maanantai 3. elokuuta 2015

Kaduilla.fi-bloggaaja ryntäsi kadulle!

Kun eilen piti suoraan sängystä sännätä kadulle kameran kanssa, tänään en ole herännyt kunnolla varmaan vieläkään. Olisi pitänyt puuhailla kaikenlaista, mutta järjetön päänsärky vei mukanaan sohvalle enkä sieltä ylös päässyt ennen kuin annoin periksi ja otin buranan. Blogitkin päivittyneet tänään ihanan ahkerasti, mutta en ole pystynyt niitäkään lukemaan kovin tosissaan.

Mutta mitä siellä kadulla eilen? No meillä oli täällä Turussa Harley Davidson -tapahtuma ja heidän toimestaan paraati.

IMG_7492

Ohiajelun jälkeen kävin kotona vaihtamassa vaatteet ja lähdin lenkille Forum Marinumin edustalle neuvottelemaan kuvaushommista.

IMG_7572 IMG_7573 IMG_7590 IMG_7624

Loppujen lopuksi kuvailin enää vain puolilta öin ilotulituksen. Oma haasteensa sekin kaiken keikkakuvaamisen jäljiltä, koska kyseessä on aivan erilainen taiteenlaji kuin "tässä on kamera, siinä on zoomiputki, ota kuvia". Jouduin kysymään facesta vähän apuja miten näitä rakettihommia oikeen kuvataan ja millä objektiivilla. Sain oppia, että ihan perus kittilinssi riittää ja aukko jopa 8-10. Ei siis tarvitse omistaa mitään kallista objektiivia vaan jokainen järkkärin omistava pystyisi tähän, jos vaan haluaisi.


Itse jotenkin olen aina kuvitellut, että ilotulitusten kuvaaminen on vaikeaa.


IMG_7643 IMG_7649 IMG_7661 IMG_7686Vaan eipä se ole. Kamera piti säätää bulbille, ISO 100 tai 200 ja tarkennus "kauimmaisiin valoihin". Kaukolaukaisimella sitten vaan kuvaus, ettei vahingossakaan koske kameraan ja kuva heilahda. Tuollaisia kuvia meitsi sai ekayrittämällä.


Vaikein asia tässä koko ilotulitushässäkässä on paikan valinta. Jos olisin ollut reipas nuori nainen, olisin pyöräillyt Forum Marinumin eteen ja ottanut kuvat joen siltä puolen, koska raketit ammuttiin Wärtsilän nostokurkien takaa kalliolta. Olin kuitenkin väsynyt vanha akka kesken Assyjen CS-turnauksen ja pyöräilin vain suoraan Telakkarantaan.


Kaikista paras kuvauspaikka olisi ollut Förin kyydistä keskeltä jokea, mutta se ei ole kovin mahdollinen valinta.


Tulipahan nyt sitten tämäkin opeteltua. Olen valmis uuteen vuoteen :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti