sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Cheerleading-kuvia: TCS Raptors

Tää on taas niitä päiviä, kun tekisi mieli aloittaa postaus huudahtamalla "ai vitsi mikä päivä". SJK voitti Suomen mestaruuden ja sitä ennen aamulla kävin valokuvaamassa Turun Cheerleadingseura Smashin treenejä. Jalkapallosta vielä pakko sanoa tähän alkuun, että faniuteni alkaa olla samalla tasolla pesisfanituksen kanssa. Kiljuin kuin mettäpöyröö yksinäni täällä, kun SJK teki toisen maalin. Mies kuorsasi vieressä sohvalla.

Sitten se TCS. Vai puhutaanko ensin cheerleadingista? Minusta cheerleaderit ovat aina olleet mielenkiintoisia/kivaa katsottavaa. Kaikki ne voltit, ilmassa pyöriminen ja koreografia. Asioita, jotka olisin voinut nuorena osata, mutta voimisteluun liittyvä maailmani rajoittui koulun liikuntatunneille Vimpelissä. Se varmaan kertoo tarpeeksi..

Onneksi kaupungeissa on tarjolla kaikenlaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi cheerleading. Itsehän olen jo elänyt cheerleading-mahdollisuuksien ohi, mutta kyllähän sitä jotain kankeiden aikuisten akrobatiaa ja sirkustemppuja voisi lähteä harrastamaan.

TSC Raptors treenaa SM-kisoihin ja tiimiin kuuluu myös miehiä. Koko joukkuetta sivusta katsoessa tuli välillä sellainen olo kuin olisi ollut keskellä jotain amerikkalaista collegeen sijoittuvaa leffaa :D Kauniita ihmisiä ja pompomeja :)

IMG_9689

IMG_9711

IMG_9754

IMG_9794

IMG_9807

IMG_9823

IMG_9856

IMG_9864

IMG_9869

IMG_9870

IMG_9889

Perinteisen urheilun kuvaajana mua tietysti kiinnosti eniten kaikki voltit. Täydellisen volttikuvan tallentaminen vain olikin sisäolosuhteissa ja tässä jännässä loisteputkivalaistuksessa vähän turhan haastava uusi juttu mulle. Eihän siitä mitään meinannut tulla. Puuh. Muutenkin näissä kaikissa kuvissa valo oli vaikea käsitellä.

IMG_9919

IMG_9937

IMG_9942

IMG_9960

Otin nämä kuvat zoomiputkella. Vaihdoin loppuun kuitenkin laajemman linssin, koska toivottiin kuvia, joissa koko joukkue näkyisi. Se olikin ihan oikea ratkaisu tähän lajiin. Olisin tarvinnut ehkä vieläkin laajakulmaisempaa linssiä, mutta samalla myös valovoimaa. 24 mm/2.8 löytyy itseltäni, joten tähän oli tyytyminen. Joissakin tilanteissa tietysti kaipasin zoomia, mutta yhden rungon loukussa ei oikeen parempaan pysty. Joskus haluaisin, että jonain aamuna ulko-oven edestä löytyisi täyskennoinen runko kapaloituna.

IMG_0019

IMG_0086

IMG_0126

IMG_0141

IMG_0196

IMG_0231

IMG_0240

IMG_0251

Kelpaisiko teillekin pieni selkäkäsittely?

IMG_0261

IMG_0265

IMG_0272

IMG_0290

Antoisat treenit, muutenkin kuin valokuvaamisen kannalta! Viivin avustuksella minäkin pieni lyllerö uskalsin tehdä pitkästä aikaa taas kuperkeikan! :D Pieni kierähdys cheerleaderille, mutta suuri liike toimistotyötä tekevälle nutturapäälle.

Näiden kuvien käsittelyn kanssa takkuamisen jälkeen olen sitä mieltä, että nyt on pakko ottaa pieni tauko urheilukuvaamisesta. Jo eilisestä jääkiekosta olo oli turhan kriittinen kuten myös tämän päivän kuvien jälkeen. Selkeää väsymistä ilmassa tai sitten vain alitajuista kiukuttelua siitä, että futiskausi on päättynyt ja ensi kerran kuvaan valoisissa olosuhteissa pallopeliä vasta keväällä.

4 kommenttia :

 1. Hienoja fotoja! Cheerleading on voimistelun lisäksi mulla listalla lajeista joita olis kliffa päästä kuvaamaan. Ja mitä tohon kriittisyyteen tulee niin mulla oli ihan sama homma viime futiskauden jälkeen. Syksy kentän laidalla tuntui todella tuskaiselta ja tällä kaudella en juuri futista kuvannutkaan. Mutta niistä parista Klubin europelistä sain enemmän laadukkaita kuvia kuin viime vuonna yhteensä. Tauko tekee välillä hyvää!

  :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Cheerleadingin SM-kisat on näköjään 12.12., ei muuta kuin akkreemaan http://scl.fi/kilpailutoiminta/kansalliset-kilpailut/suomen-mestaruus-kilpailut :)

  Eilisessä lätkäpelissä mietin taitoluistelua. Se vois olla aika hauska laji kuvata myös! Ainakin siinä saisi seurata pelkästään yhtä luistelijaa. Aika ADHD-hommaa nää joukkuelajit.

  Harmittaa, ettei Inter pärjännyt ja tuonut mulle europelejä nenän eteen, mutta ehkä vielä joku päivä. Eikä täältä Turuust ny niin pitkä Helsinkiin ole. Eri asia pääseekö tällaset bloggaajan retkut joka paikkaan kuvaamaan :)

  VastaaPoista
 3. Paskat loisteputkivalot, liian valovoimaton kalusto, liikkuva kohde... Been there, done that. Cheerissä etenkin se hyppyjen ajoitus on yhtä tähtitiedettä, sarjakuvauksestakaan ei ole yleensä mitään hyötyä. :/ Mutta harjottelemalla tietty oppii!

  Ja koskaan ei ole liian vanha tällaiseen. Ite alotin cheerdance-puolella 23-vuotiaana, ja edelleen lähes 10 vuotta myöhemmin porskutan siellä. Oon paska, enkä uskalla tehdä mitään akrobatiajuttuja (joita tanssissa on tosi vähän), mut ihan sama. :D Nykyäänhän sirkuskoulujakin on paljon aikuisille ja aloittelijoille! Sellanenkin kiinnostelis, hmm.

  VastaaPoista
 4. Objektiiveissahan kyllä valovoimaa piisaa, mutta jouduin ISOa säätää niin paljon, että täyskenno olis ollut paree. Ainakin uskon niin. Ja toisaalta: irtosalama? Mä en kokenut sinänsä vaikeaks sitä liikkeen ennakointia, koska sen pyydystäminen on tuttua muista lajeista. Ainoa vaan, että moni liike vieressä meni ohi, kun zoomin kautta tilanteita katteli. Kun laitoin laajakulman nokalle, huomasin voltteja olevan siellä missä aiemmin en edes huomannut. Siinä mielessä vaikea laji, kun zoomilla ei saa kaikkea, mutta laajakulma on liian laaja yksilösuorituksiin. :D

  23-vuotias oli nuori verrattuna tällaseen yli kolmekymppiseen jäykkään tammaan XD Noi sirkuskoulut ja pelkät akrobatiajutut sen sijaan kiinnostaa kyllä, jos niissä on selkeitä alottelijaryhmiä :)

  VastaaPoista