torstai 22. lokakuuta 2015

Suuri joulusuklaapostaus: Fazerin piparisuklaata ei saa tänä vuonna

Tiedättekö Fazerin piparisuklaan? Sen jumalaisen suklaan, joka ilmestyi aiempina vuosina kauppoihin juuri näihin aikoihin. Olen jo vuosia muistanut mainita suuresta tapahtumasta blogissani. 2014, 2013, 2012, 2011..

Olin yhteydessä Fazeriin joitakin viikkoja ennen heidän kahvilansa avajaisia ja sain kuulla, ettei piparisuklaata enää valmisteta. Että sitä ei tule tänä vuonna jouluksi. Meinasin saada jonkunlaisen hermoromahduksen niille sijoilleni. Koska siis eihän tuollaista nyt vaan voi tehdä! Että lopetetaan jonkun maailman parhaan suklaan valmistaminen. Olin odottanut piparisuklaata varmaan taas jostain elokuusta asti. Fazerilta vastattiin vielä ja kerrottiin tarjolla olevan pipari-Dumleja sekä muita jouluisia suklaita, kuten levyllinen mantelia, karpaloa ja jouluisia mausteita.

Voin jo tässä vaiheessa tätä postausta kertoa, että mikään nyt vaan ei korvaa piparisuklaata.

Ostin kuitenkin uteliaisuuttani niitä Dumleja.

IMG_9082

IMG_9075

Kuten näkyy, Dumleja söin puoli pussia joskus kauan sitten ja sen jälkeen ne ovat saaneet olla rauhassa kaapissa. Joo, niissä kyllä on se sama häivähdys piparia tietysti kuin piparisuklaassa, mutta Dumle on Dumle, ei suklaalevy. Koostumuksella on väliä makunautinnossa!

Jos ette ole noita Dumleja maistaneet vielä, niin suosittelen toki. Ei ne pahoja olleet.

Fazerin kahvilan avajaisissa tein sen itselleni tyypillisen tempun, että pistin koko lehdistötilaisuuden nauramaan. Rouvashenkilö, joka piti esitelmää yrityksestä ja kahvilasta, meni sanomaan taikasanat: "olisiko kellään mitään kysyttävää".. Ekalla kerralla olin hiljaa ja mietin, että ei jumaliste, pitäisköhän.. Toisella kerralla kiemurtelin, että voi jee mun on varmaan pakko kysyä.. Ja kolmannella kerralla se lähti to-del-la painokkaasti: "Miksi piparisuklaan valmistus lopetettiin?". Koko huone räjähti nauramaan. Myös minä. Nauroin niille kaikille muille, kun ne nauroi mulle ja mun kysymykselle. Mutta kun oli kyse elämästä ja melkein vähäsen myös kuolemasta! Oli pakko kysyä! Suoraa vastausta en kuitenkaan kysymykseeni saanut.

Tilaisuuden jälkeen myöhemmin viikon sisällä "kuulin" twitterissä, että piparisuklaa otetaan takaisin tuotantoon ensi vuonna. Ai vitsit mun joulu 2016 on niin pelastettu ♥

Lepytettynä asiakkaana ostin nyt myös testiin sitä mantelikarpalojoulumauste-hässäkkää. Sekään ei korvaa piparisuklaata, mutta laiha lohtu se on. Tätäkin suosittelen maistamaan!

IMG_9086

En tiedä johtuuko sen piparisuklaan puutteesta vai mistä, mutta tänä vuonna kaupassa joulusuklaat eivät enää kiinnostaneet samalla tavalla kuin viime vuosina. En halunnut niistä mitään, kun eilen testasin. Toivottavasti tämä mieli pysyy jouluun asti, sillä se varmistaisi laihdutuskuurini onnistumisen :D

10 kommenttia :

 1. Oon ihan varma et näin jossain ruokakaupas piparisuklaata iha vähä aikaa sit :O Keskisellä ehkä? Oiskoha ne kehannu laittaa sit viimevuotisia vai oonko nähny ihan omiani.

  VastaaPoista
 2. Apua :D Harmi ettei täältä pääse Keskiselle vasta kuin ehkä joulun jälkeen, jos jaksaa sillonkaan :)

  VastaaPoista
 3. Eiiiiii haluan piparisuklaani tänäkin vuonna! Joulu ei ole joulu ilman sitä.. :(

  VastaaPoista
 4. Niinpä! Nyt on tyytyminen näihin muihin joulusuklaisiin ja pelkkään piparitaikinaan.

  VastaaPoista
 5. Oon ettinyt piparisuklaata ihan väärällään joka paikasta, ja näemmä pahin pelkoni on sitten käynyt toteen... Ei sillä, eihän se oo edes gluteenitonta. Aattelinkin tehdä oman piparisuklaan tänä vuonna, tummasta suklaasta ja gluteenittomista piparkakuista. :)

  VastaaPoista
 6. Oh no! Määkin oon monesti miettiny pitäskö koittaa murskata piparia raakasuklaan sekaan mut oon ollu liian laiska :)

  VastaaPoista
 7. Hei,
  Kultasuklaa on valmistanut jo 10 vuotta Piparisuklaata.

  VastaaPoista
 8. Hei, ihana kuulla! Tiedätkö yhtään missä täällä Turussa myydään sitä?

  VastaaPoista
 9. verkkokauppamme palvelee, www.kultasuklaa.fi , sekä Turkuun on mennyt Wiklundin S-Markettiin, sekä ensi viikon alussa Prisma Itäharjuun.
  Anteeksi, että vastaukseni on kestänyt.
  Piparissamme on paimiolaisen Tannisen Kotileipomon piparia.

  Mukavaa Joulua!

  VastaaPoista
 10. Oijoi, kiitos tiedosta! Pitääpä käydä Wikken S-Marketista hakemassa testiin :)

  VastaaPoista