tiistai 26. toukokuuta 2015

FC Inter - IFK Mariehamn

Tänään mukavasti päässä pyörii taas valokuvaus, koska eilen oli pelipäivä! Nyt just mua ärsyttää ja vaivaa taas, kun kameran peilissä on joku pölyhiukkanen, joka ei lähde pois ja vaatii ilmeisesti keikkaa alan liikkeeseen. Tuo peiliosa on vähän sellainen, että sitä ei hirveästi saisi mennä itse sohimaan. Kaveri kuitenkin kuulemma välillä putsaa omaansa puhtaalla mikrokuituliinalla joten päätin kokeilla samaa. En tiedä oliko liina tarpeeksi puhdas ja että onnistuinko pilaamaan koko värkin, mutta kyllä tuo vielä ainakin ihan hyvälaatusia kuvia ottaa. Ärsyttää kuitenkin aina, kun keksin jonkun tällaisen huoltoa tarvitsevan asian (kamera tai auto) enkä pääse ratkaisemaan tilannetta heti. Esimerkiksi juuri nyt tältä päivältä kaikki kamerahommat on jo menetetty, koska semmonen kauppa on jo kiinni. Ei auta kuin odotella huomiseen. Tai milloin nyt sitten aionkaan saada kalenteriini Turun keskustan kokoisen aukon.


Piti oikein googlettaa taas kameran käyttöohjeita, kun sain taas eilen futismatsissa valokuvausneuvoja ja huomasin vallan mainiosti unohtaneeni mitä nää kaikki 4 erilaista mittaushommaa mun kamerassa tarkoittaa. Ne pistemittaukset sun muut. En ollut edes ajatellut, että sekin pitäisi ehkä valita olosuhteiden mukaan eikä vaan aina pitää asetuksella, jossa vastavaloon kuvaaminen on ihan ok. Nyt, kun toisella puoliajalla kuvasin oikeilla asetuksilla, kuvaaminen oli taas paljon mukavempaa ja Veritas alkoi jo tuntua pikkuisen kotoisammalta. ISO-arvon kanssa täytyy vielä ehkä vähän säätää ensi kerralla, mutta muuten nää hommat taitaa olla enää kiinni omasta silmästä ja erityisesti reaktiokyvystä.


IMG_3174-1IMG_3251-1


Koska en edelleenkään ole mikään futiskentille syntynyt neitokainen, yritän aina pallon ollessä "väärässä päässä kenttää" keksimään itselleni viihdykettä taidekuvaamalla kohteita, jotka taidekuvaamiseen soveltuvat. Veritaksella näiden kohteiden keksiminen tuntuu olevan äärimmäisen vaikeaa. Minä jotenkin kuvittelin, että uusi kenttä ja ympäristö aiheuttaisi ihan ideoiden ryöpyn niin pitkäksi aikaa etten kyllästyisi ainakaan ennen heinäkuuta. Sen sijaan olen ollut kyllästynyt heti alusta. En vain keksi mitään! En edes tiedä missä tuolla turkulaisten stadionilla on kioskit, että voisi ottaa taidekuvia jostain kahvipöniköistä. Pitääkö tässä alkaa lähteä peleihin aina tuntia aiemmin, jotta voi kiertää stadionin sitä kautta kuin muut ihmiset? Ottaa kuvia ilmapalloista yms, joita ei sieltä kentän puolelta näe?


Noh, onneksi on Interin sanko ja kentän yllä parveilevat lokit. Aina voi toki myös yrittää pyydystää sääriä, nappiksia ja vierasjoukkueen maalivahdin ilmeitä.


IMG_3272-1IMG_3363-1IMG_3368-1IMG_3415-1IMG_3488-1IMG_3490-1IMG_3508-1IMG_3528-1IMG_3539-1IMG_3563-1IMG_3587-1IMG_3589-1IMG_3641-1IMG_3692-1

Olin koko eilisen pelin ajan siinä uskossa, että Inter voitti. Jotenkin se pelaaminen vaikutti sellaiselta. Jopa ärhäkkäältä viimeisillä minuuteilla. Tänään töissä vilkaisin Turun sanomista millasta jälkeä sinne saatiin pelistä (oli muuten hyvä kuva!) ja samalla silmiini osui teksti, jossa väitettiin pelin menneen tasan 1-1! Maailmani mullistui! Olen yrittänyt miettiä missä kohdassa muka IFK Mariehamn teki maalin, mutta en vain muista nähneeni.


Vaikken edelleenkään tosiaan oikein pysy aina mukana mitä pelissä tapahtuu, ainakin eilisessä pelissä osasin seurata enemmän kotijoukkueen etenemistä kuin viime kerralla. Nyt tuntui ihan luontevalta jo kuvata enemmän Interiä pallon kanssa kuin molempia joukkueita "tasaisesti". Katsotaan hengaanko loppukaudesta jo Interin huivi kaulassa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti