torstai 8. lokakuuta 2015

Fazer Café Turku

Luin jostain intternetistä tänään ohimennen, että kokemukset ovat ihmisen onnen kannalta tärkeämpiä kuin materia. Nyt todistan sitä faktaksi tässä paraikaa.

Olin tänään Turun Fazer Cafén avajaisissa ja olen edelleen kuin lentoon lähdössä. Niin upea kahvila, kivoja ihmisiä ja laadukkaita tuotteita tietysti, koska Fazer.

IMG_7276

IMG_7281

Turussahan on kahviloita aika paljonkin, mutta itselleni suurin osa on täysiä mysteerejä. Fazer Café on nyt joku neljäs tai viides kahvila Turussa, jossa olen käynyt.

Kahvila on osattu sisustaa jotenkin ihanan avaran oloiseksi. Huoneita on muutama, joten kahvilasta on helppo löytää oma nurkka, jossa nautiskella rauhassa kahvia, teetä tai muuta virvoketta ihanien suolaisten ja makeiden kanssa. Kiinnitin huomiota erityisesti valaistukseen sisustuksessa. Nuo lamput ovat jotenkin superhienot!

IMG_7295

IMG_7302

IMG_7309

IMG_7310

IMG_7322

IMG_7332

Kahvila sijaitsee torin vieressä Aurakadulla. Tila kuului vielä pari vuotta sitten Suomen vanhimmalle apteekille.

IMG_7336

IMG_7360

Kahvilassa on tuotteita tarjolla moneen makuun. Erikoiskahvia, smoothieta, leipää, suklaata ja leivonnaisia esimerkiksi. Lounasvalikoimaan kuuluu salaatteja ja keittoja. Kahvilassa on arkisin tarjolla aamupalaa sekä viikonloppuisin brunssi. Yksi brunssipaikka lisää tähän kaupunkiin ei haittaa yhtään!

IMG_7365

IMG_7368

IMG_7376

IMG_7380

IMG_7385

Sain suklaakonvehdin, johon on kirjailtu meitsin nimi, jes! Pääsin maistamaan myös superhyvää cafe mochaa. Kahvikuppi oli valtava ja kermavaahtoa annoksessa on koko hintansa edestä. Suosittelen!

Olen äärettömän iloinen siitä, että Turkuunkin saatiin Fazerin kahvila nyt. Ei sillä, etteikö täällä tosiaan kahvilatarjontaa muutenkin olisi, mutta uusi kiinnostaa aina. Fazer Café on erittäin mielenkiintoinen ainakin siksi, että Fazerin suklaaseen ei vain voi kyllästyä koskaan ja heidän leipänsä on myös hyvää, joten kovin pieleen ei voi mennä, jos kahvilaan eksyy kahville.

Olen joskus ennenkin miettinyt tätä, mutta ei tiennyt Karl Fazer mitä meni tekemään, kun suklaata alkoi valmistaa ja yrityksen perusti. Siinä on toisaalta taas hyvä esimerkki siitä kuinka pienestä voi syntyä jotain todella suurta, mikä jää elämään vuosikymmeniksi kuin itsestään.

Fazer Café Turku on auki ma-pe 7:30-21:00, la 9:00-21:00 ja su 10:00-18:00.

8 kommenttia :

 1. Järkyttävät hinnat näin Italiasta katsottuna. Täällä cappucino 1,20eur ja leivos ei todellakaan yli 6 euroa...

  VastaaPoista
 2. Suomesta ei varmaan mistään saa erikoiskahvia tuohon hintaan!

  VastaaPoista
 3. Itsekkin olin juuri tulossa kommentoimaan. Italiassa kesän viettäneenä, yleisin erikoiskahvin esimerkiksi juuri cappucinon hinta on 1,10euroa. 5 eurolla sai kaksi erikoiskahvia ja kaksi suklaa croissantia. Peronin hinta oli keskimäärin 1,50 euron paikkeilla. Suomessa kahviloissa käyminen ei kauheesti huvita, ei ainakaan koko perheen voimin.

  VastaaPoista
 4. Olishan se kyllä ihan tervetullutta, jos täälläkin olisi yhtä halpaa. Ylipäätään ruoka saisi olla paljon halvempaa! :)

  VastaaPoista
 5. Sain tuolta toisena aukiolopäivänä vain puoli kuppia teetä ja pohjastaan vain hampain läpi mentävää kirsikkapiirakkaa. Ei alkanut hyvin varsinkaan, kun vertaa niihin Turun muihin, persoonallisiin kahviloihin. Helsingissä ollut noissa ihan kiva käydä, mutta ketjukahvila huokuu selvästi läpi. En veisi Turkuun tulevaa vierasta.

  VastaaPoista
 6. Aijaa, höh! Oma porkkanakakkuni tuolla eilen oli parasta mitä koskaan oon varmaan syönyt!

  VastaaPoista
 7. Pitääpä täydentää: Päätin antaa uuden mahdollisuuden ja kävin siellä taas. Jätettyäni palautetta Fazerin nettisivuillakin silloin kuukausia sitten. Opiksi ei ole otettu, vaan edelleenkin teetä tosiaan saa vain sen puoli kuppia, kahvinjuojakaveri saa eteensä ihan samanlaisen kupin täyteen. Tämä johtuu ilm. siitä, että muista paremman/kalliimman luokan kahviloista poiketen se teesiivilä laitetaan Fazerilla kuppiin mukaan, joten henkilökunta ei uskalla laittaa enempää vettä. Noilla hinnoilla pitää siis jatkossakin käydä niissä monissa paikoissa, joissa teen saa sen hauduttua ihan itse kaataa kannusta tai erillisestä suodatinsysteemistä, joka tulee pöytään mukaan.

  VastaaPoista
 8. Aijaa höh! Itse en enää juo teetä kuin kotona, joten ei ole tullut tämä puoli vastaan kahviloissa pitkiin aikoihin. Kahvia sentään saa ihan ruhtinaallisesti. Yleensä muki on niin täysi, että sen kuljettaminen pöytään on hieman pelottava prosessi.

  VastaaPoista