torstai 12. maaliskuuta 2015

Tänään menin mehtään

Kyllä, otsikon mukaisesti. Tänään menin metsään.


Otettiin Katin kanssa treffit tuonne kylille töiden jälkeen ja suunnattiin Luolavuoreen. Tuli nimittäin tuossa tiistaina puheeksi, että haluaisin metsään ja sinne sitten mentiin. Luin vuosi sitten Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino-kirjasta kuinka jo pelkkä 5 minuuttia luonnossa alentaa ihmisen kortisolitasoa huomattavasti. Silloin ääristressaantuneena ajattelin metsää ja puita. Mutta siihen se sitten jäikin. Ajatukseksi. Kuten varmasti monilla muillakin sohvaperunaihmisillä. Ja ajattelijoilla. Olisi kiva sitä ja tätä, tämä ja tuo on terveellistä.. mysteeriksi jää milloin niitä asioita toteutetaan. Jotkut eivät koskaan ja noh, jotkut vuoden viiveellä.


Olen iloinen, että menimme, vaikka se rankkaa olikin. Rankempaa kuin olin ajatellut.

IMG_7388-1

IMG_7392-1

IMG_7394-1

IMG_7404-1

Tuon nyppylän päälle kiipeäminen muistutti kovasti Jouppiskan päälle kiipeämistä, mutta oli onneksi lyhyempi nousu. Hengästyminen oli melkein samaa luokkaa, hyh hyh. Päältä näki jopa 3 kirkkoa, ei paha siis! Alas meneminen oli paljon mukavempaa kuin ylös.

Seuraavaksi paineltiin punnertamaan, kun tuli vastaan sopiva puu.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6HVTfQx3Lns?rel=0&controls=0&showinfo=0]

IMG_7411-1

IMG_7415-1

Ja matka jatkui niin pitkälle, että nähtiin meri puiden välistä.

Oikein mukava puolentoista tunnin ulkoilu, jea!

IMG_7420-1

Nyt onkin mukavaa käydä lappamassa lautaselle jauhelihamömsmömsruokaa ja asettua sohvalle viltin alle katsomaan pari jaksoa The Flashia. Uusin koukutukseni.

Suosittelen metsäliikuntaa kaikille ja etenkin istumatyöläisille. Ette kuulkaa tiedä millaisia kaikenlaisia pikkulihaksia nilkoistanne löytyykään, kun astelee juurten päältä kantojen ja kivien ohi. Toki varovainenkin kannattaa olla, ettei karhu nappaa pyllystä!

2 kommenttia :

  1. Siis vitsit: justiin tänään, kun käveltiin äitin kanssa Luolavuorentietä Petreliuksen uimahallille, huokasin ääneen että olispa ihana mennä tonne metsään seikkailemaan! :) Vielä haaveen asteella siis, mutta ehkä joku päivä... Mistäs kohtaa te lähditte kiipeämään?

    VastaaPoista
  2. Hih :D Me jätettiin auto johonkin sen metikön reunaan parkkikselle, varmaan joku semmonen paikka, josta virallisestikin mennään sinne metän sisuksiin? Käytiin sen nyppylän päällä ja sit lähettiin takas, vesitornin sivusta mehtään. Loikittiin sieltä kyl jossain välis alas ja jatkettiin matkaa ihan perus "kuntopolkua" tai mikä nyt onkaan.

    VastaaPoista