sunnuntai 18. lokakuuta 2015

FC Inter - SJK 18.10.2015

Mikä päivä! Ei varmaan koskaan ole tuntunut näin tyhjältä kauden viimeisen futiskuvaustilaisuuden jälkeen. Olen kuitenkin onnellinen. Se on se päällimmäinen tunne. Silti on jotenkin haikeaa.. SJK, Klopit, Inter ja Veikkausliigan kuvauspassi viimeistä kertaa tänä vuonna. Kai sitä saakin olla vähän ihmeissään?

Pelissä taisi olla muutenkin erityistä tunnelatausta, koska peli oli tärkeä molemmille joukkueille ja Interin maalivahti Magnus Bahne pelasi viimeisen pelinsä kotikentällä. Ylipäätään Interin viimeinen kotimatsi tällä kaudella.

Henkilökohtaisesti taas olin odottanut tätä pelipäivää jostain keskikesästä asti. Halusin kuulla pitkästä aikaa Kloppien laulut, kuvata futiskuvausurani alun ukkeleita sekä tietysti nähdä SJK:n taustahenkilöitä.

IMG_8211

IMG_8222

Näin loppukaudesta oli hyvä tehdä ne viimeisetkin mieltä vaivanneet asiat kameran kanssa ja niinpä ronskisti aloitin kuvauspäivän kentältä. Kävin pyydystämässä pelaajia odotellessa tuon pirun sangon, josta olen ottanut kuvia pariin otteeseen jo aiemmin, mutta väärältä puolen aitaa. Kentältä paljon paree.

IMG_8252

IMG_8263

IMG_8268

IMG_8285

Tässä vaiheessa on pakko huomauttaa, että näissä kuvissa on aika sekasin SJK:t ja Interit. Olin päättänyt valmiiksi, että kuvaan siinä päädyssä, johon SJK hyökkää, mutta eipä nämä suunnitelmat taida koskaan mennä niin kuin haluaa. Ensiminuuteilla jo iski ahdistus ja olisinkin halunnut saada kuvia Interin miehistä naama muhun päin.

IMG_8304

Klopit ansaitsee oman kuvan, koska heitä oli paikalla paljon ja he olivat myös yhtä äänekkäitä kuin aina ennenkin. Peukku!

IMG_8343

Sitten niitä pelikuvia vihdoin ja viimein. Eka puoliaika oli aika helppo, koska aurinko tuli selän takaa. Mitä nyt yksi varjoisa kohta aiheutti päänvaivaa, mutta se oli niitä pikkuvikoja..

IMG_8377

IMG_8384

IMG_8404

IMG_8412

IMG_8435

IMG_8438

IMG_8449

IMG_8451

IMG_8472

IMG_8530

IMG_8533

IMG_8540

IMG_8557

IMG_8581 IMG_8592

IMG_8598

Tuo syksyinen nurmikko näyttää kyllä niin väsyneeltä, että ihan hyvä, kun se pääsee talviunille. Vielä, kun tänne Turkuun joskus tulisi talvi. Kuvasin tänään ilman takkia koko matsin ja auringossa tuli mielettömän kuuma.

IMG_8630

IMG_8654

IMG_8714

IMG_8736

IMG_8752

IMG_8841

Ihana vastavalo:

IMG_8847

IMG_8875

IMG_8878

En yleensä julkaise pelitilannekuvia, joissa ei ole palloa. Nyt kuitenkin poikkeus, koska repesin ääneen tälle kuvalle:

IMG_8881

Aww:

IMG_8896

IMG_8903

IMG_8914

IMG_8921

IMG_8938

IMG_8946

Olen sitä mieltä, että kyllä näihin kuviin onkin ihan hyvä tämä kausi päättää. Osasin kai tällä kertaa olla käsittelemättä SJK:n peliasuja liian vaaleiksi, joten jotain siis on puolen vuoden aikana tullut opittua.

Milloinhan oppisi käsittelemään positiivisen palautteen kuten normaalit ihmiset eikä suomalaisittain? Sain ennen peliä livepalautetta enkä osannut varmaan sanoa edes "kiitos" vaan aloin höpistä jotain turhaa jostain kuinka pimeät illat ovat hieman haasteellinen homma.. Jos siis sinä joku kuka ikinä olitkaan luet tämän; kiitos sanoistasi! Tuli hyvä mieli ja sekin ehkä näkyy näissä kuvissa :)

Kiitos myös Veikkausliigalle, kun olette mahdollistaneet nämä mun kuvaustouhut tällä kaudella! :) En käyttänyt oikeuttani vierailla muilla Veikkausliiga-kentillä tänä vuonna, mutta ehkä ensi kaudella sitten.

Ja erityisesti kiitos teille kaikille keneltä olen saanut palautetta internetissä kuvistani! Ilman teitä en ehkä olisi ymmärtänyt kuvissani olevan jotain erityistä ja olisin saattanut jättää koko touhun. Olette motivoineet minua jatkamaan :)

KIITOS! ♥

10 kommenttia :

 1. Tää on nii outoo, kun mua ei oo koskaa kiinnostanu jalkapallon eikä minkää muunkaa urheilulajin kattominen kuvista tai telkkarista tai paikan päältä, mut näis sun ottamis kuvis on jotai maagista ni mäki jään tuijottaa vaa iha ihmeissäni.

  VastaaPoista
 2. Voi apua, kiitos! :) It's magic! Liian harvoin katsomoon asti näkee hienoja temppuja, joita jotkut pelaajat tuntuvat osaavan. Just torstain pelissä tai jossain sitä ennen Inter hyökkäs laidasta ja joku pelaajista teki upeita harhautusliikkeitä pallon kanssa. Ne on niitä hetkiä, jotka koukuttaa itse lajiin, mutta niitä on näkynyt tällä kaudella aivan liian vähän. Toki multa menee puolet kaikista muuvseista ohi, kun näen vain sille puolelle kenttää missä itse hengaan.

  VastaaPoista
 3. Hieno että käyt kuvaamassa Interin matseja ja voisit myös ottaa enemmän kuvia Interin kannattajia sekä katsojista, jotta ottelun tunnelmaan pääsisi helpommin.

  Alat möys vihdoin oppimaan etelän eloa ja meidän "lämpöön":

  " Vielä, kun tänne Turkuun joskus tulisi talvi. Kuvasin tänään ilman takkia koko matsin ja auringossa tuli mielettömän kuuma."

  Nyt ehkä ymmärrät miksi Turku tuottaa eniten futareita koko Suomessa mutta ei yhtään hiihtäjää. Yleisesti turkulaiset toivovat talvea joka olisi kuiva ja aurinkoinen, mutta ilman lunta, niin minäkin, ja siihen kannattaa tottua:)

  VastaaPoista
 4. En mielelläni kuvaa vieraita ihmisiä, vaikka tapahtuma olisi kuinka julkinen, koska en voi tietää mitä mieltä he itse ovat siitä, että kuva heistä futismatsissa voisi päätyä internettiin. Kaikki eivät halua olla internetissä eivätkä varsinkaan sosiaalisessa mediassa. En halua julkaista myöskään junnufutareiden naamoja silloin, kun he eivät ole pelaamassa, koska kyse on alaikäisistä. Interin kannattajat eivät ole tällä kaudella kuviini päätyneet jostain syystä.

  Lumi kuuluu talveen.

  VastaaPoista
 5. Hienoja otoksia kyllä. Tykkään sun tyylistä tuoda esille näitä juttuja. Vähän erilaista kuin normi futiskuvat.

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) Oon miettiny koko eilisen onko se erilaisuus vaan sitä, etten kuvaa ns. uutiskuvia vai silti jotain muuta.. :)

  VastaaPoista
 7. Okei, kuvien ei tietysti tarvitsisi olla naamakuvia vaan yleiskuvia katsomosta kauempaa, mistä ei edes pysty tunnistamaan ihmisiä. Tapahtuma on kuitenkin sen verran julkinen ,että ihmiset tahtomattaan voivat vaikka joutua lehteen tms. Mutta henkilökuvia ei kannata ottaa ilman lupaa tietysti.

  "Lumi kuuluu talveen."

  Tuo riippuu taas lähtökohdista. Kysypäs eteläeurooppalaisilta ihmisiltä että kuuluuko lumi talveen vai ei. Sama koskee jopa nykyään eteläsuomalaisia ihmisiä, en montaa turkulaista enää tunne jotka toivoisivat lunta talvena (kyllä niitäkin tottakai on).

  Tästa saadaan vielä hyvä referenssi tuohon edelliseen keskusteluun; millainen kannattaminen kuuluu jalkapallokatsomoon ja eri paikkakunnilla lähtökohdat ja tavat ovat erilaiset. Sama koskee lunta, eivät kaikki sitä halua ja osan mielestä se kuuluu talveen ja osan mielestä ei. Eli kannattaa ottaa sellainen avoin ajatustapa kaikkiin asioihin, oikeita ja vääriä ei ole, on vaan eri tapoja. Ja vaikka Suomessa tai jossain pienemmässä kylässä Suomessa on opetettu että lumi kuuluu talveen ja katsomossa pitää aina kannattaa no matter what, sama ajatustapa ei ehkä päde muualla Suomessa.

  Mutta hienoa että otat rohkeasti kantaa asioihin, vaikka turkulainen jalkapallokatsomo on sulle uus paikka.

  VastaaPoista
 8. Pitää ens kaudella katella josko yleisöstä irtoais railakkaita tuuletuskuvia :)

  Kysehän ei oo siitä miten jossain on opetettu, vaan mikä on oma mielipiteeni esim. kannatusasiaan :) Koko kentän ympärillä leijailevan tunnelman pystyy aistimaan sinne alas, missä minä hengaan.

  VastaaPoista