lauantai 14. marraskuuta 2015

TUTO - Jokipojat 13.11.2015

Hyvää iltaa kansalaiset. Surullinen tuo Ranska. En ole ehtinyt oikein tänään paneutumaan noihin uutisiin maailmalta, kun olen ollut urheilukuvauskurssilla maamme pääkaupungin liepeillä. Kurssista lisää seuraavassa jaksossa. Palataan tässä postauksessa menneisyyteen eli eiliseen.

Mun oli tarkoitus eilen rentoutua mukavasti töiden jälkeen. Kerrankin perjantai, jolle en ollut aikatauluttanut ohjelmaa. Se fantasiasatu jäi lyhyeksi, sillä Jaska lähestyi facessa kysellen olenko menossa TUTOa kuvaamaan. En ollut suunnitellut, mutta gallupin jälkeen tilanne olikin jo toinen. Muut turkulaiskuvaajat eivät päässeet paikalle, joten nakki napsahti.

Eilisen iltapäivän ylivoimaisesti suurin ressin aihe koko kuvaushässäkässä: mitkä kengät jalkaan jäälle, etten kaadu!? Pelin alussa oli nimittäin palkitsemistilaisuus ja siinä tarvitsi kipittää keskelle kenttää. Olin sen verran ovela intiaani, että keksin kotona omistavani mokkasiinit, joilla en muista liukastelleeni pahemmin ikinä. Ne jalkaan ja sitten pelipaikalle.

Kun tuli aika liukua jäälle 3000 euron arvosta tavaraa kaulassa, jännitti ihan vähäsen. Mokkasiinit pitivät kuin pösön tulevat talvirenkaat ja selvisin tilanteesta ulos kaatumatta. Olisi se nyt ollutkin, että Keinäsestä hyvä kuva ja sitten valokuvaaja ambulanssilla ulos? Mieletön ressihiki ja tärinä tilanteen jälkeen, mutta eihän se auttanut kuin jatkaa harjoituksia.

Viime kuvauskerrasta olikin taas jo hetki, mutta kyllä niistä kuvista uutinen ja kuvakooste Jatkoajalle saatiin kuitenkin. Elämäni 3. kerta jääkiekkoa:

IMG_1410

IMG_1413

IMG_1437

IMG_1443

IMG_1457

IMG_1485

TUTO teki heti alussa maalin, jonka minäkin oikein näin. Ollut vähän heikkoa kiekon nopeat liikkeet hahmottaa, mutta ilmeisesti siinäkin voi kehittyä..

IMG_1503

IMG_1553

IMG_1559

IMG_1573

IMG_1595

IMG_1605

IMG_1632

IMG_1677

Ekalla erätauolla jään valtasi nuori Ellen. En saanut hyppyjä pyydystettyä ja yhdestä jään pinnassa pyörimis -kuvasta puuttui pää, joten..

IMG_1692

IMG_1707

IMG_1716

Pelitilannekuvia tein aika monta tällä kertaa, mutta ajattelin Jatkoajan lukijoiden ehkä ymmärtävän niistä enemmän kuin minä itse. Muutenkin koen uutiskuvan ja blogikuvan olevan eri asioita. Siksi jätän jalkapallostakin tekemättä aika usein niitä kuvia, jotka yksittäin saattaisivat sopia uutiskuviksi. Mietin usein kokonaisuutta näitä postauksia varten ja toki silloinkin pelitilanteita tarvitsee, mutta ei välttämättä niin paljon. Muutenkin tämän päivän kurssista viisastuneena: tarttee edelleen panostaa laatuun enemmän kuin määrään.

IMG_1762

IMG_1780

IMG_1833

Cheerleading-kuvia en tehnyt kuin tämän yhden. En jotenkin päässyt oikeisiin kuvakulmiin ja ajoituksiin näiden leidien kanssa ollenkaan.

IMG_1884

IMG_1940

IMG_1966

IMG_1972

IMG_1979

IMG_1985

IMG_2048

Tuohon viimeiseen kuvaan oli mielestäni hyvä lopettaa. Lähdin pelistä ajoissa kotiin kuvankäsittelyn kimppuun, koska aikataulu oli aika tiukka. Ei olekaan pitkään aikaan tarvinnut hoitaa kuvia nopeasti seuraavaan osoitteeseen. Siltäkin osin tämän päivän kurssi tuli ihan tarpeeseen ja omaa jälkikäsittelyn kulkua voisi hieman tehostaa. Jos ei muuten, niin kyllähän sitä usein arkena matsien jälkeen tarttee päästä ajoissa nukkumaan. Jos teen kuvat heti pelin jälkeen ja bloggaan siihen päälle, nykytekniikalla siihen menee aivan liikaa aikaa.

Olen myös ajautunut nyt tilanteeseen, että mun on hemmetti vieköön pakko opetella jääkiekon säännöt. Siinä taas asia, jota en uskonut ikinä tekeväni. Onko lukijoissa joku, joka voi antaa kommenttiboksin puolella pikakoulutuksen aiheesta vai vaatiiko tämä jotain jääkiekon katsomista tv:stä? Lisäksi, tietääkö joku jotain TUTOlle ja/tai tepsille ominaisia tapoja kentältä? Hyökkäyskuviot julki vaan heti, jotta saa parempia kuvia ensi kerralla!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti