lauantai 2. toukokuuta 2015

Vihaan autoani just nyt

Käytiin Ikeassa. Mun piti reissun jälkeen iloisesti siivota eteistä ja vähän sisustaa ja ehkä jopa käydä lenkillä.


Toisin kävi. Olen istunut shoppailureissun jälkeen paikoillani nyt jotain tunnin vähintään ellen kauemminkin. Ensin raivokkaasti googlettaen, sen jälkeen hiljaa itsekseni tuijottaen seinää ja nyt taas teen jotain. En tiedä mitä teen seuraavat 1,5 päivää, kun ei huvita YHTÄÄN MIKÄÄN.


Tässä syy velttouteen:


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cQOiuy-BkQI?rel=0&controls=0&showinfo=0]

Se on joku tuollainen möhkäle, joka tärisee pirusti ja siitä lähtee outo sivuääni. Siksi huolestuin siitä jo aiemmin. Tänään jaksoin kiinnittää huomiota asiaan niin paljon, että lopulta sain tietää etten saisi ajaa autolla enää metriäkään enkä etenkään käynnistää sitä ennen kuin se on hinattu korjaamolle ja otettu turbo irti, jota toivottavasti ei tarvisi ihan kokonaan vaihtaa.


Eniten ärsyttää autot, joihin aina tulee joku vika. Eli kaikki maailman autot. Koska sellaista autoa ei ole, johon ei vikaa tulisi.


Eniten ärsyttää, että Turussa kyllä bussit kulkee, mutta eivät minun työpaikalleni. Toivottavasti asia muuttuu syksyllä. Juuri tämän takia. En voi koskaan oppia luottamaan zorropösööni tarpeeksi paljon, on pakko olla joku back-up plan millä pääsee töihin, jos auto sanoo poks. Ihan hemmetin perseestä koko homma!


Positiiviset asiat tilanteessa, jossa ei ole yhtään mitään positiivista:
  • En ehtinyt ajaa turbon siiven ollessa irti niin paljon, että se olisi rikkonut koko moottorin. Ehkä. Kai. Ainakin auto vielä kuitenkin lähti käyntiin ja liikkui, kun ajoin sillä, vaikkei olisi saanut ja jota en tiennyt.

  • Minulla on vielä vapaapäiviä pitämättä tälle vuodelle sen verran, että pystyn ehkä saamaan töistä vapaata ainakin jonkun päivän, jotta voin hoitaa autoni kuntoon.

  • Taas opin uuden asian ranskalaisesta autosta; turbon siipi.

  • Nyt saan lopullisen tuomion sille pitääkö tuo alunperin jo muutenkin vuotanut turbo vaihtaa kokonaan. Jos se vaihdetaan, se maksaa aivan ristuksen paljon liikaa, mutta ainakaan se ei sitten enää vuoda.


Asiat, jotka jo tähän mennessä olen korjauttanut autosta, jonka olen omistanut reilun vuoden:
  • Ulkolämpötila-anturi.

  • Jarrupalat ja -levyt eteen ja taakse.

  • Erilaisten suodattimien vaihto ilmastointilitkun vaihtamisen ja öljynvaihdon yhteydessä.

  • Jarrusatulan pultti, joka aiheutti mieletöntä kolinaa.

  • Sisäilma/joku kosteusanturi.


Asiat, jotka ovat rikki ja jolle en aio tehdä mitään ennen kuin on oikeasti pakko:
  • Lämpöläppäremontti.


Hemmetin zorropösö. Menen keittämään kahvia ja koitan jaksaa taas elää.


Ps. tunnetteko ketään turkulaisia turbo-asiantuntijoita/autokorjaajia?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti