torstai 30. heinäkuuta 2015

DBTL: Paula Koivuniemi ja Jonne Aaron

Ollaan eletty jännittäviä aikoja täällä, kun ovesta puskee joka päivä jotain lippulappusta, jossa sanotaan, että vettä ja viemäreitä ei saa käyttää tiettyyn aikaan päivästä. Kuten tänään vaikka 8-16 ja huomenna 8-14. Nää on kai niitä päiviä, kun pitäisi olla jossain kesälomareissulla sen sijaan, että edelleen pönötetään onnellisesti täällä Turussa. Tänään selvittiin elämästä ilman vessaa lähtemällä heti aamukahvin jälkeen Skanssiin. Oikein luvan kanssa kiersin kaikki kivat kaupat oikein hitaasti, kun ei nyt sattunut olemaan mikään kiire kotiin. Käytiin tietysti syömässä myös erittäin hitaasti ennen kuin lähdettiin takaisin kotiin. Vesikielto oli loppunut jo ennen neljää, mutta huomenna taas sama juttu. Tänään pitäisi varmaan valvoa aamuun asti, jotta voi sitten herätä vasta siinä kahden pintaan ja olla kuin ei mitään vedenkäyttökieltoa olisi ollutkaan.


Viime yönäkin tuli valvottua ensin kuvien muokkaamisen takia ja sitten muuten vaan. Jonne Aaron olisi halunnut olla yhtä rakeinen kuin Samu Haber, joten yritin pelastaa tilanteen vielä tänään päivällä. Enempään en pysty nykyisillä kuvankäsittelytaidoillani, mutta nämä keikkakuvat ovat kyllä olleet pitkästä aikaa hyvää harjoitusta. Samu Haber -kuvat otin aika pienellä ISOlla, mutta eilen ennen Paula Koivuniemeä säädin ISOn suosiolla suuremmaksi, vaikka pelkään aina kuvalaadun kärsivän liikaa. 70D:llä pitäisi kuitenkin olla vähän varaa, mutta ehkä jatkossa yritän löytää silti sen pienimmän mahdollisen ISOn, hmph.


IMG_6339IMG_6350

DBTL:n sisäänkäynnin yläpuolella lukee "iloisten ihmisten juhla". Sitä se onkin ollut nämä pari päivää ainakin omalta osaltani. Järkkärit ovat olleet kivoja, kuvausolosuhteet paranevat päivä päivältä (tänään pitäisi kuulemma olla lavan eessä jo ihan tarpeeksi tilaa kuvaajille), korvatulppia saa festarialueelta, tarjolla on ilmaista kahvia ja aurinko on paistanut.


IMG_6363IMG_6366


Eksyin eilen Turun Sanomien sivuille lukemaan DBTL-uutisia, koska olisin halunnut nähdä millaisen kuvan he saivat Samu Haberista. Olen aina tykännyt verrata omia otoksiani lehtikuviin, jos se vain on ollut mahdollista. Netistä en kuitenkaan kuvaa löytänyt, mutta onneksi kävin eilen kahvilassa, jossa pääsin paperiversiota lehdestä tutkimaan. Joka tapauksessa, eksyn näköjään myös aina aiheesta, kun kirjoitan. DBTL-uutinen netissä oli kerännyt kaksi sivullista moittivia kommentteja ilmeisesti turkulaisilta. Heidän asenteensa tätä iloista kaupunkifestaria kohtaan oli aika pitkälti saman oloinen kuin itselläni pari edellistä kesää Seinäjoen keskustan festareita kohtaan. Kukaan tosin ei valittanut metelistä (se omassa elämässäni oli Seinäjoen keskustan festareiden ongelma, koska aikaiset työaamut) vaan turkulaisia ärsyttää kaiketi eniten yhden sillan puolitus. Puolet Teatterisillasta on festarin käytössä ja puolet tavallisten pulliaisten käytössä. Sillalta pääsee siis läpi niin itäiselle kuin läntiselle puolelle kävellen tai pyörällä, mutta autoiltahan tuo Itäinen Rantakatu toki on kiinni. Toisaalta, niin oli ja on Seinäjoellakin Kirkkokatu festariaikaan. Ylikova homma kiertää? Ei se Seinäjoella ainakaan ongelma ollut. Jos olisin DBTL:n aikaan töissä enkä lomalla, mielipiteeni saattaisi olla eri, en tiedä.


Näin ensikertalaisena ja lomalaisena tässä kaupungissa koen Down by the Laiturin sijainnin erinomaiseksi. Festarialueelta on lyhyt matka jatkoille keskustan baareihin, jokilaivoihin ja puistoihin. Jokiranta on ihan äärettömän kaunis niin päivä- kuin yöaikaan.


Festarialue itsessään on hassun pieni, siksi koko festari ehkä onkin niin kiva. Eilen ei ollut mitään hirveää ryysistä, joten tästäkin toki mielipiteeni saattaa muuttua perjantain jälkeen, kun voisi kuvitella, että paikalla on puolet enemmän väkeä.


Eilen mun valokuvauslistalle päätyi tosiaan Paula Koivuniemi ja Jonne Aaron.


IMG_6410IMG_6424IMG_6446IMG_6485IMG_6535IMG_6544


Eiks ollukin upeet korkkarit Paulalla?


Näistä kuvista huomaa kuinka paljon lähempänä lavaa olen ollut kameran kanssa, jos vertaa niihin edellisiin keikkakuviin. Molempi parempi. Ehkä valokuvaajan unelma olisi keikkalava, jonka edustalla olisi ainakin 5 metriä tilaa taaksepäin.. Voisi ottaa kuvia kauempaa ja lähempää.


Kun nyt kuitenkin pönöttää ihan lavassa kiinni ja oman naaman korkeudella lavalla on ihania kasoja johtoja ja muuta, mistä muustakaan sitä sitten inspiroituisi kuin..
IMG_6654IMG_6665

..kitaristin kamoista! No ehkä artistista itsestäänkin yksi kuva:

IMG_6717


Jotta sitten voi palata taas kuvaamaan sitä, mikä on itselleen musiikin kuvaamisessa se ns. luottojuttu ja nimikkoasia. Vähän kuin futiksessa nappis- ja säärisuojakuvat..


IMG_6731No okei okei, Jonne Aaron:

IMG_6742IMG_6794IMG_6909


Miltä nää kuvat teidän silmiin näyttää? Rakeita, liikaa, etkö huomaa mitään rakeisuutta? Tunnelma? Jonne Aaron läheltä ja kaukaa? Paula ja sata kesää? Tell me, niin ehkäpä Hynysestä saadaan huomenna koko mun DBTL-putken parhaat kuvat!


Mikä on sun lemppari näistä kuvista?

2 kommenttia :

  1. Haha, no kitaristit... nyt yleensä sattuu olemaan aika valokuvauksellisia :D muistatko sen iänikuisen marinan ku aina satuttiin olemaan siinä yhdellä puolella lavaa ja yhyy kun oli paljon kuvia sit jostain nykyään kolmekymppisestä :D

    VastaaPoista
  2. Hahaa niinpä!! :D Mut tajusin vasta tosta sun kommentista miksi mua otti päästä niin paljon Sunrise Avenuen keikan kuvaamisessa se, että sinne kitaristin puolelle olis pitäny kaivautua kameran kanssa ihmismassan läpi. Veri veti koko ajan sille toiselle puolen lavaa enkä yhtään tajunnut miksi. Oli vaan sellanen alitajuinen "mutku haluun tonne toiselle puolen".

    Kitaristit, hih :D

    VastaaPoista