keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vihannestilanne

Ei vitsit, boyfriend on laivalla ja ruotsalaisista herkuista tsättäiltäessä iski yhtäkkiä ihan hirveä vadelmavenehimo!! Siis just nyt mulle vadelmaveneitä!! Ja mitä ne mustat veneet on, lakuveneitä? Eiiiiiih.... Outo lisäainemieliteko ihmiselle, joka ei "koskaan" syö karkkia. Mun karkit on yleensä suklaapäällysteisiä tai puhdasta suklaata, ei mitään lisäainelöllyköitä, joihin pahimmillaan on väri haalittu jostain kovakuoriaisista. Yh.

Varsinkin tuon eilisen mahaällötyksen jälkeen hieno homma tällanen yllättävä karkinhimo, mutta hei, sehän on vaan elämää..

Mahaällötys pisti eilen googlettamaan illalla ja päädyin keskusteluihin, joissa kerrottiin raakojen vihannesten (ja joidenkin hedelmien?) epäsopivan joillekin ihmisille. Siellä lueteltiin porkkana, sipuli, paprika, appelsiini, salaatti.. ja mitähän olin justiin eilen puputtanut taas koko päivän? Porkkanaraastetta, appelsiinin, salaattia.. Sipulin ja paprikan tiesinkin olevan hieman liian ärtsyjä mun mahalle, mutta en koskaan olisi uskonut porkkanan kuuluvan samaan seuraan. Mökötin aikani, kunnes tänään heräsin uuteen maailmaan päässäni pyörien vain kypsennetyt vihannekset. Päätin kokeilla.

Työkokouksen lounastauolla jonottelin vanhasta tottumuksesta salaattipöytään, kunnes tajusin, että enhän minä voi syödä mitään niitä asioita. Painelin suoraan pääruuan puolelle ja onneksi sieltä löytyi jotain uunikasvispöperöä, jolla sain lautaseni puoliksi pullolleen kasviksia. Vähän rohkea veto toki sekin oli, koska siinä taisi olla paprikaa ja sipulia.. Mutta ei ollenkaan paha tilanne! Nyt illalla ei ole yhtään niin turpea meininki kuin eilen eikä mahani edes kiukuttele pahemmin.

IMG_5458-1
200 astetta 20 minuuttia

Tein köyhän naisen uunivihannespataa reseptien googlettamisen jälkeen. Pistin kaikki tomaatit ja puolet porkkanoista piirakkavuokaan, heitin päälle valkosipulin makuista rypsiöljyä, kaavin ruohosipulituorejuustoa vähän päälle ja muutaman viipaleen perusjuustoa. Oli hyvää! Jatkossa minun päivälliseltäni taitaa löytyä kypsennettyjä kasviksia erilaisilla variaatioilla ja mausteilla.

Tiesittekö te, että raa'at vihannekset eivät sovi kaikille?

4 kommenttia :

 1. Mä ihmettelin miksei sun päivitykset näy mulle bloggerissa.. No oisko siksi etten ollut sun lukija :O Vaikka oon kyllä aika varma että olen joskus liittynyt lukijaksi.

  Mäkin oon miettinyt, että pitäisi useammin syödä vihanneksia kypsennettynä.. Olen laiska ja mun "salaatti" onkin usein vaan kuorittu porkkana :D ei jaksa edes raastaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :) Ootko ollu sen vanhan blogin vai täällä uudessakin kliksutellu?

   Mä oon aina mieltäny itteni laiskaks kasvissyöjäks, mutta tää uusin käänne on todistanu ettei se nyt aivan niinkään oo ollu, kun nyt pitää tosi tarkasti miettiä miten ennen tein ja mitä nyt voin tehdä :D Esim. voinko läntätä leivän päälle salaattia vai en.. :P Ja minä en muuten edes jaksanut pilkkoa kurkkua, leikkasin vaan isomman palan ja järsin menemään.

   Poista
  2. En tiedä mikä on suhteesi viljatuotteisiin mutta itselläni ne aiheuttaa turvotusta. Olen myös huomannut että vilja- ja maitotuotteiden yhtäaikainen syöminen altistaa minua laktoosin ikäville sivuvaikutuksille, mutta kun heivaan viljat veks ruokavaliostani niin laktoosin sietokyky paranee. Nää ravintoasiat on kyllä jänniä!

   Poista
  3. Noh, ruisleipää olen nyt välttänyt hetken testimielessä, mutta noin muuten kyllä syönyt tällä viikolla esimerkiksi puuroa, kauraleipää ja hapankorppuja.

   Poista