sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Sunnuntain sorsat

Katselin jo aiemmin säätiedotuksesta milloin olisi hyvät kelit lähteä sorsametsälle kameran kanssa. Täksi päiväksi luvattiin aurinkoa jo monta päivää sitten ja suunnittelinkin lähteväni sunnuntaikävelylle sitten.

Aamulla olisin voinut nukkua vaikka puoleen päivään asti, sen verrran raskasta uneni oli vielä yhdeksältä. Siinä kuitenkin heräiltiin ja mies alkoi kokkailla aamupalaa. Munat pöytään ja pekonit pannulle!

Kun sain valmiin annoksen lautaselta tarjoiltuna kätösiini, suustani lähti spontaani lausahdus kuvailemaan sitä kuinka hienon aamupalan tuo söpöpäinen turkulainen oli leiponut kokoon! Muutenkin edes se tilanne, että joku toinen tekee aamupalaa ja minun ei tarvitse kuin syödä. Jes!

IMG_6549-1

IMG_6557-1

IMG_6560-1

Aamupalan jälkeen meidän piti ottaa aamupelit, mutta painelinkin keittiöön väsäämään kovaa kyytiä pilaantuvista banaaneista nutellaherkkua Sallan ohjeen mukaisesti. Minulta puuttui kaneli, en tiedä menikö paljon pieleen, koska hyvää tuo on noinkin. Maistuis varmaan sullekin!

IMG_6578-1

Sohvalla tarpeeksi kauan maattuani päätin lopulta vetää ulkovaatteet päälle ja lähteä sille sunnuntaikävelylle. Sorsia metsästämään. Muutaman löysin förin läheltä.

IMG_6614-1

IMG_6619-1

IMG_6663-1

IMG_6673-1

Aivan järjetön pohjejumi taas iski tuossa kävellessä. En oiken tiedä mistä päin se on lähtöisin. Kireistä lonkistani, reisilihaksista vai jalkaterän asennosta? Yritän jumpata jalkapohjia ja pohkeita joka päivä sekä venytellä ja rullata lonkkia, mutta vielä ei ole mitään suurta edistystä kyllä tullut.

Kotona kävin rötköttämässä hetken ennen kuin lähdin käymään joogastudiolla. Siellä samassa paikassa, jossa kävin ilmajoogaamassa marraskuussa. Varasin tällä kertaa rentoutustunnin. Oltiin pötköllä ilmajoogasilkkitrapetsissa varmaan joku tunti ja rentoutuminen todella meni jäseniin. Ihan mahtava tunti sunnuntai-iltaan.

Tankkipeliä vielä vähän ja sitten sänkyyn! Kävittekö te nauttimassa auringosta tänään ulkona?

3 kommenttia :

 1. Kommentoinkin jo tuonne herkkupäiväkirjaan tuosta Nutella-banaanikakusta, ohje löytyikin tästä postauksesta!

  Ootko kokeillut jalkapohjien "hierontaa" tennis- tai hierontapallolla noihin pohjejumeihin? Käsittääkseni jalkaholvin (ja -pohjan?) jänteet kiristyvät ja samalla kiristävät myös pohje- ja reisilihaksiakin.

  Tässä pari hyvää videota, olisiko näistä apua (muitakin löytyy):

  Tight Hamstrings? Don't Stretch, Do This Instead
  https://www.youtube.com/watch?v=kNmJi_Cqeoo

  Release Tight Hamstrings in Seconds
  https://www.youtube.com/watch?v=OhjEAOldoZU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ollu vähän rajumpi ja harrastanut jalkapohjahierontaa golfpallolla silloin, kun tuo mun vasemman jalan jalkapohja oli suorastaan jo tulehtunut. Pitäisi varmaan kaivaa se pallo jostain taas ja alkaa rullailla vaikka molempia.

   Ois kiva tietää mistä tuo yhtäkkinen jalkapohjakiristely on edes alkanut, kun ei tällaista koskaan aiemmin ole ollut.. Tosin kävelen jotenkin päin persettä, mutta toisaalta voisi senkin kuvitella johtuvan vaan kireistä kalvoista. Vaikea eläin tää ihminen..

   Poista
 2. Sinkki, kromi, magnesiumsitraatti, ja kuukauden päästä loikit kuin gaselli, syöt vain salaattia ja nukut kuin tukki. :D

  VastaaPoista