keskiviikko 12. elokuuta 2015

Syömisen ja liikunnan sovittaminen

Laihduttajia aina muistutetaan säännöllisen syömisen tärkeydestä. Noh, olen palannut loman jäljiltä säännölliseen rytmiin, mikä tarkoittaa automaattisesti kohdallani säännöllisiä ruoka-aikoja. Kuulostaa helpolta ja onkin sitä ainakin ajallisesti, mutta mahani on täysin eri mieltä. Mahani ei hyväksy sitä, että puputetaan ruokaa 3 tunnin välein. Kun syön kolmelta iltapäivällä välipalan, minulla on järkyttävä nälkä heti neljän jälkeen. Ilmeisesti omena ei ole tarpeeksi suuri välipala?


Mietin vaan, kun lomalla pärjäsi ihan hyvin 1-2 aterialla päivässä. Hyvä, jos edes oli nälkä.


Tästä iltapäivän nälästä muodostuu sellainen ongelma, että läski ei voi lähteä lenkille tai uimaan, koska on nälkä. Kaikki aivotoimintaa vaativa on kiellettyä aina, kun on nälkä.


Lisäksi on toinenkin ongelma. Suunnittelemattomuus. En oikein ole miettinyt tarpeeksi tarkasti viikon ruokailuja, joten kaupassa piti tänäänkin käydä. Huomenna ei sentään tarvi, mutta loppuviikosta varmaan taas. Kävin kaupassa melkein nälkäisenä ja kun pääsin kotiin, odotin vain, että saisin ruveta tekemään ruokaa. Ei puhettakaan urheilusta. Tänään oli iltaohjelmaa, joten urheilu olisi täytynyt suorittaa siinä 16-19 -välisenä aikana. Eli just silloin, kun normaalisti muutenkin pitäisi.


Joten. Minun pitäisi nyt joko alkaa aamu-urheilijaksi (taas, eli en ala) tai sitten opetella tekemään parempia välipaloja. Valitsen jälkimmäisen. Googletinkin sitten vähän välipaloja, päädyin Saran ruokapäiväkirjaan ja mietin, että jos Sara jaksaa urheilla smoothien voimalla, miksi minä en jaksaisi? Pakko kokeilla kyllä jotain pikkusen tuhdimpaa kuin se omena. Ehkä se menisi lepopäivän välipalana.


Kuinka tavallinen ihminen voi tehdä niin vaikeita näin tavallisista asioista?!


Tähän väliin hyvää asiakaspalvelua Cittarista, meillä oli kisa kassarouvan kanssa kumpi osaa pakata mun sangon paremmin. Kassarouva voitti! Tässä kuva:


Untitled UntitledSanko oli marjahommia varten, mutta enhän mää ny sitä muistanu ottaa mukaan silloin, kun olisi pitänyt. Kattilalla mentiin.
UntitledEiliset iltakävelymaisemat:
Untitled

 

Pitääkö jokaisella aterialla syödä niin paljon, ettei heti tunnin päästä ole taas nälkä? Välipalavinkkejä?

2 kommenttia :

 1. Moikka! Kiva kun kävit mulle kommentoimassa blogiin :)

  Välipalojen löytäminen ja suunnitelu päivittäisissä ruokailuissa ei oo missään tapauksessa helppoa. Vaatii totuttelua ja aikaa, että löytä itselleen sopivat ruoat ja sen, että oikeasti on helppoa syödä. Ei kukaan jaksa päivittäin nähdä liikaa vaivaa, vaan sitten sitä sortuu helppoihin ratkaisuihin tai ei syö mitään - ja silloin ei jaksa liikkua kunnolla.

  En itse jaksaisi liikkua vain smoothien voimalla. Smoothiet on mulle muutenkin vaikeita, koska ne on nestemäisiä ja ei täyt vatsaa yhtään. Suosittelenkin kaikille aina, että söisivät ruoan ravintona. Mulle kaikista paras välipala on töiden jälkeen banaani ja rahka, johon laitan vielä marjojakin joskus mukaan. Sitten sulattelen tunnin verran ja juon ehkä kahvin ja lähden puolen tunnin päästä treenille. Joskus menee iltaankni asti, kun väsyttää niin iltapäivästä. Syö kuitenkin kunnolla, koska omena on aivan liian vähän. Ehkä kaksi leipää, joissa on päällä jotain, voisi toimia kohdallasi?

  Kerro jos voin antaa lisää vinkkejä, tässä nyt mainittuna omat lempparini. Muista antaa itsellesi aikaa levätä ja muista syödä kunnolla. Silloin jaksaa paremmin treenata ja saattaa yllättyä omasta energian määrästä :)

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitti, kun tulit kommentoimaan, koska mä eilen illalla jouduin sammuttamaan koneen kokonaan, niin ei enää voinu roikottaa välilehdessä sitä sun postausta :)

  Mä oon ollu aika vastarannan kiiski noiden smoothiehommien kans, koska ite oon aina kans vähän kokenu, että tarvis saada purra jotain, jotta se veisi nälän. Välillä niitä oon kuitenkin yrittänyt tehdä ja onnistuinkin tiistai-iltana tekemään sen verran tuhtia kamaa, ettei pahemmin ollut keskiviikkona nälkä ollenkaan :D

  Leipä vois olla muuten jees, mutta epäilen, että mun mahalla on joku ongelma gluteenin kanssa. En ole tästä varma ja koitankin nyt testailla vähän tuleeko siitä oireita vai ei. Rahkaa söin joskus, mutta aina vähän hampaat irvessä. Ei se mitään järkyttävän hirveää ole, jos lotraa mehukeiton kanssa, mutta tietysti olisi kiva, jos välipalaa söisi mielellään :) Pitää koittaa keksiä nyt kuitenkin jotain! Tällä hetkellä on vielä mahis syödä se välipala sun tyyliin kotona, mutta parin kuukauden päästä tarvitsen sellaisen, minkä pystyy hoitelemaan töissä.

  Mää tuun huutelemaan sulle, jos tulee hätä :)

  VastaaPoista