torstai 10. joulukuuta 2015

Vanha akka

Synttäritkin tuli ja yllätti tämän akan. Ei tässä oikein ole ehtinyt ajatella koko asiaa, joten ikäkriisiltä olen välttynyt aika hyvin.

IMG_4065

Asioita, joista voisi sanoa, ettei vanhuus tule yksin:


  • Omasta lantion seudustaan kannattaa pitää huolta. Testasin vuosi sitten millaista on, kun päivät pitkät istuu autossa, toimistossa ja kotona --> vatsalihakset murenee, lantio sekoaa, kävely on kummallista, pohkeet jumittaa ja jalkapohjat tulehtuu. Yritin toki hoitaa asiaa vastakkaisessa suunnassa. Rullasin jalkapohjia, koska ne oli kipeät ja venytin pohkeita, koska ne jumitti. Puoli vuotta yritin kävelemällä paljon saada aikaiseksi verenkiertoa alaraajoissa, mutta paskat.. Paraneminen oli hidasta. Ahaa-elämys: vatsalihasten tuki kävellessä. Siitä aukeni niin pohkeet kuin koko elämäkin. Ihmisen on huono elää ilman kävelykykyä.

  • Nuorempana pystyi syömään kaikkea ilman ongelmia. Ei närästystä eikä mitään muutakaan. Nykyään joutuu miettiä tarkoin nappaako raakaa sipulia tai voiko juoda cokista mielin määrin.

  • En uskalla enää tehdä kuperkeikkaa ellei Viivi the cheerleader ole kertomassa vieressä miten niska menee. Lapsena käveltiin käsillä ja tehtiin kärrynpyöriä. Tarttee varmaan mennä sirkuskouluun ennen kuin olen täysin rappiollinen mummo.

  • Muisti pelaa, mutta pätkittäin. En tulisi toimeen ilman näkömuistia. Luulen, että tämän kyvyn ylläpito on keskeinen asia tulevina vuosina. Tähän samaan voisi varmaan liittää hajamielisyyden yleisesti: en osaa vieläkään tulla kotiin vaan painan hissistä edellisen asunnon kerroksen ja lähden vielä hissistäkin ulos siinä kerroksessa, vaikka just sitä nappulaa painaessa facepalmasin. Eh?

  • Arvostus kunnollisia yöunia kohtaan suurenee. En pidä siitä, että valvon myöhään ja olen silmät ristissä aamulla. Kuten tällä viikolla on ollut olosuhteiden pakosta. Huomaan vähäisen unimäärän näin loppuviikkoa kohden: tänään väsymys jo alkoi tosissaan painaa, mutta pakko oli kuitenkin jatkaa kämpän järjestelyä.

  • En käy enää baarissa.

  • En enää pysty juomaan makeita siidereitä. Skumppa ja valkkari sen sijaan maistuu silloin harvoin, kun tissuttelen kotona.

  • Vaatteissa alkaa jo vähitellen laatu merkata enemmän kuin määrä, vaikkei sitä nyt aivan vielä meidän täyteen sullotusta vaatehuoneesta huomaakaan. Aikomus on kuitenkin karsia edelleen vaatteita ja mielellään korvata tekokuitu paremmilla aineilla. Tämä projekti tulee olemaan pitkä ja harras.

  • En värjää enää hiuksia.Mitä sun vanhuus ei tule yksin -listassa on?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti