tiistai 10. maaliskuuta 2015

Karhudieetti

Kun vuosi sitten istuin Seinäjoen Fressin aulan sohvalla juttelemassa trainerini Mariannen kanssa ruokavaliosta sekä kaikesta muusta hyvinvointiin liittyvästä, puhuin Mariannelle tarvitsevani lisää kasviksia lautaselle. En ollut tyytyväinen ruokavaliooni ollenkaan. Koin kuitenkin, että lisäämällä vihreää saisin syömisistäni terveellisen kaltaisen kokonaisuuden kasaan.


Loppujen lopuksi mikään ei auttanut vaan kilot vain lisääntyivät. Ratkoin ongelmaa väärästä päästä. Ei se tee kestään terveempää tai normaalipainoista, että menee vain salille hankkimaan jäsenyyden ja trainerin ja sitten yrittää noudattaa jotain saliohjelmaa kuukaudesta toiseen. Halun muutokseen täytyy lähteä itsestä ja bodaamisen ohessa täytyy muistaa niin monipuolinen liikunta kuin myös monipuolinen ruokavalio. Ei mitään proteiinin mättövaliota eikä muitakaan äärimmäisiä konsteja.


Perusasioiden täytyy olla ensin kunnossa. Unelma Itsestä -valmennusten myötä olen huomannut kuinka minä itse syksyllä ja moni muu lähtee hommaan mukaan dieetin kiilto silmissä, vaikka todellisuudessa Tuuli opettaa meille kaikille aluksi asioita esimerkiksi omasta itsetunnosta. Kun saa itsensä kanssa henkisen puolen kuntoon, saa takuulla sen jälkeen myös fyysisen puolen hoidettua sille tolalle kuin haluaa.


Olin vuosi sitten todella stressaantunut ja siihen päälle vielä "mun on pakko mennä salille" -stressi. Ei hyvä tullut, ei todellakaan. Mittakaupalla vain ongelmia, joita tässä on pyritty ratkomaan yksi kerrallaan.


Kun eilen lähipiirissä sattui asioita, joita ei tietenkään koskaan haluaisi tapahtuvan, sanoin miehelle myöhään illalla sängyssä kuinka nyt me aloitetaan muuten karhudieetti! Kyllä, kuulitte oikein! Karhudieetti! Ja mikähän se mahtaa sitten olla? Alan kokkaamaan edes kerran viikossa kalaa ja pidän huolen siitä, että ruokavaliossani on mielellään päivittäin marjoja.


IMG_7384-1

Niinpä hain mun ja Katin treenin päätteeksi tänään kaupasta lohta sekä tyrniä. Uuni 175 astetta ja 40 min. Jos ei pidä ruodoista, kannattaa lohesta ottaa pyrstöpala. Näin minäkin ruotokammoinen saan itseni syömään kalaa.


Ikävien sattumusten myötä tänään on ollut ihan täydellinen evvk-päivä. Harvinaista, mutta minkäs teet. Ei vain pysty iloitsemaan just nyt täysin, vaikka aihettakin kyllä olisi. Mun pohkeet eivät enää jumittaneet vaan pystyin jopa hyppimään niin korkealle kuin olisin taannoin nia-tunnilla halunnut hyppiä. Kiva treeni, vaikka olin taas ärripurri.


Onneksi olen vihdoin löytänyt sellaista liikunnan iloa elämääni, jota jokaisen pitäisi päästä tuntemaan. Hyvin nukuttuja öitä (viime yö ei kyllä ollut), hyvälaatuista ravintoa suurimman osan ajasta ja monipuolista liikuntaa. Välillä rauhoittumista joogastudiolla ja välillä lihasten rääkkäämistä toiminnallisen treenin avulla. Lenkkeilyä silloin, kun sattuu hyvät kelit ja uimista sitten joskus, kun saan aikaiseksi.


Koska liikkumalla ja syömällä hyvin pystyy elämään terveenä, miksi en tekisi niin? Onnea on ikioma karhudieettini, hih!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti