torstai 10. syyskuuta 2015

Minkä ympärillä elämäsi pyörii

Oletko koskaan miettinyt mitkä asiat määrittelevät elämäsi rytmin? Minä olen. Tämä ajatus pälkähti päähäni kerran kesällä hölkätessä. Että juuri nyt minun elämäni menee aika pitkälti urheiluaikataulun mukaan.

Minulla on kuitenkin ollut elämässäni jo tähän mennessä paljon erilaisia vaiheita, jotka ovat määrittäneet vapaa-ajan aikatauluni ja tekemiset. Ja tästä pääsin siihen ajatukseen, että elämä todella voi muuttua, jos niin vaan haluaa tehdä. Sohvaperunasta voi kuoriutua lenkkeilijä ihan helposti!

IMG_1824

Esimerkkejä asioista, jotka saattavat määritellä elämän kulun:


  1. Ryyppääminen/biletys. Jos elämään kuuluu baarikulttuuri vahvasti, saattaa perjantai-illan kekkerit mennä sen edelle, että lauantaina lähtisi lenkille. Tai sunnuntaina. Ja maanantaina väsyttää, koska rankka viikonloppu. Opiskeluaikojen keskiviikkobileet nyt eivät olleet niin paha, koska kuka nyt kouluun torstaina.. ;) Alkoholin huono puoli on kaiken mahdollisen lisäksi se, että se häiritsee rasva-aineenvaihduntaa vielä useita päiviä nauttimisen jälkeen.

  2. Nettipeliyhteisöön kuuluminen ja pelaaminen. Itselläni World of Tanks meni kaiken muun iltaohjelman edelle. En katsonut tv:tä vuosiin, enkä tietenkään urheillut. Eikä puhettakaan, että ruokaa olisi ehtinyt tehdä. Lisäksi cw-aikataulu määritteli sen moneltako mun piti olla kotona viimeistään kyliltä.

  3. Muoti-ilmiön mukainen salitouhuilu. Fitness ja sali nousi hurjaksi muoti-ilmiöksi joitakin vuosia sitten ja minäkin siihen tietysti lähdin mukaan. Saliin jää helposti koukkuun ja minullakin se meni siihen, että treeniohjelma määritteli kaiken muun elämässä tapahtuvan. Sen mitä söin, mihin aikaan ja vasta sen jälkeen tuli kaikki muu, kuten ystävän treffaaminen yms. Uskon, että on olemassa edelleen ihmisiä, joilla näin on ja saatan olla osittain itsekin vielä sellainen, koska olen vihdoin sisäistänyt, että liikkua ihan oikeasti pitää terveytensä eteen.

  4. Ystävien näkeminen. Kalenteri täyttyy kahvitreffeistä, joihin usein yhdistyy shoppailukierrokset. Kahvittelu venyy tunnista pariin tai jopa kolmeen eikä sellaisen päivän jälkeen enää kerkeä mihinkään lenkille, koska on nukkumaanmenoaika pian.IMG_1849

Neuletakki Zara - paita BikBok - farkut Only - korkkarit Carmens

IMG_1855Kesällä elämään hankkimani urheiluharrastus on mahdollistanut sen, että olen rauhassa saanut työstää näitä asioita ja vihdoinkin ymmärtänyt, että aikataulujen täytyy olla balanssissa. Elämän ei saa koostua jostain yhdestä asiasta, joka määrittelee kaiken muun. On tärkeää, että viikon aikana on aikaa tehdä kaikkia niitä asioita, joita haluaa ja joita vaan jostain tulee siihen kalenteriin. Tarkoitan sen lisäksi, että treffaa ystäviä iltaisin, ehtii myös käydä pyöräyttämässä jonkun liikuntasuorituksen puhumattakaan siitä, että ehtii jossain välissä ruokkia itsensä.

Minä olen ollut hurjan tyytyväinen nyt siihen, että on viikonloppuja, joille en ole suunnitellut ennalta mitään ohjelmaa ja etenkin, että olen esimerkiksi tällä viikolla nähnyt jo kahta frendiä ja silti harrastanut liikuntaa ihan kivasti. Mikään ei ole poissulkenut jotain toista asiaa vaan kaikki toimii.

IMG_1931

Tänään jopa suoritin kauppareissun pois alta, jotta huomenna todella tulen suoraan töistä kotiin tekemään jalkatreenin ja sitten saan maata sohvalla tai ehkä siivota. Toisaalta tällä viikolla ei ole ollut kuvauskeikkoja, toisin kuin ensi viikolla tulee olemaan 2-3 pallopeliä kuvattavana. 2 on arki-iltoina ja onpahan viikolle yhdet kahvitreffitkin sovittu.

Just nyt tykkään mun elämästä todella paljon :) ♥

Herättääkö aihe ajatuksia?

Kuvat otti Riikka.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti