torstai 19. marraskuuta 2015

#pelaavakansa-verkkolähetys keskiviikkona 18.11.

Eilen oli päivä, jota olin enemmän ja vähemmän stressannut jo monta viikkoa. Kun @hiilinen kyseli twitterissä naispelaajan perään, kommentoin siihen jotain hassua ja @MVMerilainen viimeisteli homman kotiin sillä tavalla, että huomasin luvanneeni lähteä Helsinkiin 18.11. keskiviikkona juttelemaan eSportsista ja siitä miksei naisia näy kilpapelausrintamalla.

Aihe tuntui tutulta, koska World of Tanksissa on mahdollisuus pelata kilpaa ja olen usein katsonut jotain Wargamingin turnauksia ja miettinyt myös missä kaikki naiset niistä kilpatiimeistä on. Muutenkin tää koko kilpapelaushomma tv:ssä kiinnostaa ja olisi ihan ylisiistiä saada joskus ruutuun joku panssarivaunupelikin. Olen ollut nyt itse liian kauan pois peleistä, joten en tiedä mikä tuolla meidän jengeissä on peleistä tällä hetkellä eniten in.. että vieläkö wotissa on meininkejä vai pitäisikö katse suunnata ennemmin Armored Warfareen. Otan tästä selvää joskus kevätkaudella, kun saan koneeni joskus kuntoon.

Tässä meidänkin taloudessa on pelattu ESL:ää, mies tietysti enemmän. Minä pääsin mukaan joku kesä miesten peleihin. Tehtäväni oli istua puskassa liikkumatta alimman tason panssarivaunulla. :D Se oli ihan ylihauskaa! Sen kesän jälkeen peliä tietty muutettiin eikä Cunninghameja enää tarvittu puskajusseina. Ihan perseestä, olisin kerrankin voinut oikeasti pelata kilpaa. Olin ihan superhyvä mun Cunninghamilla!

IMG_2187

Eilisen Pelipäivän #pelaavakansa-verkkolähetyksen aihe eSports ja omalta osaltani naisten näkyminen peleissä oli myös aiheena erittäin mielenkiintoinen, koska ne kaikki 4 suomalaista peliyhteisöä, jotka olen nähnyt, ovat ylivoimaisesti miesvoittoisia. Elämäni ekassa peliyhteisössä naisia oli minä ja 1-2 muuta randomia, myöhemmin mukaan tuli 2 lisää. Seuraavassa yhteisössä taisi olla yksi aktiivinen nainen ja sitä seuraavassa olin hetken aikaa kai ainoa aktiivinen. Viimeisimmässä oli varmaan joitain muitakin naisia, mutta heidän kanssaan en tainnut koskaan osua samalle tessukanavalle.

Jotenkin siihen on tottunut, ettei muita naisia ole samassa intternetissä, mikä kyllä välillä on aika tylsää. Ei sitä nyt vaan aina jaksa kuunnella miesten armeijajuttuja ja toisaalta pitäisi jollekin saada hehkuttaa uutta ihanaa ripsiväriä yms.

IMG_2188

IMG_2190

Eilen puhuttiin siitä, että ehkä naiset kaipaisivat jotain esikuvaa itselleen. Sitä yhtä supertähteä Suomen eSports-skeneen.. Taidettiin myös aika avoimesesti etsintäkuuluttaa sellainen nainen, joten nyt kaikki pelaavat emännät, ei muuta kuin parrasvaloihin ja kisaamaan!

Tässä on ehkä jumitettu liian monta vuotta siinä, että naiset kuulee vihapuhetta ja muuta kakkaa internetissä. Siitä pitää nyt päästä yli ja ihan tosissaan keskittyä siihen, mikä on hauskaa, eli pelaamiseen. Ne miehet, jotka eivät osaa meihin suhtautua peleissä, voivat siirtyä muihin piireihin, koska me naiset halutaan oma rauha. Meidän pitää saada keskittyä pelaamiseen siinä missä miehetkin keskittyy.

IMG_2192

IMG_2194

IMG_2195

Eilinen verkkolähetys oli siitä hauska, että rinnastin sen vähän kuin telkkarissa olemiseen, mikä on itselleni täysin uutta. Mietin jo monta viikkoa sitten mitä laitan päälleni, miten meikkaan ja etenkin sitä miten osaan matkustaa metrolla. :D Olin toki vähän miettinyt mitä sanon, mutta sitä stressasin varmaan vähiten. Puhuminen ja kirjoittaminen on helppoa, näpyn piilottaminen armottomissa valoissa ei.

Sudin naamaani peitepuikkoa ja puuteria vuorotellen striiminäytöltä ja kuulin, kun miehet huutelivat striimin olevan live.. Toivottavasti kovin moni ei kuikuillut sitä ennen kuutta, vaikka kyllä kai meikkistriimejäkin on ihan kiva katella ;)

IMG_2200

Elämäni eka metromatka oli ihan sairaan ahdistava. Pelitalolta pois stonde onneksi meni myös keskustan suuntaan ja sain höpöttää peliasioista hänen kanssaan yrittäen unohtaa koko metron.

Meidän puheosuuden jälkeen päästiin katsomaan, kun stonde ja aNGeldusTr ottivat matsia CS:GO:ssa. Hiilinen selosti, Mikko kommentoi, mä ja ErkkaJ hihitettiin taustalla. Hiilinen on ihan mieletön selostamaan! Toivottavasti olette joskus katsoneet tv:stä tai näitte sen eilisen striimin.. ja jos ette ole ikinä nähneet, teidän on pakko katsoa joskus jotain turnausta, jossa Hiilinen selostaa! Kuin Mertaranta..

IMG_2207

IMG_2209

Sain välittömästi lähetyksen jälkeen somessa palautetta, jotta hyvin se meni. Haluan uskoa siihen enkä tiedä pystynkö koskaan katsomaan jälkikäteen tuota lähetystä, jos se vielä youtubeen asti saadaan. Huhhuh. Harvoin jännitän puhumista, mutta joskus kuitenkin. Ihan friikki olo, kun näkee itsensä vastapäisestä näytöstä, mutta jota kuitenkaan ei hirveästi pitäisi katsella..

Onko sillä puolella ruutua pelaavia naisia? Pitäisikö naisten tavoitella eSportsia? Muuta sanottavaa mitä postauksesta tai eilisestä lähetyksestä tulee mieleen?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti