perjantai 29. tammikuuta 2016

Back to Photoshop

Pienistä asioista tulee iso puro - niin hyvässä kuin pahassakin. Tällä kertaa sellainen pieni asia kuin valkotasapaino sai elämäni ihan raiteiltaan. Latasin koneelle photarin, kaivoin vanhan lunttivihon esiin ja yritin tehdä heikuroita. Heikurat tarkoittaa siis vinjetointia. Jouduin lopulta laittaa viestiä henkilölle, jonka opissa olin 2 vuotta sitten ja nyt osaan taas tehdä heikurat photarilla. Oi tätä onnea. Nämä kuvat ovat niimpal parempia kuin mitkään viimeaikaisista!

johto

Tänään piti imuroida. On käsittämätöntä kuinka vaikea toimenpide tämän ikäiselle ihmiselle on sellainen asia kuin imurointi. Suoritin sen kuitenkin eikä siihen nyt kyllä mitenkään kovin kauaa mennyt, vaikka kämpässä onkin neliöitä.

peli

Illan CS:GO.

Miehen pelatessa minä mylläsin vaatehuonetta ja etsin vaatteita huomiselle. Olen menossa Tampereella käymään.

vaatteet

fazer

Ostin eilen Fazerin uutuussuklaita, osa miehelle, osa mulle.

selfie

Tukka miten sattuu ja naama kiiltää, mutta niin varmaan olis monella muullakin imuroimisen jälkeen.

Nämä ostin tänään Ginasta:

toldyouso

Katsokaa nyt miten mustaa tuossa kuvassa on musta! Ei enää vihreää mustaa! Told you so!

kynslakka

Kynnet odottavat edelleen lakkaamista.

whitecollar

Siinä mun tän hetken pahin addiktio. White Collar, jossa Matt Bomer näyttelee rikollista, jonka FBI-agentti värvää apulaisekseen.. Aivan loistava sarja! Löytyy Netflixistä :)

On ihanaa saada elämäänsä värit takaisin oikean värisinä. Ai että <3 Nyt jotain iltapalaa, jotta jaksan nukkua. Huomenna täytyy jaksaa olla sosiaalinen.

6 kommenttia :

 1. Härregood! Tästä postauksesta intoutuneena, menin ja avasin kuvanmuokkausohjelman ja etsin valkotasapaino-nappulan. Klik ja kuva näytti normaalilta! Kuva oli otettu ilta-aikaan sisällä, ilman salamaa, joten oli melko keltaisen sävyinen kuva.
  Piti vaihtaa keltainen kuva pois blogistakin. :D
  Olen aina ollut vähän hukassa moisen nappulan kanssa ja nyt kun kongreettisesti kokeilin sitä, yllätyin positiivisesti. Kiitos! :D

  VastaaPoista
 2. No on vain hyvälaatuset kuvat ja oli mulla ehkä joku kysymyski aiheeseen liittyen, mutta sitte silmiini osui Fazermintin pötkylät -> aivot lens narikkaan. Jestas, miten hyvää suklaata! Ja sen verran säädyllisen kokoinen, ettei tule morkkista, jos sanoo syöneensä koko patukan kerralla. :D

  Mikäs veska muuten pilkistää yhessä kuvassa? ;)

  VastaaPoista
 3. Hahaa hyvä, että oli apua!! En jotenkin taas ajatellut yhtään, että tästä olisi voinut vaikka kertoa enemmänkin. Et mistä sellasen nappulan löytää ja et "auto tone" on ihan kätevä kans. Ja sit ku kaipaa syvyyttä, voi säätää kontrastia ja kuvan valosuutta + tehä ne heikurat eli vinjetoida. Mut ei se vinjetointi ole mikään pakollinen, mä vaan en enää osaa elää ilman niitä.

  VastaaPoista
 4. Sellainen salaveska ;) En oo kehannu esitellä sitä vielä täällä :D Ehkä pitäisi? Mutta en tiedä mikä on ollut jo vuosia, kun jotenkin hävettää tulla tänne esitteleen ostoksia. Mun ei tarvi kotona piilotella, jos oon ostanu kengät, mutta sitten koen tän blogin sellaseks etten voi tulla huuteleen joka toinen päivä "kato mitä ostin" :D Tosin en onneks osta joka toinen päivä jotain, mutta enivei..

  Mut hyvä, jos kuvalaadun eron huomaa! Mietin yöllä, että Lightroom taitaa sittenkin olla liian vaikea, vaikka usea bloggaajakin on ottanut sen käyttöön, koska "se on niin helppo". No ei se taida olla, koska se muuntaa kuvan todella raa'aks, jos painaa "auto" ennen kuin aloittaa varsinaisen muokkaamisen. Sen jäljiltä kaikki musta on vihreää ja valkotasapainosta ei tietoakaan. Ehkä vika on ollutkin mussa, kun oon painanu aina sitä autoa. Puuh. En tiedä, mutta luulen heivaavani Lightroomin helevettiin ja jatkan elämää Photarin kanssa.

  Mitähän sun piti kysyä? Että mistä sen valkotasapainon saa sääjettyä? Vai?

  VastaaPoista
 5. Fazermint! Vihdoin tollanen!!!

  Nyt just mussutanki tota Rio De Janeiro -suklaata. :D Hyvää. New York -suklaan piilotin laatikkoon. Mut koska oon flunssassa, niin saan syödä. Nih.

  Mä kans meinasin tulla sanoon, et Lightroom ois kyllä kätevämpi ku Photari.. Pystyy kerralla säätään useamman kuvan, varsinkin, jos on käyttäny täsmälleen samoja asetuksia kuvienottohetkellä niissä. Ei mitään auto-namiskoja!

  VastaaPoista
 6. Mulla on joku pakkomielle siitä autonappulasta aina ihan alkuun. Tykkään photarista kyl ku saan ite piirtää millasen vinjetoinnin haluan.

  Pitää miettiä näitä vielä :)

  VastaaPoista