torstai 6. elokuuta 2015

Viimeiset lomapäivät

Viimeisiä lomapäiviä viedään. Täällä maaseudulla on jotenkin todella rentouttavaa, vaikkei olla veden äärellä edes. Meidän takapihalla on niin hiljaista, että se riittää. Ihan kuin koko naapurusto vain nukkuisi. Mietinkin kuinka stressittömämpää ihmisillä luulisi olevan täällä maalla verrattuna kaupunkiin. Vaikkei meidänkään asunto missään ihan keskustassa ole, jotenkin siellä silti on hirveästi ääniä verrattuna tähän. Jos ei kuulu laivojen töräykset, niin lokit huutavat varmasti. Täällä ei ole lokkeja. On vain siilien ruokia varastelevat harakat ja varikset.


IMG_8561-2

Täysin iloiset tunnelmat eivät kuitenkaan ole, koska eilinen piti aloittaa eläinlääkärin metsästyksellä ja tämä päivä siellä eläinlääkärissä käymisellä. Pippuri on jo hetken ollut vähän kipeä eikä oikeastaan niin vähääkään. Yksi lääkekuuri oli jo, nyt kokeillaan toista.


Eilen meinasi vähän tuskastuttaa tämä maaseudun eläinlääkäritarjonta myös. Vimpelissä ei ole eläinlääkäriä enää ollenkaan vaan lähimmät on Alajärvellä ja Lappajärvellä. Alajärven lääkärin kautta sain tietää, että vimpeläisten hoito kuuluu sille Lappajärven lääkärille. Google ei oikein kertonut tarpeeksi selkeästi näitä asioita. Närkästystä meinasi myös aiheuttaa se, että eläinlääkäreille on soittoaika aamuisin yhden tunnin. Loppupäivän he toki ottavat asiakkaita vastaan ja kiertelevät pitkin navettoja. En silti oikein ymmärrä eikö eläinlääkärialalla pystyisi työllistämään silti vähän enemmän ihmisiä, kun tuolla Lappajärvellä tänään ainakin soi puhelin koko ajan ja ihmiset koputtelivat oveen. Jotenkin niin kummallista, että näitä kaikkia lääkäripalveluita halutaan jatkuvasti keskittää. Niin ihmisten kuin eläintekin suhteen. Uuden hienon vanhainkodin olivat sentään tänne Vimpeliin rakentaneet sitten viimenäkemän.


Maalaistyylin palvelu saa hymyn huulille kuitenkin kaiken jälkeen. Eläinlääkäri halusi rauhassa miettiä minkä lääkkeen määrää Pippurille tässä vakavassa tilanteessa joten saamme reseptin vasta huomenna. Hän myös teki ruokatilauksen tänään, joten saamme kissalle jotain vähän parempaa ruokaa huomenna. Meidän ei kuitenkaan tarvitse ajaa enää uudestaan Lappajärvelle vaan treffit sovitaan huomenna vähän lähemmäksi. Ehkä tämäkin selittää sitä miksi olen tottunut ihmisläheiseen asiakaspalveluun enkä puhumattomuuteen :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti