sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Koiria, joille on liimattu sarvet päähän

Sunnuntai-iltaa! Miksiköhän taas olin mennyt lupaamaan lisää kuulumisia "huomenna" eli tänään.. Olisin aivan hyvin voinut nuokkua koko päivän käyttämättä yhtäkään aivosolua.

Tosiaan, perjantaina lähettiin toisen työhenkisen persoonan kanssa kohti Rovaniemeä. Koko eilinen päivä paiskittiin töitä ja loppupäivä matkattiin takaisin lakeuksille pohjoisesta.

Oltiin perjantaina perillä joskus neljän maissa jo. Ihmettelin hotellihuoneessani hetken ennen kuin lähdin seikkailemaan hotellin yhteistyösalille. Kerkesin vieraalla salilla käymään pikaisesti uuden saliohjelman jalkapäivän just ja just läpi, kun taas piti lähteä kipittämään takaisin keskustaan, koska halusin ehtiä käymään Ginassa.

IMG_0759-1

IMG_0788-1

IMG_0800-1

IMG_0815-1

Illalla syötiin Amarillossa masut täyteen ja sitten painelin hotellihuoneeseen ihmettelemään miten kylpyamme toimii. Tuli valvottua vahingossa vähän liikaa ja lopulta nukuin tosi huonosti, mutta menihän se lauantai siinä sitten kahvin ja hyvän huumorin voimalla.

IMG_0838-1

IMG_0839-1

En suostunut lähtemään Rovaniemeltä ennen kuin nään poroja joten jouduttiin kiertämään Napapiirin kautta.

IMG_0875-1

IMG_0900-1

IMG_0906-1
Iskä soitti ja kysy "mitä teet", vastasin: "no silitän tässä poroa"..

IMG_0915-1

IMG_0921-1

Päätökseni poiketa Härmässä Roadhousen pihassa kuvaamassa Powerparkissa ollutta ilotulituskisaa pilasi koko loppuyöni ja osan tätäkin päivää. Siellä harrastettiin lähestulkoon jotain vapaudenriistoa. Siltä se ainakin tuntui juuri koko päivän matkustaneena keskellä yötä.

Eli katsoin, että menenpä tuonne liikekeskuksen pihaan ottamaan kuvia, vaikka kovin ruuhkaista vaikutti olevan. Pääsin ajamaan päätieltä risteyksestä ilman mitään ongelmia Roadhousen pihaan. Ihmettelin vähän miksi järkkärit istuttivat sitä toista kaistaa ja ketään ei kiinnostanut paikalle saapuva jengi. Noh, nappasin kuvat, jonotin ulos pihasta ja pääsin järkkäreiden juttusille. He kysyivät olenko maksanut parkkimaksun ja heiluttelivat keltaisia papereita, että tällanen pitäs olla. Sanoin, etten todellakaan tiennyt mistään tuollaisesta. He väittivät risteyksessä olevan jotain kylttejä, mutta en minä kyllä mitään vieläkään nähnyt, olihan siinä yhdentoista jälkeen jo säkkipimeää. He sitten ohjasivat minut toiseen jonoon, jossa olisi saanut maksun suorittaa kolmannelle järkkärille käteisellä. Kun käteistä ei ollut, hän käski mennä takaisin Roadhousen pihaan hakemaan rahaa jostain Roadhousesta. Noh, siellä oli info kiinni ja totesin, että vittu mitä paskaa, en nyt saa mistään käteistä ja HALUAN KOTIIN. Tiedättekö millainen fiilis pitkän päivän päätteeksi keskellä yötä, kun joku minusta riippumaton osapuoli rajoittaa liikkumistani? Kun haluan vain kotiin.

Istuin autoon ja suutuksissani mietin, että mä vaan sitten seuraavalla kerralla ajan siitä ohi ja käännyn Seinäjoelle tai soitan poliisit.

Ei tarvinnut tehdä kumpaakaan, koska seuraavalla kerralla järkkärit olivat luovuttaneet ja keräilivät kamojaan. Ihmiset pääsivät ajamaan ihan vapaasti. Mietin koko matkan kotiin, että mihinkähän viranomaiseen otan yhteyttä tästä. Onko oikeasti laillista periä ULOSpääsymaksua sen sijaan, että ihan vaikka sanottaisiin "tapahtuman ovella" eli tässä tapauksesa härmäläisten mielestä yleisellä tiellä yleisessä risteyksessä kaupankäynnin ehdot. Tässä tapauksessahan en ollut tietoinen mistään ns. kaupankäynnistä, kun Roadhousen pihaan ajelin. Tarkistin vielä tänä aamuna tapahtuman julisteesta internetistä, että missään ei mainita mitään vitosen parkkimaksusta.

Tämän koko jutun takia meni kyllä muuten loistava päivä ihan totaalisesti pilalle eikä tänäänkään hirveästi mikään ole huvittanut. Ilotulituskuvat olivat hyviä, mutta ketäpä tosiaan tämän kaiken muun tapahtuneen varjossa kiinnostaa.. Ei minua ainakaan, mutta tuossa nyt muutama.

IMG_0975-1

IMG_1003-1

IMG_1024-1

IMG_1055-1

Edelleen vain mietin millä luvalla ihmisiltä peritään ulospääsymaksu ja kenen taskuun ne kaikki vitoset edes lopulta päätyivät.. Oletteko koskaan kuulleet tällaisesta?

Saa myös kertoa jotain iloista, että unohdan koko homman ja elämä olisi taas ihanaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti