tiistai 23. kesäkuuta 2015

Sinisestä suoraväristä hunajatukaksi

Minulla on hyvät hiusgeenit. Hiukseni ovat paksut ja itsestään laineille hakeutuvat. Luonnonkiharan ainut huono puoli on karhean kuiva hiuslaatu, mutta onneksi nykypäivänä on kaikenlaisia kosteutustököttejä olemassa. Kunhan niitä vain muistaa käyttää.


Olen aina ollut sellainen tuttuun ja turvalliseen hakeutuva mitä hiuksiini tulee, joten mitään kovin pahoja ylilyöntejä ei aiemmin ole tullut tehtyä. Paitsi nyt viimeiset 2 kertaa kahden vuoden sisällä. Ensin pilasin kampaajalla hiukseni ja jouduin viedä tukan pelastattevaksi toiselle kampaajalle. Aikaa kului ja tällä kertaa pilasin koko homman Biozellin suoravärillä, kun ajattelin vähän vaan kokeilla sinistä ja sinnehän se sitten jämähti latvoihin. Järkyttävän ruma vihreä ei ilmeisesti ollut lähdössä edes kulumallakaan pois, joten oli pakko googlettaa joku kampaamo. Löysin Unikin Tiilentekijänkadulta Turun Martista.


Nämä molemmat kaksi kertaa, kun hiuksilleni on tehty pelastusoperaatio ammattilaisen avulla, olen onnistunut löytämään kunnon tukkataikurit tekemään taikojaan.


tukka

Vihreät latvani olivat pelottaneet tukkataikuriani, mutta kaikenlaisilla poppakonsteilla hän sai vihreyden vedettyä viemäristä alas ja laitettua tilalle hunajaista blondia. Tykkään! Vaikka nyt olen taas blondilatvainen, vaalea liukuu tosi hienosti omaan väriini ja kaiken hyvän lisäksi hiukseni eivät tällä kertaa haise pistävältä kampaamokäsittelyltä vaan miellyttävän pehmeältä ja ruusuiselta. En tiedä mitä aineita hän käytti, mutta ainakaan vaikutelma ei ole kovin myrkyllisen oloinen.

20150622-P6220811-220150622-P622081420150622-P6220820


Kovin tarkasti neuvottelimme kuinka paljon pituudesta otetaan, koska meillä pitkätukkasilla tuppaa usein olemaan vähän eri senttimetrit kuin kampaajalla. Kun kampaaja ehdottaa 5-10 senttiä, itse jäykistyn kauhusta ja ne kaikki 5-10 kasvatuskuukautta vilahtavat silmieni ohi, vaikka oikeasti pitäisi vaan antaa mennä, koska hius on kuitenkin uusiutuva luonnonvara päässämme. Lisäksi kunnolla tasattu hyväkuntoinen latva on aina paremman näköinen kuin ohueksi jäävä haperolatva. Pitkissä hiuksissa se pituus ei myöskään lopu edes siihen 10 senttiin, vaikka se hurjalta kuulostaakin. Itse olin nössö tietysti eikä tuolta takaa kovin paljon otettu.


20150622-P6220825

Ihanan kevyiltä hiukseni tuntuvat nyt ja onhan tuo vaalea aina kesään sopiva. Mitä tykkäätte?

Nyt muuten lähtisi halvalla kerran käytetty Biozellin sininen väripurnukka. Jos kukaan ei halua sitä, saatan vahingossa värjätä sillä joku yö tuon Aurajoen siniseksi. Tosin siitäkin tulisi vain vihreä, koska Aurajoen pohjaväri on krokotiilinruskea.

2 kommenttia :