maanantai 20. heinäkuuta 2015

10 reasons 2 B me

Joskus aikoinaan musta on vähän tuntunut, että oon ollut hirveän avoin blogissani, kun taas nykyisellään tilanne taitaa olla ihan päinvastoin. Kerron kyllä mitä oon duunaillut tai ollut duunailematta, mutta avaanko mä koskaan kovinkaan paljon ajatuksia itsestäni siellä taustalla? Jääkö se vähän puolitiehen?


Hyvään saumaan sattuikin Emilian 10 reasons 2 B me -haaste, jonka hän aloitti tavalla, joka saa minut nyökyttelemään päätäni ja toisaalta pyörittelemään silmiäni, koska en vain voi ymmärtää miksi näin on: "ihmisistä on tullut niin kielteisiä". En ole koskaan ymmärtänyt kielteisyyttä, mutta en ole enää pariin vuoteen jaksanut itsekään välittää. Joskus tuntui siltä, että aina, kun jaksoin hehkuttaa jotain iloista asiaa tai muuten vaan olla elämähumalainen sekopää, joku takuulla pahoitti mielensä. Koska "ei kukaan vaan voi olla aina iloinen" ja "törkeää tuollainen ilakointi". Haluaisin myös antaa itselleni selkään siitä hyvästä, että olen antanut ulkopuolisten tekijöiden vaikuttaa itseeni liikaa. Negatiivisella tavalla.


IMG_5702//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Eniten olen elämässäni kuitenkin kärsinyt siitä, kun en ole välittänyt muiden mielipiteistä. Jos ilmoitan tekeväni jotain täysin hullua, saan mielettömän ryöpyn niskaani kuinka typerää sellainen on tai "oletko nyt miettinyt joka kantilta tätä". No en ole, siinä se jutun juoni onkin!! Kun ei aina tarvitse oikeasti miettiä ja pohtia mikä seuraava siirto on, senkun vaan tekee!! Ei se ole niin hemmetin vaikeaa kuin aina annetaan ymmärtää. Ymmärrän, että realistinen asenne asioita kohtaan tuottaa vähiten tappioita, kun on tosiaan punninnut asioita joka puolelta, mutta ei aina tarvitse olla sellainen. Joskus on oikeasti parempi vaan antaa mennä ja katsoa sitten mitä tuli.

On tosi vaikeaa olla ihminen, jonka ei tarvitse välittää muiden mielipiteistä, mutta loppupeleissä se kuitenkin palkitsee eniten. Jos mitään muuta siitä mussutuksesta ei opi, niin ainakin argumentoimaan takaisin. Tai olemaan argumentoimatta. Joskus on parempi vain olla hiljaa. Siksi olen vältellyt jonkun aikaa itseni heittämistä kokonaan tälle näppikselle. Se loppuu nyt, sillä on kuitenkin mahtavaa olla just mä:

1. Elämä on helpompaa, kun kaikista pienistä asioista osaa poimia ne hyvät asiat. Hyvä mieli, parempi elämä.

2. Osaan elää hetkessä. Päivä kerrallaan. Olen aina osannut, se on upea taito!

3. Vastoinkäymiset ovat niitä, joista aion selvitä joka kerta ja jotka tekevät musta koko ajan vahvemman.

4. Jos bodaan, mun lihakset kasvaa nopeasti.

5. Osaan kirjoittaa. Etenkin asiatekstiä.

6. Mulla on hyvä valokuvaussilmä ja toisaalta myös värisilmä.

7. Tykkään naurattaa ihmisiä. Ja itseäni.

8. Hymyileminen on mulle helppoa.

9. Tykkään mun työstä!

10. Osaan puhua ihmisille. Ihan kelle vaan. Ihan missä vaan.

IMG_5711

Saitteko te kiinni yhtään ajatuksestani, mitä tarkoitin postauksen alussa? Uskon, että aika monet ihmiset osaavat tehdä asioita välittämättä muiden mielipiteistä, koska tuskin pitävät niistä mitään meteliä ja näin ollen saavat toimia täysin rauhassa. Itselleni tämä oli vaan taas aika ajankohtainen aihe, kun pääsin osallistumaan eilen facessa keskusteluun, jossa kyse oli juuri tällaisesta tilanteesta. Teen jotain -> joku kyseenalaistaa.

Mitä hyviä piirteitä teissä on? Jos tartutte tähän haasteeseen myös, laittakaa mullekin linkkiä kommenttiboksiin, että pääsen lukemaan ja avartamaan maailmaani! :)

//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

4 kommenttia :

 1. Tosi mahtava kirjoitus. Olen itsekin miettinyt tuota samaa. Elämä on parasta kun kokeilee, hassuttelee, yrittää vaikkei kaikki olisi niin varmaa. Se pelottaa myös, mutta antaa paljon. Ja itseään pitää arvostaa!

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Jos ei välillä vähän tee jotain, ei mitään kyllä tapahdukaan. Mitä takakireämpi on, sitä stressaavampaa koko arki on.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että vastasit haasteeseen :) Kivoja ajatuksia tärkeästä aiheesta! Mukavaa loppukesää :)

  VastaaPoista
 4. Tää oli kiva!! Liian harvoin tulee mistään tällaisesta kirjoitettua :) Kiitos samoin! :)

  VastaaPoista