tiistai 9. joulukuuta 2014

Muutama sana maidottomasta

Toinen lomapäivä. Naapurissa tehdään remonttia joten yhdeksää pidemmälle täällä ei olisikaan saanut nukkua. Näin viime yönä painajaista, että kamerani vanhin objektiivi meni hajalle. Samaan aikaan ulkona oli mieletön ukonilma ja mä olin jollain nettipeliporukalla jumissa mökillä Sastamalassa/Kiikassa. Ihan hyvä aika siis herätä, jotta pääsee keskittymään tähän valveillaoloajan oikeaan painajaiseen eli tähän kämppään.

Raahasin eilen ullakolta kaikki kamat tänne sisälle jatkokuljetusta varten. Nyrjähtänyt nilkkani kuitenkin suuttui sen verran tuosta rappujumpasta etten sitten eilen lähtenyt enää raahaamaan kamaa roskiin. Ei kyllä muutenkaan huvittanut ajatus rappujumpata hieman lisää. Mulla on tässä kuitenkin aikaa melkein 2 viikkoa hoitaa tota kamaa ulos täältä joten ehkä asiasta ei tarvitse stressata liikaa.

Sunnuntaina kävin ulkona kahvittelemassa Hannatic seuranani. Eka kahvi oli niin suklainen, että piti käydä kahvilla vielä toisenkin kerran, kun ensin oli kierretty kylän kaikki kynsilakkakaupat. Ostin jotain välineitä, jotta voin opetella tekemään jotain superhienoja liukuja mun kynsiin. Saa nähdä millon mullakin on joku kynsiblogi käynnissä täällä.. Ajattelin tosin olla lakkailematta kynsiä nyt vielä pari päivää, kun meinaan temmeltää tuon muuttohässäkän kanssa.

IMG_3387-1

IMG_3422-1

IMG_3425-1
Neule H&M, hame Gina Tricot, leggingsit Pieces, kengät XIT

IMG_3438-1
TH 9 tuli valmiiksi sunnuntaina, jee!

IMG_3450-1

IMG_3456-1

En tiedä pitikö meidän tänäänkin kahvitella, mutta ainakin mulla on ohjelmassa lisää raivausta. Nilkka kipuilee edelleen, mutta en anna sen haitata. Mahtaa parantua hitaammin, kun en voinut antaa sen levätä viime viikolla.

Ajattelin sanoa tässä vaiheessa pari sanaa ravintoasioista. Minä lämpenen hitaasti asioille. Olen kuin Timon Leijonakuninkaasta, joka höpäjää Pumballe ensin kuinka jellonat syö meikäläisiä ja sitten yhtäkkiä syttyy lamppu myöhemmin, että mitä jos otettais se kuitenkin meijän jengiin.. Tiedätte ehkä mitä tarkoitan, jos muistatte kyseisen piirretyn yhtä hyvin ulkoa kuin minä.. Enivei. Luin joskus jo puoli vuotta sitten siitä kuinka laihduttajille neuvotaan jättämään maitotuotteet pois. Olen sotinut asiaa vastaan, koska a) käytän maitoa teessäni enkä voi luopua siitä ja b) juusto on parasta maailmassa.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että olen valmis maidottomaan maailmaan. Ainakin lähes maidottomaan. Suurin muutos tulee siitä, että olen vaihtanut Valion/Arlan/Maitokolmion/mitämuitanäitänyton maidot kauramaitoon. Olen tehnyt tätä nyt viikon, mutta olen erittäinen tyytyväinen siihen, että vihdoin se lamppu syttyi tässäkin päässä ja pystyin hyväksymään asian.

Olen pitkään kokenut, että minun ja tavallisten maitojen suhteessa ei ole enää kaikki kuten ennen. Minulla ei ole laktoosi-intoleranssia, mahani ei tule kipeäksi maidosta, mutta jokin siinä mättää. Ruuansulatus, maha kuin potkupallo.. Jokin juttu!

Tässä on nyt paino jo hieman tippunut, mutta toisaalta olen myös viimeiset pari viikkoa syönyt merkittävästi vähemmän sokeria. Kaikista suurin juttu tapahtui leuassani. Siinä noin 15 vuotta enemmän tai vähemmän riehuneet näppylät himmenivät huomattavasti viikossa. Pitää seurata tilannetta edelleen. Nyt en ole käynyt katsomassa peiliin joten hieman varovaisesti vielä sanon tämän näppyasian..

Täysin ilman maitotuotteita en ole toki ollut. Piti mättää yksi juustopötkylä tuossa, kun teki mieli juustoriistikakkuja, eh. En aio myöskään ruuanlaitossa alkaa hifistellä tämän asian takia vaan teemaidon vaihtaminen on jo tarpeeksi suurta minun käytölläni.

Jatketaan testailua siis :) Jos nuo näppylät tekevät comebackin niin saatan alkaa niin rajuksi, että viljatuotteetkin menevät pannaan. Sitten olen taas muodin huipulla mitä terveelliseen elämään tulee ;)

Käytättekö te maitotuotteita? Entä vilja?

Ps. miten voi ruveta viljattomaksi, jos ei halua luopua kauramaidosta teessä?

2 kommenttia :

  1. En tiedä miten riisijuoma toimii teen kanssa, mutta se on sopivasti makeaa mun makuun :) Terveellistähän se ei toisaalta ole, ravintoköyhää kuin mikä. Luomuna kun ostaa niin välttyy normaalin riisin myrkyiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä testasin sitä ihan ekana viime viikolla. Aivan liian makeaa, yh. Kauramaito parempi :)

      Poista