maanantai 4. elokuuta 2014

Valokuvauskatsaus

Tajusin tänään pakatessani lainassa ollutta Canonin kameraa pahvilaatikkoon, jossa se minulle saapuikin, etten sitten koskaan ottanut siitä kamerasta teille edes kuvaa. Mutta eipä sille enää mitään voi, kamera oli ja meni. Lupasin kertoa siitä kuitenkin teille jotain.

Totuus on se, että en edes yrittänyt ottaa selvää kameran manuaaliasetuksista vaan tyydyin käyttämään sitä AV:lla, vaikka normaalisti en sitä asetusta koskaan järkkärillä kuvatessa käytä. Järkkärillä manuaalin säätäminen on niin helppoa ja nopeaa etten koe tarpeelliseksi AV:ta. Tosin AV:n käyttämisessä erään valokuvausammattilaisen oppien mukaan on kyllä puolensa, koska joskus tilanne on jo ohi, kun saa asetukset säädettyä. AV:lla kuvatessa ei ole sitä vaaraa. Siksipä kai useimmat ihmiset "opetetaan" kuvaamaan AV:lla, kun se on niin helppoa. Ei tarvitse itse miettiä valotusaikaa, kun kamera arpoo sen itse.

Joka tapauksessa, kyseessähän oli Canon PowerShot G16. Kompaktikamera. Juurikin niitä vekottimia, joita useimmat bloggaajat käyttävät. Olympukset taitavat olla suosituimpia kompaktikameroita bloggaajien keskuudessa, mutta pääsinpähän näpelöimään tuossa eräs kerta yhtä Sonya ja siitä tämä kompaktikamera-ajatus sitten lähti. Valovoimainen, mutta fyysisesti pieni hyvälaatuisella jäljellä. Esimerkiksi eilisen postauksen kaikki kuvat oli otettu tuolla lainakameralla. Not bad? Jos olet hankkimassa pientä mukana helposti kulkevaa kameraa, voin suositella Canonia!

Itse olen niin kahden vaiheilla hankkisinko vielä joskus tuollaisen pienen näppärän järkkärin rinnalle vai panostaisinko vain objektiivivalikoimaani. 50 mm/1.4 on vain aina ja ikuisesti linssi, jolle en taida löytää korvaajaa koskaan. Vai tiedättekö te jotain vielä herkumpaa yksityiskohtien kuvaamiseen?

Taidan kuitenkin jatkaa järkkärilinjalla. On se vaan mukava vekotin sekin ja kuvalaatuun voi aina luottaa.

Eilen kävin testailemassa taas miltä se futiskuvaaminen taas vaikuttaisi. Sattui vielä niin mukavasti, että pääsin kerrankin kuvaamaan matsia, jossa SJK pelasi turkulaisia vastaan. En kesäloman aikana jaksanut kipittää Veritakselle, kun SJK oli siellä vierailemassa.

IMG_8415-2

IMG_8423-10

IMG_9660

IMG_8431-18

IMG_8433-20

IMG_8434-21

IMG_8449-36

IMG_8464-51

IMG_8467-54

IMG_8481-68

IMG_8487-74

IMG_8575-162

IMG_8591-178

Pelin aikana tuntui jotenkin siltä, ettei siinä matsissa tapahtunut oikeen yhtään mitään eikä ollut mitään kuvattavaa, mutta noh.. Kuitenkin ihan sopiva kuvasaalis. Tai ehkä nuo kuvatkin on kuitenkin ihan peruskauraa. Ei mitään luksusotosta, mutta ei nyt kuitenkaan mitään täyttä kakkaa. Kuvasin muuten tuon ekan puoliajan AV:lla, mutta toisella puoliajalla tapahtui jotain ja kamera ei saanutkaan enää liikettä kiinni. Äkkiä takaisin manuaalille ja kuvaaminen sai jatkua.

Omaa fiilistä pönöttää kentän laidalla verotti tuo jalkapohjani tulehtuneisuus, jonka takia en oikein olisi jaksanut seistä paikoillani ja lopulta jouduinkin lähteä kesken pelin pois. Seinäjoella kentän vieressä maassa istuminen tuntuu välillä vähän nololta, kun taas Valkeakoskella ei mitään muuta järkevää vaihtoehtoa edes olisi. Istuessa saisi niin paljon parempia kuvia tuostakin joukkuelajista, että ehkä sitä vain pitäisi viitsiä.

Kiinnostaisiko sinua futiskuvaus? Jos ei futis, niin joku muu urheilu? Kertokaa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti