tiistai 27. tammikuuta 2015

Kohtalokas jokiranta

Kun sohvaan hyvin pätevästi kiinni juurtunut henkilö yrittää motivoida itsensä lenkille, kaikki keinot ovat kuin ovatkin sallittuja. Itselläni on kaksi hyvin pätevää tapaa. Toinen on kaupassa käyminen lenkin päätteeksi ja toinen on valokuvaus. Tänään käytin molempia aseita itseäni vastaan, mikä on kyllä aika harvinaista. Kävin kameran kanssa jokirannassa ja tulin kotiin kaupan kautta.

Kameraa en muuten olisi tänään ottanut mukaan, mutta Schenkerin mies toi mulle töihin paketin Canonilta. Sain lainaan objektiivin arvoilla 10-18 mm/4.5-5.6. Olen miettinyt laajakulmaobjektiivin hankkimista nyt varmaan jo vuoden, mutta en vaan etene asian kanssa. Olen tottunut liian hyvään kahden valovoimaisen objektiivin omistajana ja tuollainen 4.5 alkava aukko pelottaa. Haluaisin vaan päästä helpolla ja että jokainen objektiivini taittuisi hyvin sisällä kuvaamiseen. Oikeasti pitäisi vaan luopua omasta typerästä vaatimuslistasta, ostaa kukkarolle sopiva objektiivi ja hankkia siihen päälle irtosalama. Sekä opetella sen jälkeen käyttämään sitä salamaa.

Hyvän rungon (70D) kanssa ulkoa pimeässä sain aikaiseksi kuitenkin mielenkiintoisia kuvia..

IMG_5616-1

IMG_5623-1

IMG_5630-1

IMG_5645-1

Kaupungin yllä taivas oli kovinkin suotuisa valonsa kanssa. Mitä tykkäätte näistä? Minusta parhaita kuvia, jotka olen hetkeen ottanut. Valokuvaus ♥

8 kommenttia :

 1. On kyllä tosi kivoja! Kyllä mäkin haaveilen vähän ton tyyppisestä objektiivista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän yhen käyttökerran jälkeen oon ihan vakuuttunu siitä, että tollanen on pakko saada :D Pitäis varmaan jo alkaa säästää sitä varten :)

   Poista
 2. Hyviä kuvia! Ja ihana jokiranta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! :) Jokiranta on kyllä ihana millä säällä vaan :)

   Poista
 3. Moi, lainaputkella räpsityt kuvathan näyttävät erittäin hyviltä, ei muuta kuin rohkeasti kauppaan. Huomaa, että näin laajalla putkella pystyt kuvaamaan pidemmillä valotuksilla ilman että kuva tärähtää, pidemmillä valotuksilla saa hyvin kompensoitua aukon pienuutta. Käsivaralta onnistuu hyvin jopa 1/30 kuvaaminen poikkeuksella, että kohteen liikettä (esim autot tai juokseva kissa) sillä nopeudella ei tietenkään saa pysäytettyä. Toinen, vielä laajempi vaihtoehto, voisi olla Sigma EOS 8-16mm f/4.5-5.6 DC HSM -objektiivi. Itse olen viime vuodet kuvannut Sigmoilla, ne ovat laadultaan yhtä hyviä (väliin jopa parempia) kuin Canonin vastaavat ennen kaikkea edullisempia. Olipa mukava tutustua uuteen blogiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vinkistä! Nuo Sigmat kyllä kiinnostavat myös vaihtoehtoina, vaikken vielä ole uskaltanut poiketa Canonista.

   Poista