sunnuntai 20. syyskuuta 2015

TUTO - LeKi 18.9.2015

Viikon viimeinen juoksupäivä on nyt loppusuoralla. En nyt tarkoita mitään lenkkitouhuja, vaan ennemminkin täyttä kalenteria ja kaikkia aikatauluja.

Kiireen sain aikaiseksi ihan vaan sillä, että tällä viikolla oli 2 pallopeliä ja 1 kiekkopeli valokuvattavana. En valita, koska itseppähän olen kalenterini täyttänyt. Nyt on ihanaa, kun ensi viikoksi en tiedä mitään ohjelmaa vasta kuin lauantaiksi. Ehkäpä sitten siis on aikaa ladata akkuja, vaikka huomennakin saan tietysti jo lepäillä sohvan syövereissä.

Ennen vanhaan olisin ollut ihan rikki tällaisesta viikosta. Nykyään on aivan erilainen olo. Nukun yöni ihanan hyvin, mikä jo itsessään auttaa jaksamaan. Uskon kuitenkin, että suurin vaikutus jaksamiseen on peruskuntoni parantuminen. Sen huomaa päivittäin nimittäin arjessa. Jaksan yksinkertaisesti paremmin kaikkea.

Hankkiuduin pitkän harkinnan jälkeen valokuvaamaan jääkiekkoa. Tiedätte, että pesispitäjän tyttönä jalkapallon hyväksyminen on ollut jo aika iso juttu, mutta jääkiekko vielä isompi. Harmittaa, etten tällä kaudella mennyt yhteenkään pesispeliin Turussa enkä varsinkaan kuvaamaan. Ensi kesänä menen! Talvikaudella kuvaan edelleen pallopelejä tai ainakin jotain pallolajia ja sitten vaikka tätä jääkiekkoa. Pakko mennä vielä kuvaamaan uudestaan, koska aina löytyy kehityskohteita ja jo ekalla kerralla keksin asian, josta haluan täydellisen kuvan. Futiksessa se viime vuonna oli kaikki hypyt ilmaan, mutta lätkästä haluan kuvia, kun jää lentää ympäriinsä.

IMG_3696

IMG_3701

IMG_3715

IMG_3730

Jääkiekkopelin kulisseissa tuntui olevan paljon taidekuvattavia asioita. Hurjan inspiroiva ympäristö! Luulen, että jääkiekkopeleissä riittää joka kerta eri näkökulmista kuvattavaa, kun tavaraa lojuu pöydillä ja tuoleilla, cheerleaderit huitoo pompomeja ja tuomarit lainailee porakonetta.

Otin myös muutaman pelikuvankin. (Muutama = ainakin 700.)

IMG_3736

IMG_3744

IMG_3810

IMG_3823

IMG_3882

IMG_3918

IMG_3956

IMG_4003

IMG_4006

IMG_4077

IMG_4106

Huomasin ekan erän aikana jo napsineeni lähemmäs 400 kuvaa, joten käytin koko erätauon turhien kuvien poistamiseen ja sitten 2 viimeistä erää yritin vähän rauhoittaa tilannetta ja ottaa kuvia vain sellaisista tilanteista, joista todennäköisesti voisin kuvia julkaista. Kyllähän sinne niitä turhia silti mahtui mukaan, mutta sellaista tämä touhu nyt vaan on.

IMG_4143

IMG_4181

IMG_4208

IMG_4221

IMG_4285

IMG_4317

IMG_4326

Toisen erän jälkeen varpaani olivat jo sen verran jäässä, että päätin lähteä ylös lämmittelemään. Se kuvakulma ei kuitenkaan omaa silmääni niin paljon miellyttänyt kuin jään taso, joten hipsin takaisin, kun viimeinen 10 minuuttia oli jäljellä.

IMG_4431

IMG_4554

IMG_4560

Sitten tuli vielä joku ihmeen jatkoaika. Olin ihan pihalla koko pelin kaikista sääntöasioista ja olisin tarvinnut jonkun kertomaan viereen mitä tapahtuu ja miksi. Ja jos vielä joku päivä joku todella mulle selostaa jääkiekon sääntöjä, voiko käydä niin, että alan ymmärtää sitäkin lajia ja muutun kohta sekopääksi, joka maalaa poskiinsa joukkueen värit?

Jääkiekon kuvaaminen oli kaiken kaikkiaan ihanan haastavaa. Nopea tempo ja pieni kiekko, joka yksinkertaisesti katoaa todella helposti tällaisen jääkiekkoamatöörin silmistä. Tätä lisää, mutta taidan tosissaan harkita villasukkia ensi kerralle! Tarvitsen jääkiekon kuvaamis -kengät ja oman selostajan.

Mitäs näistä kuvista tuumaatte?

6 kommenttia :

 1. hyviä otoksia oot saanu napsittua ! :--) jääkiekon kuvaamises on omat haasteensa, ihan jo pelkästään sen takia, et osa jäähalleista on isoja pakastimia. ite oon jääkiekkoa kuvannu nyt nelisen vuotta ja joka kerta silti oppii uutta. ja se on ihan parasta, kun joke kerta se on myös nii erilaista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)

  Se kova vauhti on jo yks haaste. Aivan eri tavalla kuin futiksessa. Salibandy oli varmaan samanlaista.

  Tääl Turuus kuulemma tepsin halli ei edes ole kylmä. Eikä toi tutokaan paha, kun ei tarttenu vielä edes pipoa :D mut ne villasukat ens kerralla..

  VastaaPoista
 3. Aika vähän ymmärrän valokuvauksesta, mitä nyt joskus järkkärin kanssa heiluu kuin heinämies :D sen sijaan pitkän junnu-"uran" jääkiekon parissa pelailleena voin omasta mielestä sanoa, että olet ikuistanut hallilta ja ottelusta sellaisia asioita, joita olen valokuvaajien odottanut tekevän jo ties kuinka kauan. Arvostan ja toivottavasti satut kameran kera hallille myös tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
 4. Erittäin hyviä kuvia! Ja joukkoeenkin valinnut oikein!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta kommentista! Silloin on täytynyt osua kohdilleen, jos itse peliä pelannutkin ihminen arvostaa.

  Oon bloggaamisen myötä jotenkin kai oppinut kuvaamaan pieniä yksityiskohtia ja mun mielestä niiden kuvaaminen eri tapahtumissakin on just hauskinta. Mun kuvat taitaakin olla enemmän markkinointiin sopivia kuin esimerkiksi uutiskuviksi, tai ainakin luulen niin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :) Joukkueen valinta meni sattumalta näin :)

  VastaaPoista