keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Öljy on liukasta

On varmaan ihan ok, että olisin voinut mennä nukkumaan jo tuossa kuuden aikaan illalla? Väsyttää ihan sairaasti, kun en tee mitään piristävää. On vaan pimeää, möllötän sohvalla töiden jälkeen syöden ja lukien kirjaa. Sitten lähinnä odotan, että illan pelit alkaa ja lopulta pääsen taas nukkumaan.

Mulla olis ihan sairaasti tekemistä täällä kämpässä. Lukemattomia roskiskeikkoja ja vaatteiden karsintaa tiedossa. En vaan osaa tehdä illalla. Odotan mieluummin valoista kivaa vapaapäivää eli lauantaita.

Nyt on jotenkin niin helppoa vain odottaa parempia aikoja, kun elämäni on varmistunut. Voin vihdoinkin keskittyä rauhassa tähän hetkeen ja tähän päivään. Ja sitten keskityn niin hyvin, etten jaksaisi edes kameraa kaivaa, jotta voisi vähän blogata.

IMG_3782-1

Oon tehnyt havainnon tässä viikon sisällä, mikä liittyi siihen mun maidottomuusjuttuun. Kuten kirjoitin siinä postauksessa vähän varoen, että leuasta on kadonnut näppylät, niin takasinhan ne tuli! Heti viime viikolla.

Aloin miettiä, että mikähän tuohon ihoon nyt ihan oikeasti sitten vaikutti ja ainoa, minkä keksin oli omega3. Koska sillä ekalla maidottomalla viikolla nappailin purkista hyviä rasvoja ja viime viikolla en. Kunnes loppuviikosta Turkuun päästessä leuka oli puhjennut kukkaan ja minä kaivoin pikkukalat esiin. Kotona sitten taas omasta purkista ja nyt alkaa ehkä jo näyttää vähän paremmalta.

IMG_3807-1

Elämäni myös mullistui rasvallisesti lauantai-iltana, kun satuimme katsomaa Juttaa ja superdieettejä tv:stä. Siinä joku sankari katteli kaupassa öljypurnukoita, Jutta tormas siihen juttelemaan tyydyttyneistä hapoista sun muista ja vieruskaverini tokaisi rypsiöljyn olevan terveellisempää kuin oliiviöljyn. Ja minä kun olen elänyt siinä uskossa monta vuotta, että oliiviöljystä aukeaa taivas ja että rypsiöljy on hirveää myrkkyä. En ymmärrä miksi aina uskon kaiken mitä luen netistä ja muualta?

IMG_3814-1

Näkeehän sen nyt ihan omillakin silmillä purkin kyljestä, että toisessa on omegoja ja toisessa ei. Ja siinä toisessa on muuten päiväyskin jo ummessa, eh.. 

Nyt urheasti isken leivän päälle taas voin makuista rypsiöljyä ja olen tyytyväinen.

Onko nyt jollain jotain sanomista tässä rypsiöljyä vastaan tai jopa sen puolesta? Entä se oliiviöljy?

8 kommenttia :

 1. Mä kyllä käytän mieluummin oliivi, kuin rypsiöljyä. PItää siis tutustua asiaan lisää. Viime viikolla pyörsin pääni rasvattoman maidon suhteen. Nyt meillä juodaan sinistä luomumaitoa. Tapahtui sen luokan ihme, etten vieläkään usko tätä itsekään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tästä kyllä pitäisi saada vähän lisätietoa ja mielellään jostain luotettavasta lähteestä :) Toki pidän poikaystävääni ravintoasioissa hyvin luotettavana lähteenä, mutta eniveis, poikaystävää ei voi linkata blogiin totuuden lähteeksi ;)

   Mä en oo aivan varma miten mun itse maidottomuuskokeilu päättyy lopulta. Juttelin apteekissa yhen tyypin kanssa, että mikään välttelyruokavalio ei oo kovin fiksu asia. Oon samaa mieltä, koska sillon ku välttelin hiilareita joskus, niin överiks meni ja kärsin siitä edelleen.

   Poista
 2. Mm. tämmöseen törmäsin äsken kun etsin tietoa: http://www.magneettimedia.com/lopettakaa-rypsioljyn-kaytto-heti/

  Ja sitten jossain oli että jos käyttää runsaasti salaatteja, pähkinöitä ja muita tuotteita, joita myös välimeren maissa käytetään, saadaan tarvittavat aineet oliiviöljyä käyttämällä. Mutta jos syö tavalliseen suomalaiseen tyyliin vähän liian vähän monipuolisia kasviksia ja pähkinöitä, niin sitten rypsi sopisi paremmin. Päädyn siis itse edelleen oliiviöljyyn. Ja tietenkin edelleen siihen extra neitsyt oliiviöljyyn, joka on tummassa lasipullossa. Mutta hei, kysy miten sun mies perustelee tän, kuulisin erittäin mielelläni hänenkin kantansa jos asiasta ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisesti kai vaan se, että rypsissä on enemmän tyydyttymättömiä rasvoja (eli mm. omegaa).

   Poista
 3. Rypsissä on toki omegoita, myös omega 6.sta, jota nykyihmiset saa muutenkin liikaa. Ainakin kuumennettasssa suosisin muita kuin rypsiä, se ei kestä kuumentamista ja pilaantuu helposti. Oliiviöljy kestää vähän paremmin, paras paisteluun on voi ja kookosöly. :)

  - Cisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää jossain vaiheessa tutustua tuohon omegakutoseen vähän tarkemmin :)

   Poista
 4. Mä käytän kyl ihan oikiaa voita. Terveisin personal trainer ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voissa näkyy olevan vähän enemmän tuota tyydyttynyttä rasvaa kuin noissa juoksevissa rasvaversioissa.

   Poista