -levyt. Eteenkin pitäisi jarrulevyt uusia heti, kun vaan kykenee, mutta toivon niiden kestävän vielä, koska tämä ei nyt ole kyllä lystiä ihan halvimmasta päästä.

Hinta-arvion laskemisen jälkeen sain tuon rasti ruutuun -paperin nenäni eteen ja jäin sitä vielä ihmettelemään kysellen faktoja jakopään hihnojen kestävyyksistä ja hiukkassuodattimista. Lopulta huokasin syvään ja totesin "no on tässä kuitenkin enemmän asioita kunnossa..", niin vieressä ollut miesasiakas repesi täysiä nauramaan kuten myös Automecan paikalla ollut henkilökunta.

Btw, takajarrulevy toiselta puolen on helposti alle minimin, eikö muissa huolloissa noita muka osata katsoa heti ekalla kerralla? Harkitsen edelleen vakavasti autokorjaajan uraa ;) Voikohan missään opiskella alaa iltakouluna? Ja jos olisin autokorjaaja, haluaisin Automecan kaltaiseen paikkaan töihin, jossa asioita tehdään oikeasti eikä vaan leikisti.

2 kommenttia :

  1. Yhdellä vanhemmalla pösöllä hieman ajaneena täytyy kommentoida että ei enää ikinä pösöä, tästäedes luotan johonkin muuhun kuin ranskalaiseen autonrakentamiseen..mutta onnea auton kanssa, toivottavasti tulee kuntoon! autot on aina yhdenlaisia pommeja kun ei tiedä mikä vika niihin seuraavaksi tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä ettei ranskalaiset oo osannu rakentaa oikeen mitään kulkavälinettä oikeen, kun miettii minkälaisia panssarivaunujakin ne on duunaillu :D

      Poista