perjantai 14. marraskuuta 2014

Nainen intternetissä

Tänään oli jotenkin erityisen hyvä aamu. Sain boostia hyvälle mielelle toisen ihmisen kustannukselta. Totesin facea lukiessa, että joillakin se vaan on kaikki huonosti aina. Noh, mullapa ei vaan mieli on ollut iloinen läpi päivän, vaikka sitä yrittikin muutama henkilö vähän sohia sivusta. Sorry, ei just tänään ihan onnistunu ne yritykset.

Enpäs enää muistanut edes, että tänään oli aamutv:ssä juttua naisista nettipelimaailmassa. Sitten muistin, kun sain privaa aseveliforumilla, jotta olin tv:ssä. Höhö!

Tollanen joku pelitutkijamies ilmoitti joku päivä sitten twitterissä menevänsä puhumaan naispelaajista ja olin heti kärppänä kysymässä mitä se meistä muka tietää. Siinähän sitten otettiin pikainen gallup meidän pelaavien naisten kesken ketä siinä nyt sattu lähistöllä pyörimään ja muutama niistä twiiteistä oli nostettu aamutv:n tämän päiväiseen lähetykseen.

Pari huomiota tästä hetkestäni julkisuudessa: näyttää paremmalta tv:ssä, jos twiitti on suoritettu kirjakielellä eikä seinäjoella. Kannattaa myös miettiä onko pakko ensiesiintymisessä tv:ssä mainita tissit.

Koko haastattelu löytyy Areenasta.

Untitled

Jotenkin hassua, kun tuo aihe tuli esille julkisesti nyt. Olin juuri pari viikkoa sitten aloittanut keskustelun vastaavasta meidän peliforumilla, koska halusin tietää miesten suhtautumisesta naisiin peleissä. Vastaukset olivat juuri niitä, joita ajattelinkin eli "aivan sama onko kanssapelaaja mies vai nainen". Meinasin silloin kirjoittaa myös blogiin samasta aiheesta, mutta se sitten jäi. Asia kai tuli keskusteltua läpi muualla, joten sanoja ei enää riittänyt blogin puolelle.

Meidän forumilla eräs mies jaotteli naiset aika osuvasti kahteen erilaiseen pelaajaryhmään. Toiset on niitä hänen sanojensa mukaan, jotka huutavat heti ekana "Lol I'm a girl so watch your language ♥" ja sitten toiset niitä, jotka ovat killan/klaanin/porukan parhaita pelaajia eikä pidä meteliä siitä kuinka nainen on.

Miehet voi jaotella yhtälailla kahteen ryhmään mitä tulee naisiin suhtautumisessa peleissä. On niitä, jotka tekevät kaikkensa saadakseen naiselta huomiota yleensä aika ärsyttävin tavoin kuten huutelemalla niitä tissejä sun muuta ja sitten on niitä ketä ei kiinnosta jonkun pelaajan sukupuoli vaan lähinnä ehkä pelisuoritus.

shot_007 (2)-1

shot_190-1

Olen ollut mukana pelimaailman menoissa sekä sinkkuna että parisuhteellisena. Enimmäkseen toki parisuhteellisena. Sinkkuna jaksoin pelata reilun puoli vuotta, kunnes päätin kokeilla elämää jne, mutta se on eri tarina se. Koko oma nettiroolipelielämäni alkoi wowista jostain mihin undeadit syntyvät ja sain kutsun kiltaan. Killan myötä tutustuin aika isoon kasaan nettipelaajamiehiä. Kävin miiteissä ja ryypättiin. Vielä tänäkin päivänä olen kyseisen nettipeliyhdistyksen rahastonhoitaja. Finnexuksen aikaiset henkilöt ovat vielä tänäkin päivänä henkilöitä, joita tulee silloin tällöin nähtyä IRL, vaikken enää heidän kanssaan pelaakaan. Kukaan ei vikitellyt, koska seurustelin.

Kohteluni ei tainnut pahemmin muuttua, vaikka myöhemmin pelasin sinkkuna. Pelasin tiettyjen ihmisten kanssa päivittäin ja se oli siinä. Saatoin joskus ryömiä baarista kotiin yöllä ja mennä tilittämään teamspeakiin miten paska ilta taas oli.

Nykyinen nettipelielämä on kestänyt yli vuoden. Kirosin IRL-ihmiset ja ajattelin paeta peleihin kaikkia idiootteja, koska nettipelimaailmassa on aina ollut paljon sosiaalisempaa sekä jollakin tavoin fiksumpaa kuin maailmassa ilman pelejä. Tankkipelimiehet olivat myös aina olleet niitä henkilöitä, joilta saa neuvoja ihan mihin vaan. Ja ihan oikeasti; ihan mihin vaan. Siellä on kokkaustaitosia tyyppejä, sitten on auton korjaamiseen omat tyypit, LVI-alalle omansa ja viimeisimpänä hienoutena lääketieteestä jotain ymmärtäviä. Kertakaikkiaan tankkipelimiehet ratkaisevat minkä vain elämän osa-alueen ongelman.

shot_039-1

shot_013-1

Nykyinen nettipeliyhteisö on nyt kolmas, jossa hengaan. Yhteisössä pitää kuria ja järjestystä yllä erittäin byrokraattiset kiemurat, joita vastaan itse sodin vähän väliä, koska olen vähän sellainen rajoja koetteleva. Sitten loppujen lopuksi annan aina periksi, koska ilman niitä kaikkia sääntöjä koko touhu saattaisi hajota hetkessä käsiin. Yhteisössämme pelataan muutakin kuin tankkipeliä ja jäseniä on ihan valtavasti. Lisäksi yhdistyksemme johtohahmoilta saa tukea heti, jos joku käyttäytyy sikamaisesti itseä kohtaan.

Tilannettani luultavasti auttaa myös se, että satun seurustelemaan klaanimme johtajan kanssa. Olen kyllä itsekin johtajastatuksella mukana meiningissä, eipä sillä. Joskus on ollut jotain sivustahuutelijoita, jotka ovat saaneet minut ihmettelemään kuinka he kehtaavat poikaystäväni kuullen. Ehkäpä se juju piileekin siinä. He huutelevat, koska eivät edes ymmärrä mitä huutelevat.

Niinpä pyrinkin nykyään ignooraamaan kaikki häiriötekijät ja keskittymään vain hauskanpitoon pelaamisen ohessa. Ja osaanpa myös pitää puoleni, tulihan tuota tänään normielämässäkin harrastettua viimeksi.

Olen tyytyväinen nykytilanteeseen kaikin tavoin. Peliseurani on parasta ja pääsääntöisesti klaanin muutkin tyypit hyviä jätkiä, joille ei ole väliä onko siellä johtajamiehen emäntä mukana vai ei.

shot_014-1

On muuten jotenkin hassua, että olen 10 vuotta tässä hengaillut lähes kaikki illat miesvoittoisissa porukoissa. Se on jotenkin täysin arkipäivää minulle. Naisten kanssa toimiminen on paljon vieraampaa tavallaan. Ennen oli ihan mukavaa olla se porukan ainoa nainen, mutta kyllä nykypäivänä jo vähän kaipaisi muitakin naisia samaan peliporukkaan.

Vielä minulta on se esports-puoli valloittamatta tositarkoituksella. Kesällä pääsin olemaan yhden suomitiimin puskacunningham, mutta siitä porukasta lähti aktiivit muualle ja nyt en ole saanut aikaiseksi kerätä itse omaa porukkaa. Ehkä joskus.

(Screenshottien teksteistä saa selvää klikkaamalla ja tutkimalla niitä Flickrissä..)

2 kommenttia :

 1. Itse viihdyn huomattavasti paremmin "äijä"porukassa. Itse en kaipaa ollenkaan mitään tyttöjen iltoja yms. vaan ennemminkin lanit ovat mieleeni! Itse rupesin pelaamaan suhteen kautta ja tällä tiellä ollaan (sekä pelaaminen, että suhde edelleen kasassa!) :) Ja mitä olen huomannut ainakin lollin puolella niin auta armias jos sanot että olet nainen, automaattisesti olet paskempi ja tyhmempi ja totaalinen "noob" vaikka viisi sekuntia aikaisemmin on tappanut kolme vastustajaa... Toki pelimaailmassa oman osansa saa "puolalaiset" ja muutkin kuin naiset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe en malta oottaa, että joskus ens vuonna mullon aina lanit Tonin kans :D

   Tuota en tienny, että muutkin pelit on puolalaiset menny pilaamaan :D

   Poista