keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Näin sidotaan kengännauhat

Kun muita blogeja seuraa, niin välillä sitä miettii mitä annettavaa minulla itsellä voisi olla maailmalle sillä tavalla, että voisin siitä ihan jopa blogata. Blogeista löytyy ohjeita meikkeihin, kosmetiikkaan yleisesti, kynsiin, erilaisiin syötäviin ja vaikka mihin.

Noh, minä ajattelin nyt nokkelana tyttönä kertoa kuinka kengännauhat sidotaan oikeaoppisesti lenkkareista.

IMG_2702-1

Olen ostanut nuo kuvassa näkyvät vaaleat Niket joskus vuosia sitten Seinäjoen Supersportista. Se joku mies sieltä myi ne. Se samainen mies näytti kuinka nuo nauhat kannattaa sitoa ja siitä lähtien lenkkeilin tyytyväisenä.

Päätin tänä kesänä ostaa taas Niket ja kävin nappaamassa neonvärisen parin alehintaan Skanssin yläkerrasta jostain urheiluliikkeestä. Lenkkeilin pari kertaa Turussa tyytyväisenä.

Sittemmin lenkkeilin vähän huonosti Seinäjoella tuossa alkusyksystä. Näin marraskuussa pimeimpään aikaan päätin alkaa lämmittelemään vanhaa lenkkeilyharrastustani ihan tositarkoituksella ja se on johtanut siihen, että olen ollut todella kyllästynyt jumisiin pohkeisiini ja jalkaan, joka ei toimi kävellessä. Maanantain lenkillä keksin lopulta, että syy löytyy kengännauhoista. En ollut laiskuuttani jaksanut asentaa niitä samoin kuin aiemmissa kengissäni.

Tänään juuri äsken kävin testaamassa pitikö teoriani paikkaansa todella. Ja kyllä se piti. Jalkani toimivat jälleen, mitä nyt pohkeet vihoittelevat edelleen, mutta jatkan taistelua niiden suhteen lentosukilla, magnesiumsuihkeella, rullailulla ja lenkkeilemällä.

Huomasitteko jo ekasta kuvasta kuinka ne nauhat menevät? Kenkien kahteen ylimpään reikään tehdään silmukka ja toiselta puolelta pujotetaan nauha läpi. Se on siinä. Ei tarvitse muita kiristyksiä.

IMG_2705-1

IMG_2708-1

Suattaapi myös olla, että Nike on muutenkin väärä kenkävalinta minun kapeille jaloilleni.

IMG_2711-1

Näillä kuitenkin mennään, kunnes parempaa on saatavilla.

4 kommenttia :

 1. Oooh! Kiitos tästä aivan kauhean paljon, menen heti tsekkaamaan onko mulla mahdollisuutta tehdä noin mun halppis juoksukengissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa ole hyvä :D Toivottavasti tuntuu paremmalta :)

   Poista
 2. Onko vinkkejä kapealestisistä kengistä - urheilu- tai arkikengistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No urheilukengistä New Balancet on sellaisia. Arkikenkäpuoli on itselläkin hieman retuperällä asian suhteen.

   Poista