sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Muuttohommia

Hirmuisaakin hirmuisampi muuttohelvettiviikonloppu lähenee nyt loppuaan, vaikka muuttaminen ei vieläkään ole ohi. Päätimme palata vielä kerran rikospaikalle viikon päästä ja hoitaa homma kotiin lopullisesti. Sain eilen tyhjättyä melkein kaikki kaapit (en koskaan muista, että unohdin tyhjätä jauhokaapin) joten jäljellä ei enää ole kuin muutamien asioiden pakkaamiset sekä se lopullinen siivoaminen.

Tekemistä todella riitti koko eiliseksi ja vielä täksikin päiväksi, mutta onneksi meillä oli ahkeria apulaisia. Olen kuulemma tehnyt ennätyksen siinä kuinka paljon kamaa voi saada mahtumaan 40 neliöön :D Totuus saattaa kyllä olla se, että ehkä ne eivät enää lopulta mahtuneetkaan ja sen takia minusta tuntui aina siltä, että tarttis varmaan siivota.

Tästä oppineena aion oikeasti - käsi sydämellä - katsoa jokaiselle tavaralle oman paikkansa. Loppujen lopuksi tuli raahattua niin monta jätesäkkiä kuitenkin vaatetavaraa tänne Turkuun, että pitää nekin valinnat vielä kertaalleen kyseenalaistaa ennen kaappiin asentamista.

Muuttomatkamme alkoi perjantaina vasta myöhään iltapäivällä joten saavuimme Seinäjoelle niin myöhään, että mopoautopojat olivat ehtineet kiertää rinkiä jo useamman tunnin siinä vaiheessa. Niinpä emme sinä iltana tehneet muuta kuin lysähdimme sänkyyn nukkumaan viikonlopun parhaat unet. Ne seuraavan yön unet nukuimme nimittäin lattialla ja heräsin joka kerta, kun vaihdoin asentoa.

Untitled

Lauantaina touhusimme heti aamusta alkaen ja iltapäivällä pääsimme pitämään ruokataukoa Soframiin. En tiedä onko se edelleen Seinäjoen parhaimpia pizzapaikkoja, mutta sinne olen turkulaista aina ollut tyrkkäämässä, kun pitsaa on pitänyt saada.

Illalla hannatic tuli kylään katsomaan, mitkä kirjat hän haluaa adoptoida ja mitkä saan luovuttaa SPR-kirppikselle. Aika monta hömppäpokkaria olin ehtinyt elämäni aikana hamuamaan, mutta nyt nekin on pistetty kiertoon, huh.

Untitled

Tänään päätettiin tosiaan lopulta, että hoidetaan viikon päästä viimeiset jutut ja lähdettiin ajelemaan takaisin Turkuun valoisaan aikaan mukavasti. Muutamat idioottipikkuautoilijat tuli siinä matkalla manattua. Eniten auton ratissa vihaan sitä, kun hiljennetään reippaasti ennen jotain, mitä en perässä tulevana voi tietää ja sitten viime hetkellä laitetaan vilkku päälle. Joka kerta huudan itsekseni autokoulussa oppimaani lausetta: ensin vilkku, sitten jarru. Perkele. Eikä tuo tietenkään ollut edes se pahin esimerkki idioottitouhusta vaan se, kun eräskin hieno ihminen päätti vetästä jarrut pohjaan jonkun bussipysäkin kohdalla ja kääntyä sinne. En ollutkaan ajamassa 80 km/h hänen peräänsä lumisella tiellä täysi lasti kyydissä pakettiautossa. Nyt ymmärrän miksi rekkakuskeja saattaa välillä vituttaa ihan tosissaan meidän pikkuautoilijoiden touhut heidän edessään, takana ja sivulla.

Noin muuten oli hienoa välillä ajaa suoraa baanaa. Kaupunkiajelu ei ehkä ole se meitsin juttu kaikkine punaisine valoineen. Onneksi välillä voi lähteä kaupungin ulkopuolelle kaahaamaan.

Untitled

Tunti sitten käytiin palauttamassa vuokrapaku oikeaan osoitteeseen, joka on Itäinen Pitkäkatu 41. Siellä on sellainen firma kuin Turun pakuvuokraus. Ihan kätevä palvelu, suosittelen! Lauantait on kuulemma haluttua kamaa eli jos aikoo varata pakettiauton viikonlopuksi kannattaa asialla olla ajoissa.

Mun ihana terapiasohva saatiin paikoilleen ennen auton palauttamista. Nyt meillä on vaan ongelmana tuollainen hieman tätä pienempi kulmasohva. Värikin on aikalailla samanlainen kuin tässä, onko kellään turkulaisella lukijalla tarvetta tai tietääkö kukaan ketään sohvaa tarvitsevaa? Saa tulla hakemaan jollain pikkurahalla. Pitää kuvata se ja pistää johonkin tori.fi, ellei halukkaita muuten ilmene.

Olipa pitkästä aikaa mukavaa päästä kirjoittelemaan ja etenkin näin sohvalta käsin. Tätä pitää harrastaa useamminkin! Nyt lepoa hetki ennen kuin on nukkumaanmenoaika taas. Huomenna paluun arkeen, vaikkei tänä viikonloppuna pahemmin huilattua tullutkaan. Ehkä joskus ensi lauantain jälkeen sitten sitä huilaushommaa.

4 kommenttia :

 1. Muuttamiset on kyllä raskaita! Mä en oo viimemuuton jälkeen vielä saanut kaikkia juttuja purettua, hups ... :) Aikanaan kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikä kyllä oikeen voi ymmärtää miten sitä tavaraa voi kertyä niin paljon nurkkiin. Ens kerran ku muutan, hävitän kaiken jo valmiiks XD

   Mä ajattelin tänään koittaa saada vaatteita kaappiin asti, jotta voin siirtää kirjoituspöytäni makkariin ja tietokonepöydän oikealle paikalleen :)

   Poista
 2. Meilläkin on vielä laatikoita nurkissa, kun on YKH siirtää niitä vaikka kellariin. Siinäpä projektia vaikka öööö jollekin viikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nyt toki YKH :D Toi yks söpöpää vei meidän kellariin pari laatikkoa, joista mä tarvisin nyt kaikkea kamaa ja YKH mennä hakee ne.

   Poista