sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Pari koiraa ja jänisressi

Pari sanaa näistä elukoista, joiden kanssa me täällä nyt asutaan viikko. Ollaan asuttu näiden kanssa aiemmin 2 vuotta sitten myös, kun isäntäväki oli matkoilla. Koirat on aika helppoja hoidettavia, mutta toki kissat vielä helpompia.

IMG_5126

Täällä toinen koirista on Ransu - mun lemppari. Se on niin söpö, hassu ja pieni. Päättäväinen silloin, kun tarvii jotain. Se on rodultaan joku terrieri vissiin.

IMG_5128

Sitten on Kamu. Tää noutaja on ihan hirveä touhottaja. Aina pitäisi olla leikkimässä. Eikä mitenkään kivasti ja nätisti vaan silleen miesten tyyliin, you know. Rajusti ja lujaa.

IMG_5134

Uutena tulokkaana täällä on pupu. Olin aivan innoissani, kun kuulin pupun jäävän meille myös. En myöskään pahemmin ressannut asiasta, koska mitäpä tuollanen pieni söpö luppakorva.. Kunnes tässä illalla vajaa pari tuntia sitten yritin lakata kynsiä (yritin = jouduin pestä kaikki pois) ja aloin kuunnella mikä hirveä ryske sen kanin häkistä kuului. No, en välittänyt vaan jatkoin. Sitten uudestaan sama ryske. Pakko oli mennä katsomaan ja sieltähän se Frodo yritti murtautua ulos. Sai helposti häkin auki puskemalla ja olin ihan ihmeissäni mikä nyt on hätänä. Päästin sen ulos ja kauhea ralli.. Lopulta sain sen häkkiin takaisin ja tajusin vesipullon jääneen ilmeisesti jotenkin huonosti ja eläimellä oli kauhea jano. Siinä se sitten joi, söi, laittoi maaten, heräsi, joi lisää, söi lisää, pesi, veti rundia ympäri häkkiä, puski taas pari kertaa häkin auki, söi ja joku aika sitten nukkui ihan rötkönä kyljellään. Kunnes se taas oli herännyt puoli tuntia sitten, söi heinää ja ihmetteli..

Nyt pelkään, etten osaakaan hoitaa sitä ja se kuukahtaa tämän viikon aikana. Ei sen saisi ainakaan osata aukaista häkkiään, koska meillä menee aika paljon sähköjohtoja täällä lattioilla intternetin ja läppäreiden takia. Pystyn kyllä nostamaan jonku laatikon siihen kohtaan, mistä se yrittää aina murtautua ulos, mutta täytyisihän elukka saada pidettyä niin tyytyväisenä, ettei se yritä edes ulos. Toivon, että tämä kaikki nyt vaan johtui siitä huonosta vesitilanteesta.

IMG_5135

IMG_5140

IMG_5148

IMG_5154

IMG_5169

Koirien ulkoiluttaminen on joulun syömisten ja juomisten jälkeen piristävää. Etenkin hyvässä kelissä. Tänään oli ihanan aurinkoista ja löydettiin mukava polku lähistöltä.

Meikäläisen ulkoiluvaatteet ovat vähän niin ja näin.. Tarvisin kotoa lenkkarit ainakin.

IMG_5177

IMG_5184

IMG_5187

IMG_5193

Kamun ja Ransun mielestä kaikki höntsä on tosi jees.

IMG_5237

Ransu vahtii Frodoa aina, kun Frodo on irti. Minä vahdin, ettei Ransu syö sitä. Ja seuraavaksi käyn katsomassa vieläkö se hengittää eikä se ole karannut. Paljonkohan kaneille pitäisi oikeasti pitää seuraa? Tietääkö joku? Pitäisikö sen antaa olla enemmän irti?

2 kommenttia :

  1. Kani purkaa turhautumistaan, kun se ei saa tarpeeksi virikkeitä ja liikuntaa. Kani ei kuulu häkkiin, ainoastaan tilapäisesti. Kani on erittäin fiksu ja paljon liikuntaa vaativa eläin. Ei ollenkaan sama asia kuin hamsteri tai muu pikkujyrsijä.

    VastaaPoista
  2. Ok. Putsasin sen asuintilaa sitten postauksen kirjottamisen jälkeen ja päästin sen vapaaksi tietysti. Voi jee mitä rallia se veti. Se loikki silleen ku puput piirretyissä vetää kannat yhteen ilmassa!! Luulin, että sellasta tapahtuu vaan tv:ssä.. :D ilmeisesti hän oli sitten iloinen? Häkkiin en olisi millään saanut enää, mutta pakkohan se oli, että pääsee käyttämään koirat ulkona. Nyt myös sain häkin kunnolla kiinni, joten ei tarvitse pelätä karkaamista.

    Kaiken kaikkiaan hassu lemmikki.

    VastaaPoista