torstai 20. elokuuta 2015

Kotiruokaa

Luulen, että perunan syömisen lopettaminen aikoinaan on ollut yksi huonoimmista päätöksistäni ikinä. Otin perunan takaisin ruokavaliooni vuosi sitten ja olin siitä hyvin onnellinen. Ruokavalioni kärsi kuitenkin edelleen siitä, etten halunnut tehdä kotona ruokaa itselleni.


Totaalikyllästyminen ruuanlaittoon iski kevättalvella 2012. Olin siihen asti leikkinyt ihan kätevää pikkuvaimoa ja osasin tehdä vaikka mitä sooseja. Mielikuvitustakin löytyi ja keksin aina mitä ruokaa sitä sitten tekisi. Kunnes en enää jaksanut olla aina se, joka tekee. Päätin kylmästi lopettaa kotona ruuan tekemisen, koska ei se nyt vaan voi olla niin, että akka käy kaupassa, akka imuroi, akka tekee ruokaa, akka käy töissä ja akka tekee kaiken.


Perunan syömisen lopettamisen ohella tuo ruuanlaiton lopettaminen oli myös huono päätös, mutta hyväksyn sen, koska olin hyvällä asialla. Pääsemässä irti onnettomasta elämästä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noh, kauaskantoiset ovat olleet päätökseni hedelmät. Ensinnäkin olen Turussa nykyään ja toisekseen siinä meni 3 vuotta ennen kuin havahduin tilanteeseen. Jo alkuvuodesta lääkäri kysyi syönkö paljon pastaa ja vastasin kyllä. Koska miehen tekemä meidän lempimössöruoka perustuu pastaan ja jauhelihaan.


Aloin vasta eilen miettiä tosissaan perunoita. Jotain muuta ruokaa kuin pastaa. Ei vain voi olla niin, että joko teen pitsaa tai mies tekee mössöruokaa.


Niinpä haahuilin eilen Kupittaan Cittarissa etsimässä ensin perunoita ja sitten miettimässä mistä voi tietää mitkä on niitä jauhoisempia, kun ei niissä valmiiksi lukenut. Uusavuttomuus huipussaan. Olisin tehnyt perunamuusia, mutta ostin sitten vaan jotain perusperunoita ja niiden kaveriksi jauhelihaa, jotta saan tehtyä kastiketta.


Oli kuulkaa jännittävää tänään keitellä perunoita ja tehdä jauhelihakastike.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAJännittävintä oli tietysti syödä ruokaa, jonka tekeminen oli hieman epävarmaa hapuilua. Ei vieläkään kyllä yltänyt samalle tasolle kuin äitin jauhelihakastike. Täytyy hankkia lihaliemikuutioita ja maizenaa.


Tämä avasi kuitenkin joitakin lukkoja ilmeisesti päänupissani, koska heti keksin mitä kanaruokaa voisi ensi kerralla tehdä. Kyllä tämä tästä. Ja sitten, kun en taas jaksa hosua keittiössä, voin tilata mieheltä pastamössöruokaa.


Syödäänkö sun taloudessa perunoita? :)

2 kommenttia :

  1. Ei syödä pottua eikä pastaa tai riisiä vaan kukkakaalia, parsakaalia, juureksia ja vihanneksia. Kukkakaalista ja tuorejuustosta saa hyvän muusin, paljon maukkaamman kuin perunasta. Paprikasta, sipulista ja kesäkurpitsasta saa pannulla voissa paistamalla helpon lisäkkeen. Uunijuurekset kruunaavat aterian kuin aterian. Tässä muutamia vinkkejä, mikäli kiinnostaa muutkin kuin pasta ja potut :)

    VastaaPoista
  2. En oo koskaan aiemmin kuullut kukkakaalituorejuustomuusista!! Mahtaa olla hyvää! :) Tuolla ruokavaliolla ei ainkaan tule pulaa kasviksista, mikä mulla on yks suurin ongelma omassa syömisessä. Tai oli ainakin joskus, nyt oon jo pitkän aikaa aika hyvin saanut pidettyä huolen marja- ja kasvispuolesta. Ei niitä silti liikaa voi olla.

    VastaaPoista