perjantai 1. elokuuta 2014

Ulinaa

Huomasin peilistä, että olin sipaissut leukaluun kohdalle korvan juureen jotain mustaa, joka on lähtöisin autoni takarenkaasta. Kyllä. Ihanaa.

Olen yrittänyt saada selville mikä autoani vaivaa, mutta oireiden tuntomerkeillä ei oikein tunnu aukeavan mitään joillekin autokorjaamoille. Tänään meni sen verran hermot erääseen merkkihuoltoon, että soitin toiseen, jossa oltiinkin paljon vakuuttavamman kuuloisia joten ongelmani ehkä jopa selviää ensi viikolla. Toivottavasti en jää välille ennen sitä.

Yleensä, kun minulla on autohuolia, en pysty keskittymään mihinkään muuhun ennen kuin vika on korjattu. Googletan niin kauan, että joku ammattilainen pystyy vahvistamaan epäilykseni viasta ja sen jälkeen korjaamaan sen. Nyt olen aivan varma, että se on takapyörän laakeri, joka siellä ulisee tietyissä nopeuksissa. Peugeotissa piti olla halvat varaosat. Noh, takapyörän laakeri maksaa Motonetissä 100 euroa. Minusta 100 euroa on aika paljon eikä lähelläkään halpaa.

Minä niin toivon, että tuo mun ranskalainen alkaa jossain vaiheessa käyttäytyä kuten auton kuuluu eli pysyä terveenä edes jonkun aikaa. En halua, että ne kaikki tarinat ranskalaisista on totta. Ei. Koska ei kaikkien ihmisten ranskalaiset kenkkuile jatkuvasti.

Toinen johtopäätös. Ajan varmaan liikaa. Autot eivät vaan kestä minua. Seuraavassa elämässä työpaikka, jonne pääsemiseen ei tarvita välttämättä autoa. Aika karua, mutta ihanan halpaa.

Noh, koska nyt on kuitenkin perjantai ja tänään tapahtuu kivoja asioita, niin mieliala pitää saada nousuun. Amaranthe soimaan ja siivoamaan. Eiksje?


Perkeleen takapyörän laakerit. Piru teidät periköön. Mörökölli teidät vieköön!

6 kommenttia :

 1. Mä en haluis sanoa että mitäs minä sanoin, joten en sano :D Sepä se, kun ranskikset ei yleensä käyttäydy kuten auton kuuluu - onko se siis auto ;) Nimimerkillä kokemusta on. Ja kyllä auton kuuluu kestää ajoa, eihän sellaista autoa nyt voi ollakaan jolla "ei saa ajaa liikaa" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos jollain ongelma auton kans, niin ei siinä kyllä mitkään vittuilut paljon auta. Mua kiinnostaa lähinnä kuinka saan asian korjattua, jotta voin jatkaa elantoni ansaitsemista.

   Ihmiset aukoo jatkuvasti päätään ranskalaisista autoista, mutta satun nyt vaan tuntemaan myös ihmisiä, jotka vannovat Peugeotin nimeen ja heillä ei ole mitään ongelmaa koskaan niiden kanssa ollut.

   Jos ajaisin työmatkanani vaikka vaan 10 km suuntaansa, niin nuo kuluvat osat saattaisi kestää autossa hieman kauemmin. Kun taas ajan paljon enemmän päivässä, niin ei se kovin ihme ole, ettei auto pysy kasassa.

   Poista
 2. Auto-ongelmat on maailman ärsyttävimpiä, varsinkin ku se töihin pääseminen on niistä kii ni stressitasot on aika korkeella. Tsemppiä! Saa nähdä meninkö ite ojasta allikkoon vaihdettuani japsin saksalaiseen, mut eiköhän toi tapansa näytä kun vuodessa tulee kuiteski jotain 35 000 km.

  Marge

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minä en jotenkin enää nykypäivänä usko, että jonkun auton kestävyys olisi pelkästään valmistusmaasta kiinni. Niissä on niin paljon sähköä verrattuna entisaikoihin ja jokaisella mallilla on omat tyyppivikansa. Se vaan, kun ajaa tietyllä autolla vuosia ja oppii tuntemaan sen tyyppiviat, on helppo sanoa, että tämä ja tämä on nyt maailman paras. Sanoisin saksalaisista heti, että joo heleppoa, ei tartte ku vaihtaa polttimoita jatkuvasti ja vetoakseli sitte joskus, kun sattuu paukahtamaan. Ja oikeastaan oma kokemus olisi silloin vain mersuista. Ei mitään hajua syökö bemarit polttimoita ja vetoakseleita vai onko niissä vetonivel.

   Pösöissä ne tyyppiviat sitten on vaan niitä maailman kalleimpia eli lämpöläppää, turbon hajoamista ja laakereita. Massapyörä kans yks ja alapallonivel tietysti. Näitähän riittää..

   Poista
 3. Jos ääni kuuluu vain tietyissä nopeuksissa (esim. noin 90 km/h), niin se voi olla myös jäähdyttimen tuuletin, joka pyörii ilmavirran mukana. Katso peugeot-foorumi.com -palstalta lisätietoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan uskoa enemmän vaan laakeriin. Ei voi olla mikään muu. Peugeot-foorumi on aika tuttu jo nykyään :)

   Poista