tiistai 3. marraskuuta 2015

Huonot asiakaspalvelijat pyöritellään tervassa ja höyhenissä

Näin verkkokaupan kukoistuksen kulta-aikana itselleni on tullut valtavan tärkeäksi asiaksi hyvän asiakaspalvelun saaminen livekaupoissa. Kyse voi toki olla myös omasta vanhenemisesta, mutta joka tapauksessa, asiakaspalvelun laatu on tärkeä juttu.

Kirjoittelin asiakaspalvelusta kesällä eikä silloin pohjalla välttämättä ollut kovin positiiviset ajatukset, koska koin saaneeni lähiaikoina jotenkin erityisen niuhoa palvelua täällä Turussa. Silloin ero seinäjokiseen höpöttelykulttuuriin oli todella suuri ja jostain syystä se on joku mikä asiakaspalvelussa merkitsee. Kyse ei edes ole välttämättä siitä, että juuri minä itse tykkään höpöttää vieraille ihmisille vaan koen, että jos myyjä jaksaa höpöttää mulle takaisin, vaihtaa ajatuksia ja jopa kuunnella, hän saa avaimet palvella minua vielä paremmin kuin perusasiakasta. Saatan lipsauttaa sivulauseissa vaikka pitäväni sinisestä ja kokevani harmaan vähän vaikeaksi. Silloinhan myyjä osaa etsiä silmieni eteen kaikki upeat siniset asiat ja jättää harmaat odottamaan seuraavaa asiakasta.

Joskus toki olen kuin joku yksin elävä mummo ja päivän ainoa sosiaalinen tapahtuma on kaupassa käyminen, jolloin olisi ihan kiva puhua jonkun kanssa. Tällaisia päiviä on ilmeisesti viime aikoina ollut aika vähän tai sitten en ole vain käynyt kaupoissa, koska juuri nyt koen saaneeni todella hyvää asiakaspalvelua aina, kun olen sitä kaivannnut.

Erityisesti tänään tapahtui jotain sellaista, josta on pakko sanoa pari sanaa. Olen kerran elämässäni saanut niin huonoa palvelua, että kotiin päästyäni kirjoitin netissä palautetta kyseiselle firmalle. Vannoin kautta kiven ja kannon, etten enää koskaan mene kyseiseen liikkeeseen.

Tänään kuitenkin ihan piruuttani käppäilin sen vaatekaupan ovelle. Mietin kaksi kertaa ennen kuin astuin sisälle, mutta ajattelin antaa toisen mahdollisuuden. En olisi halunnut moikata myyjää, mutta hän onki katseeni jostain ja pakotti tervehtimään. Ärsytti jollain tasolla, vaikka myyjä ei ollut se sama kuin silloin kerran..

Menin tutkimaan jotain alerekkiä. Yhtäkkiä myyjä pyyhälsi ohitseni ja kehui so last season -väristä takkiani tosi ihanan väriseksi. Ristus! Jäät murtuivat, padot aukenivat ja katosta satoi kultahilettä!

Jäin niin totaalisesti suustani kiinni myyjän kanssa, että viimein kiikutin sovituskoppiin vähintään 4 eri paitaa, joista yksi muuten oli täydellinen ja jouduin ostamaan sen. En kehdannut enää siinä vaiheessa palauttaa sitä rekkiin ja tuumata, että kiitos kaikesta, mutta ei kiitos.

Musta täydellisesti istuva paita, jonka näätte vielä joskus asukuvissa. Ilman asiansa osaavan myyjän todella yllättävää aloituslainia olisin vain kiertänyt kaupan itsekseni ja ollut ostamatta yhtään mitään. (Tässä välissä pakko vielä mainita, että ennen tätä kohtaamista tapasin aiemmassa kaupassa yhden vielä paremman myyjän, mutta häneltä en ostanut mitään ;) Sovittiin vaan kahvitreffit :D)

IMG_0646

Luontaistuotekaupasta nappasin pullollisen öljyä ja tervashampoota. En voinut sille mitään, että perinteinen suomalainen tervashampoo alkoi tuntua houkuttelevalta. Kohta painelen suihkuun pesemään hiukset sillä! :D

Onko lukijoissa muita, joiden mielestä terva tuoksuu hyvältä? :D Entä teidän viime aikojen asiakaspalvelutilanteet?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti