torstai 19. maaliskuuta 2015

Jaagernautti

Pääsin tänään yllättävästi lenkittämään Jaager-nimistä koiraa, koska sen omistaja ei ollut ulkoilukunnossa. Jaager on kuulemma samanlainen mammanpoika kuin Pippuri (uusille lukijoille tiedoksi: Pippuri oli ennen kissani, mutta nykyään asustaa vanhempieni luona) eikä tykkää liikkua ilman omistajaansa mihinkään. Odotettavissa oli siis täysjäätymisiä, herkuilla houkuttelua ja suurta turhautumista.


Ja niinhän siinä kävi. Jaagerin mielestä oli niin pirun perseestä lähteä ulos ilman omaa emäntää. Pois päin kotoa minä odotin jatkuvasti voisiko eläin liikkua ja kotimatkalla eläin odotti voisiko ihminen lopettaa pusikoiden kuvaamisen.


IMG_7692-1

IMG_7707-1

IMG_7719-1

IMG_7759-1

IMG_7767-1

Muuten oli ihan kivaa. Saatiin kulumaan vajaan kahden kilsan matkaan 45 minuuttia aikaa.


Yksi tyttö kysy vaaleakarvaisen pienen koiransa kanssa saako moikata ja mä olin kauhuissani, että ei ei ei tää ei oo mun koira, oon ekaa kertaa tän kans ulkona. Ja sitten se valkonen karvakuono oli jo Jaagerin nenässä kiinni ja Jaager oli sitä mieltä, että voisko kaikki vieraat akat nyt mennä pois. Onneksi me ei kuitenkaan purtu ketään, kukaan ei karannu ja päästiin kotiin takaisin.


Sinänsä mua ei pelota lähteä vieraan koiran kanssa ulos yksin, kun saan hyvät ohjeet ja ennakkotiedot siitä kuinka koira käyttäytyy ihmisten ja muiden koirien kanssa. Eniten mua pelottaa ne muiden ihmisten koirat kuinka ne käyttäytyy. Tuleeko vastaan joku raivohullu irti tai muuta vastaavaa. Mua nimittäin tuli ihan kotipihassa vastaan eräs hauhau sunnuntaina semmosella vauhdilla ja murinalla, että mä vaan jähmetyin paikoilleni. En tienny mitä muutakaan tehdä tuollaisessa tilanteessa. Olisi ollut puudelin kokoinen sileäkarvainen elukka sääressä kiinni, jos olisin vaan kävellyt? Se syöksy jotkut portaat alas tuolta yhdeltä kukkulalta suoraan mua kohti, kun tulin nurkan takaa. Hampaat irvessä räyhäten. Sen omistaja oli siinä vaiheessa vielä kukkulan päällä ja kun pääsi alas niin ei sanaakaan mulle tilanteesta. Jos olisi ollut mun koira, niin kyllä mä varmaan anteeksi olisin pyytäny ihmiseltä, jonka kimppuun mun koira oli ollu hyökkäämässä? Onko oikeasti edes pakko pitää koiraa irti keskellä kaupunkia? Vaikka kuinka olisi äitin pikku hellanlettas, joka ei koskaan tekisi mitenkään päin?


Kuinka moni teistä lukijoista on koiraihmisiä?

2 kommenttia :

  1. Samanlaiset likatassut näyttää tulevan kuin mun Ketunhännälle :D ja häntäkin samalla tavalla kippuralla :)

    VastaaPoista
  2. Hihi :) Mä yritin kuljettaa sitä välillä pitkin peltoja, jos se vaikka suostus liikkumaan.. siitä ne tassutkin likaantu sopivasti :)

    VastaaPoista