lauantai 10. lokakuuta 2015

Kuntosalikausi alkaa

Mulla on jonkinlainen viharakkaussuhde saliin. Olen vuosien varrella aloittanut saliharrastuksen 2-3 kertaa ja yhtä monta kertaa myös lopettanut sen. Lopetan vieläpä yleensä siinä kohtaa, kun tulokset jo vähän alkavat näkyä. Jos silloin ekakerralla pari vuotta sitten olisin vain jatkanut, mulla todennäköisesti olisi jo se rantakunto, mitä aina tavoittelen. Tällaista se nyt sitten on, kun haluaa tehdä kaikesta itselleen vähän vaikeampaa. Taas saa aloittaa alusta.

Maanantaina on nimittäin se koko vuoden odotettu päivä, kun työpaikkamme kuntosali on valmis otettavaksi käyttöön. Tällä kertaa en ole uusinut koko treenivaatevarastoani, kuten yleensä "uuden" harrastuksen myötä tekee mieli. Hullareilta tarttui tänään mukaan uudet treeniliivit ja juomapullo. Adidaksen lohikärmespöksyt ovat kesäinen hankinta, kun sain päähänpinttymän niistä. Onhan ne nyt aika räyheet!

IMG_7504

Löysin jopa salikengät ja -vihkon mun varastoista aika helposti. Ajattelin, että oon haudannu ne johonkin sellaiseen piiloon, etten todellakaan löydä niitä mylläämättä koko kämppää ylösalaisin.

Selasin vihkon läpi enkä edes löytänyt mitään painokelvottomia kohtauksia sieltä, vaikka askelkyykkykävelyä olikin tullut harrastettua. Marianneakaan en ollut kironnut mihinkään, mikä on jonkinlainen ihme historiaa tuntien.

Marianne on sellainen vaaleatukkainen personal trainer Seinäjoen Fressiltä, joka kannattaa etsiä käsiinsä sillä suunnalla, jos kaipaa salielämäänsä vaihtelua. Ennen kaikkea, jos kaipaa irvistelyä, kipeitä lihaksia ja kehitystä.

Musta on hauskaa, että mun salivihkossa viimeisin salittelu mun elämässä on ollut tasan vuosi sitten. Kilomäärät liikkeissä eivät ole olleet mun salihistorian maksimit näköjään vaan sellaista perustasoa. Ehkä näkyy, että tosiaan olen lopettanut aina silloin, kun olisi voinut uralla kiivetä ylöspäin kohti saavutuksia. Ennätyksiä, lihaksia jne.

Seuraava merkintä vihkossani on tämän vuoden ainoa, 5.2.2015 Kati. Kati oli vähän kuin Marianne. Hänkin vaikuttaa nykyään Pohjanmaan suunnalla ja sai minut kiroamaan ääneen harjoittaessamme lihaksia. Katille kiitos siitä, että sain alaraajoihini jotain järkeä tänä vuonna.

IMG_7523

Kun mietin maanantaita ja paluuta salille, mietin tietysti saliohjelmaa. Olen mukana toki Unelma itsestä -jatkovalmennuksessa ja sen kautta on saatavilla erilaisia ohjelmia. Ne eivät jostain syystä sisällöltään innostaneet samalla tavalla kuin Mariannen ohjelmat, joten oli pakko pistää viestiä tuolle lihasrääkkääjälle, jotta heruisko ohjelmaa etänä. Huomautan tässä välissä, että jatkovalmennuksen saliohjelmat ovat nekin ihan käypiä eikä niissä ole mitään vikaa. Minä vain inspiroidun jostain syystä enemmän Mariannen jutuista. Tavallaan siinä on kai se henkinen juttu, kun olen treenannut Mariannen ohjelmilla koko saliurani, niin tavallaan tunnen hänen metkunsa ja lihasmuistissa on hänen ohjaamansa tekniikka eri liikkeisiin. Lisäksi heikolla hetkellä muistan aina niin elävästi, kun Marianne patistaa "kerran vielä" tai jos tunnustan ääneen, etten laskenut, Marianne sanoo "sitten 5 lisää".

Mariannen eka kysymys aina ohjelmia ruinatessa on tavoitteet. Mitä mä tavoittelen. Siihen oli tällä kertaa jotenkin tosi vaikea vastata. En halua tavoitella pelkästään laihtumista, koska laihtuminen ei ole mikään pysyvä tila. Haluan ennemminkin, että kävisin salilla pari kertaa viikossa sekä lenkkeilemässä ihan yleisen kunnon takia. Lenkillä peruskunnon ja salilla lihaskunnon takia. Tiedättekö. Että pystyn hölkkäämään tai jopa juoksemaan sopivan pitkiä matkoja läpi vuoden ja että pystyn tekemään töitä toimisto-olosuhteissa ilman jännetupentulehduksia tai alaselkäoireiluja läpi vuoden.

Postauksen alussa mainitsemani viharakkaussuhde tulee siitä, etten vain yksinkertaisesti osaa päättää millaista kroppaa ihannoin. Toisaalta sellaista normaalia hoikkaa, jossa ei tavallaan liiaksi näy se, että ommuuten bodattu het viimesen päälle ja toisaalta taas tykkään omista hauviksista. Tykkään siitä, että selässä näkyy lihasta.

Millaista kroppaa te fanitatte? Oletko tyytyväinen omaasi just nyt? Millaisia tavoitteita teillä on liikunnallisesti tai terveydellisesti just nyt?

*postaus sisältää mainoslinkin

2 kommenttia :

  1. "Ommuuten bodattu het viimesen päälle" :D :D :D

    Kivaa salikauden aloitusta, ilon kautta! :) Kunhan joskus (ens vuonna) pääsen taas "normaalien" salitreenien pariin, aion pitää kiinni nyt raskausaikana lopullisesti löytämästäni reenirentoudesta. Tuloksia hakeva tavoitteellisuus on jo pitkään ollut asia, joka on oikeastaan ahdistanut itseäni enemmän kuin motivoinut - just tuo yleinen hyvinvointi ja kunnossa pysyminen on jo aivan pätevä tavoite. :)

    VastaaPoista
  2. Nonii :D

    Kiitos vaan! Hyvinhän se menikin :) Reenirentous on varmaan hieno asia, kun tietää siitä tavoitteellisuudestakin jotain - tai niin ainakin oletan, että sää tiiät. Jotenkin sitä aina kaipaa jotain pieniä tavoitteita sen suuremman kuvan sisällä, mutta ainakaan vielä en ole keksinyt mikä mulla tuossa salitreenissä olis sellanen. Kun en mä välttämättä tarvi yhtään isompia olkapäitä ja hauviksia kuin nyt on. Yritän ehkä sit vaan pitää ne tavotteet siinä sen hetken hyvässä olossa :)

    VastaaPoista