perjantai 10. huhtikuuta 2015

Breaking the Waves, Turun Kaupunginteatteri

Monta kertaa tuolla jokirannassa käppäillessäni olen suhannut teatterin ohi ja ihmetellyt miksi se on pitänyt siirtää johonkin Logomoon, onhan teatterirakennus kuitenkin mahtavalla paikalla. Aiemmin tällä viikolla kysyin töissä alkuperäisasukkailta syytä siirtoon ja sainkin tietää, että teatteri on nyt vain väistötiloissa Logomossa. Lisää asiaa valotti teatterin tiedottaja Kirsi Lönnmark Turun Kaupunginteatterin bloggari-illassa keskiviikkona. Kaupunginteatteri muuttaa tällä tietoa takaisin oikealle paikalleen vuonna 2017. Peruskorjattuun uuteen teatteriin lisätään kongressitilat, jolloin jatkossa yritykset pääsevät hyödyntämään teatterin palveluita. Kuulostaa aivan pikkujoulumatskulta ;)

Itse asiassa itse olenkin edellisen kerran käynyt teatterissa juurikin pikkujouluissa muistaakseni. Seinäjoella pyöri silloin joku Elvis-musikaali. Sitä ennen teatterikokemukseni on toki samaisesta Seinäjoen Kaupunginteatterista, mutta vain vuosia kauempaa, sillä ala-asteella kävimme katsomassa Pienen Pillipiiparin. Näiden jälkeen oli todella mukava lähteä tutustumaan turkulaiseen teatteriin ja etenkin tietysti Logomoon, koska tämä oli minun ensivierailu siellä.

IMG_8436-1
Paaluun nojailemassa Janna

Pääsimme kierrokselle teatterin tiloihin. Ensin vastaan tuli lavasteet, sitten itse lava ja huone, jossa vilisi puvustamon kamaa.

IMG_8445-1

IMG_8449-1

IMG_8459-1

IMG_8472-1

IMG_8473-1

IMG_8479-1

Kierroksen jälkeen syöpöteltiin ihania salaatteja.

IMG_8491-1

IMG_8493-1
Kirsi kertoi vähän lisää juttuja teatterista ja Breaking the Wavesista, joka keskiviikkona oli harjoituksen alla. Breaking the Waves tulee ensi-iltaan ensi viikon perjantaina 17.4. ja lauantaina 18.4. Esitys perustuu Lars von Trierin elokuvaan, jonka tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Skotlantiin. Nuori Bess (Helmi-Leena Nummela) rakastuu itseään 27 vuotta vanhempaan öljynporauslautalla työskentelevään Janiin (Taneli Mäkelä).

Näimme myös itse esityksen ohjaajan Mikko Koukin ennen kuin kiipesimme permannolle katsomaan vartin verran mitä siellä lavalla oikein tapahtuu.

Ensin ihmettelin ensimmäiset 10 minuuttia korvat punaisena mitä minä juuri näin, jonka jälkeen olin jo uppoutunut niin syvälle tarinaan etten olisi millään halunnut jättää permantoa siinä vaiheessa, kun Kirsi vei meidät pois. Ihan mielettömästä korkeanpaikankammosta ja koko tämän viikon järjettömästä huimauksesta huolimatta. Olisin halunnut tietää mikä on seuraava juonikäänne sekä muutenkin nauttia laadukkaasta teatterista! Viime kerrasta on liian kauan, mikäli nyt mitään edes muistan siitä Pilli Piiparista. Musikaalia siinä välissä ei lasketa.

Muutaman kuvan saimme käyttöömme esityksestä:

BTW_setti1-8-1

BTW_setti1-25-1

BTW_setti1-45-1

BTW_setti1-175-1
Postauksen 4 viimeistä kuvaa: Otto-Ville Väätäinen, Turun Kaupunginteatteri

En ollut edes ymmärtänyt ennen teatterissa seikkailua, että noita esityksiäkin joku kuvaa. Logomon seinillä oli tauluina vaikka kuinka monta upeaa otosta, joita jäin ihmettelemään. Haluaisin itse ehdottomasti käydä kokeilemassa osaisinko kuvata teatteriesityksiä! Myös tästä johtuen olen tänään ollut aivan kuvankäsittelykriisin partaalla, koska en saa kuvistani yhtä hyvin käsiteltyjä kuin Otto-Ville on noista omistaan saanut. Tarttis vähän harjotella vielä! Nämä kuvausjutut alkavat aina pyöriä mielessäni, kun futiskausi alkaa ja alan kuvata tosissani.

Kiitos illasta Turun Kaupunginteatterille! Otan tavoitteeksi käydä tänä vuonna katsomassa yhden esityksen ihan kokonaan.

Mitä teatteriesityksiä te olette elämänne aikana nähneet?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti