sunnuntai 6. syyskuuta 2015

TPS - PS Kemi 5.9.2015

Tulipa tänään käytyä urheilupuiston yläkentällä ekaa kertaa. Olen kyllä hölkötellyt koko kesän urheilupuistoa ympäri, mutta en koskaan vaivautunut käymään siellä kentällä asti katselemassa paikkoja. Tiesin, että mm. TPS siellä pelailee. Hassua myös, etten jaksanut koko kesänä kuvaamaan yhtäkään TPS:n peliä, vaikka ihan tarpeeksi korkealla sekin jengi pelaa. Samalla tasolla, jossa SJK oli silloin, kun aloitin koko futiskuvaamisen.

Siksi koko tämä tepsin pelin kuvaaminen alkoi kutkuttaa mukavasti loppuviikosta, kun mietin olisiko siellä yhtään sellainen tunnelma kuin joskus SJK:n peleissä. Tunnelmasta en tiedä, mutta ainakin sain kuvia paljon enemmän kuin Veikkausliiga-peleistä. Vaikka kenttä olikin tekonurmea, se inspiroi silti jotenkin eri tavalla kuin Veritas. Aurinko ainakin osui kentälle eri tavalla eikä tarvinut niin kovin paljon ihmetellä kameran asetuksia.

IMG_1010

Löysin perille pressitilaan jopa. Tormasin sisään ja tuumasin ääneen kolmelle henkilölle, jotka samassa tilassa istuivat, että täältähän ne liivit löytyykin. Miten normaali ihminen reagoi siihen, kun joku sanoo ääneen lauseen? Mun käsittääkseni puhuu takaisin. Arvatkaa miten nämä 3 henkilöä reagoi? Tuijottivat hiljaa. Nappasin liivin, valloitin jonkun nurkan ja menin hakemaan kahvia. Siinä kahvia hakiessa mietin, että pitäisiköhän kysyä tässä hiljaisuuden edelleen vallitessa ovatko nämä 3 henkilöä kenties turkulaisia, kun on tuntunut tuo kissa vieneen kielen. Ilmeisesti he ymmärsivät tilanteen vakavuuden, kun alkoivat sitten keskustelemaan jostain keskenään.

En ikinä opi ymmärtämään näitä ihmisiä varmaan.

IMG_1102

IMG_1118

Kannattajien lähistöllä alkoi kiljua joku nainen, että huutakaa nyt, teidän kuuluu huutaa. Joku kannattajien joukossa ollut nainen jostain syystä vihasi sitä toista huutaen takaisin täysiä "voisko joku viedä ton pois, pää kiinni nyt". Ilmeisesti tämä ensin huutanut nainen on vakiokamaa, kun noin äkkiä hermot meni. Se ei kuulostanut kovin kauniilta näin ulkopuolisen korviin. Turkulaisista kyllä saa yllättävän paljon irti puhetta hermostuttamalla heidät ensin. Tuli testattua tämä silloin, kun tilasin ekaa fyssariaikaa. Pistin korvan taakse heti, eihän sitä tiedä, jos joskus tulee joku ihan tositilanne, jossa pitää saada vastauskin eikä vaan hiljaista tuijottamista vastineeksi puhutusta lauseesta.

IMG_1123

IMG_1134

IMG_1160

IMG_1181

IMG_1268

IMG_1284

Tauolta löysin juuri sitä kuvattavaa, jota Interin peleihin olen kovin kaivannut. Taukojuomia. Kahvia ja pullaa. Tai ihan vaan jaffaa.

IMG_1318

Ai vitsi muuten, nyt just maistuis kylmä limsa. Mmm.

Pelin kuvaaminen sujui ihan mukavasti. Kenttä oli just hyvä valokuvausta ajatellen. Melkeen sai istua kentällä asti.. Eikä kukaan mies onneksi juossut syliin asti.

IMG_1363

IMG_1417

IMG_1420

IMG_1475

IMG_1497

IMG_1503

IMG_1518

IMG_1563

IMG_1592

Ja mikä tärkeintä TPS tarjoili minulle mahdollisuuden, jonka pyydystäminen Interin peleissä tuntuu olevan niin vaikeaa, että olen jättänyt sen tekemättä. Minulle ominaistahan on kuvata nappiksia, kun ne lojuu. Sain tästä muistuksen alkuviikosta twitterissä ja päätin siltä istumalta, että seuraavassa pelissä otetaan sitten nappiskuvat! Oli mikä oli!

Menin tauon jälkeen kärkkymään penkkien lähistölle, josko niitä kenkiä vaikka näkyisi jossain, mutta ei.. turkulaiset eivät ilmeisesti omaisuuttaan levittele. Olinkin vähän masentunut, kun näytti siltä etten kuvaa tule tuosta pelistä saamaan.

Mutta mitä minun silmäni näkivätkään pelin päätyttyä..

IMG_1641

Tämän täydellisen nappiskuvan täydelliset värit saavat minut unohtamaan postauksen alussa nillittämäni turkulaiset, jotka puhuvat vain silloin kun on asiaa. Eli eivät koskaan meille pohjalaisille, jotka puhumme silloin, kun huvittaa.

Vaikka kulttuurit törmäävät vähän väliä, onneksi jalkapallon kuvaaminen on kaikkialla yhtä mahtavaa. Näissä kuvissa näkyy ihanan paljon luontoa taustalla. Ehdottomasti haluan tepsiä kuvaamaan uudestaankin, koska syksymmällä tuolla on ruskan runtelemat koivut ja paremmat mahdollisuudet ottaa nappiskuvia kuin Interin peleissä.

Älkääkä turkulaiset pahastuko, ei se teidän vika ole, etten ymmärrä hiljaisuuttanne.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti