keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Liikuntahistoriaa

Kuinkas sattuikaan näin älä laihduta -päivänä, että keksin todella hassun hauskan postausidean! Muistatteko heiaheia-palvelun? Sen, johon saa merkata omia liikuntasuorituksiaan ylös huvin ja urheilun kannalta. Minä aloin käyttää sitä vuonna 2009 ja käytinkin useita vuosia aktiivisesti. Sitten lopahti innostus ja niin myös liikkumiset, kunnes uutena vuotena päätin aloittaa taas.


Tiedättekö myös sen, kun sanotaan, että olet mitä syöt ja että laihduttamisessa kyse on lähinnä syömisestä eikä niinkään liikunnasta. Olin viime vuonna kyllä sitä mieltä, että ei hemmetti voi olla oikeasti kiinni niin paljon syömisestä ja että liikuntaa mun ruho vaan kaipasi. Loppuvuodesta aloin taipua kuitenkin siihen totuuteen, että ehkä se nyt kuitenkin on vaan kiinni siitä ruuan määrästä. En ole vieläkään kyllä aivan varma kumpi on enemmän perseellään meikäläisellä, se mitä syön vai kenties liikunnan puute.


Ajattelin kuitenkin tehdä tällaisen pienen vertailun heiaheian avulla. Kuinka paljon urheilin ja miltä olen näyttänyt! Katsotaanpa!


heia2009-horz

 

Aloitin heiaheian käytön vasta myöhemmin vuonna 2009, mutta kuvassa pönötän toukokuisena iltana Seinäjoella.

Top 5 lajit 2009: kuntosali (21 kertaa), kävely (8 kertaa), juoksu (6 kertaa), aerobic (3 kertaa), tanssi (3 kertaa).

heia2010-horz

Vuonna 2010 opin ottamaan laadukkaampia asukuvia ja pönötin usein parvekkeella. Tai oikeastaan aina. Harrastin myös näemmä aika monipuolisesti liikuntaa. Sata jänistä voisin lahjoittaa, jos mahtuisin noihin kuteisiin kuin silloin.


Top 5 lajit 2010: ratsastus (42 kertaa), kuntosali (32 kertaa), kävely (27 kertaa), jalkapallo (24 kertaa), lenkkeily (20 kertaa).


heia2011-horz

Vuonna 2011 pönötin olohuoneessa tai ulkona. Jaksoin kipittää korkkareilla. Urheiluhommat olivat vähän jo alkaneet hiipua ehkä, ainakin toukokuussa..

Top 5 lajit 2011: ratsastus (53 kertaa), kahvakuula (35 kertaa), kävely (16 kertaa), lenkkeily (12 kertaa), bodypump (7 kertaa).

heia2012-horz

Vuonna 2012 pönötin edelleen olkkarissa, Pippuri tietysti mukana menossa. Urheillakaan ei enää oikeen jaksanut. Salilla ja ratsastamassa, krhm..

Top 5 lajit 2012: ratsastus (32 kertaa), kuntosali (24 kertaa), kahvakuula (13 kertaa), hieronta (:D 9 kertaa), lenkkeily (5 kertaa). Rupes toimistotyöläisellä niskat vaivaamaan, kun hieronnassakin on käyty.

heia2013-horz

 

2013 oli muutoksen vuosi, jolloin siirryin olohuoneesta pönöttämään Seinäjoen keskustaan. Oi tori, tulen luoksesi perjantaina! Enivei, 2013 bodasin! Tuo toukokuinen futisreeni oli kohtalokas pohkeelleni, ponnistustilanteessa sieltä meni jotain rikki enkä päässyt enää kävelemään.


Top 5 lajit 2013: kuntosali (42 kertaa), ratsastus (18 kertaa), kävely (13 kertaa), hieronta (6 kertaa), hiihto (3 kertaa).

heia2014-horz

Viime vuosi oli vielä enemmän muutoksen vuosi. Viime vuosi oli erittäin pimeä vuosi. Onnellinen, mutta kuitenkin surkea. Erittäin surkea. Ja sen kyllä huomaa ulospäin! Sen myös, että heiaheia näyttää nollaa. Ei paljon napannut.


Top 4 lajit 2014: kuntosali (4 kertaa), lenkkeily (2 kertaa), jooga (1 kerta), hieronta (1 kerta). Tämähän ei toki ole koko totuus, koska kyllästyin vain täyttämään heiaheiaa. Ei sillä etteikö se silti kaukana siitä koko totuudesta olisi.


heia2015-horz

Tämä vuosi olkoon ryhdistäytymisen vuosi. Eipä tuo lista nytkään hurjalta näytä, mutta hei, edes jotain!


Top 5 lajit tähän mennessä tänä vuonna: kävely (15 kertaa), lenkkeily (9 kertaa), toiminnallinen harjoittelu (5 kertaa), hieronta (2 kertaa), meditointi (1 kerta). Tuo meditointi tarkoittaa yhtä joogahommaa, joka oli kyllä kaikella tavalla enemmän meditointia kuin joogaa.


Ratsastus ja sali on jäänyt. En usko, että palaan kovin pian talleille, täytyy ensin hoitaa nämä pohjeasiat kuntoon ja hankkia vatsalihakset. Ne vatsalihakset sitten taas hankin viimeistään syksyllä, kun työpaikalle tulee sali.


Laihdutusasioista sitten taas sen verran, että jotenkin mieluummin lisään liikunnan ja arkiaktiivisuuden määrää kuin alan ruokanatsiksi. Yritän tehdä hyviä valintoja ja jättää sen sokerin pois arki-illoista. On paljon mukavempi ajatella sallittua asiaa kuin kiellettyä. Tavoittelen juoksukuntoa, mistä tulee parempi mieli kuin siitä, että unelmoin Dominoista, joita meillä ei taaskaan ole, koska söin ne viime viikolla.


Kuinka paljon te liikutte? Käytättekö heiaheiaa?


Ps. vanhojen kuvien etsimisen myötä iski ihan hirveä asukuvaikävä! Ääääää!

4 kommenttia :

 1. Kiva ja mielenkiintoinen postaus! Mä en urheile sanan varsinaisessa merkityksessä ollenkaan nykyään. 2011-2013 kävin paljon salilla, koska halusin olla "fitimpi", mutta sitten se jäi. Totta puhuen paino on nykyään ehkä jopa laskenut, tuntuu että söin tuolloin myös palkinnoksi, eli tein hommaa ihan väärästä syystä. Sokerihimo on laskenut merkittävästi. Toki lihakset on nykyään huonommassa kunnossa. Nyt vannon hyötyliikunnan nimeen: mahd. paljon kävelyä, raput aina kävellen jne. Jooga on ainut mitä teen välillä, jotta selkä pysyisi paremmassa kunnossa. Näin on hyvä, sillä vihaan esim. hengästymistä :D

  VastaaPoista
 2. Aivan, se onkin aika petollista, kun liikkuu tai salittaa, niin sitten on muka jotenkin oikeutettu syömään jotain herkkuja tai ylipäätään enemmän?

  Hyötyliikunta olisikin ihan parasta, siksi itsekin eilen kävin kaupassa kävellen. Liian paljon tulee käytettyä autoa ja käytyä samalla kaupassa, kun tulee töistä.

  VastaaPoista
 3. Pisteet asukuville myös täältä!

  VastaaPoista
 4. Hihi, ehkä siis pitää ruveta ottamaan niitä taas vähän aktiivisemmin!! Onhan ne nyt kuitenkin aika kivoja sillon tällön :)

  VastaaPoista