tiistai 19. tammikuuta 2016

Hyvinvoinnin kulmakivi: ole läsnä

Mulla on takana 3 Unelma itsestä -valmennusta, joista viimeisin oli jatkovalmennus. Kaikkiin valmennuksiin lähdin tietysti havittelemaan mieletöntä ulkonäöllistä muutosta, vaikka totta puhuen mulle kävi niin kuin aika monelle muullekin; löysin monia henkisesti tärkeitä asioita, jotka ovat avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Monikaan valmennusten aihe ja asia ei tullut yllätyksenä mulle. Olenhan itsekin samanhenkinen sankari kuin valmentaja Tuuli (joka muuten on maailman ihanin ihminen). Yllätyksenä sen sijaan tuli se, kuinka näinkin optimisti, positiivisuuden perikuva, Hannu Hanhi ja universumin vahvin nainen olikin päässyt menemään rikki. Mikä itsetunto? Mikä sisäinen rauha? Päivä kerrallaan? Carpe diem? Ja miten ihmeessä nämä asiat voivat liittyä laihduttamiseen?

Olen törmännyt muissakin hyvinvointia käsittelevissä artikkeleissa, blogeissa ja lähes joka paikassa puheeseen läsnä olemisesta. Mä sivuutin sen kohdan kaikissa kolmessa valmennuksessa perinteisellä "joojoo kyllä mä tän osaan". Tähän kohtaan tarjoilen teille yhden elämän suurimmista opetuksista: ylimielisyys on oman kehittymisen käsijarru, joka on jäätynyt pakkasessa. Tämä pätee niin johtajuuteen, valokuvaamiseen kuin henkiseen kasvuunkin ylipäätään.

Untitled

Mä tarvitsin vuoden parantumisen pitkittyneestä stressistä ennen kuin mä tajusin, mitä sillä läsnäolemisella tarkoitetaan. Ei se tarkoita sitä, että osaa elää päivän kerrallaan ja keskittyä iltaisin tv-sarjoihin. Tai tarkoittaa, mutta on olemassa vielä syvempi läsnäolon tila! Se on se hetki, kun todella keskittyy siihen mitä on tekemässä.

Esimerkkinä 2 erilaista tapaa kyykätä salilla:


  1. lämmittely 10 minuuttia, kyykkypaikalle, painot tankoon, puhelimen räpläys, kyykkäys (selkä suorana ja toki kunnon painoilla)

  2. lämmittely 10 minuuttia (miettiminen pyöräillessä, että jos jännittää vatsalihaksia, niin olisiko se pois lonkankoukistajista), kyykkypaikalle, painot tankoon, puhelin mäkeen, kyykkäys tarkasti harkiten ranteet suorassa perse alaspäin selkä suorassa ja ristus miten tuntuukin reisipaloissa ja pakaroissaNiin että salillakin kannattaisi olla läsnä eikä vaan suorittaa sumussa. Menee pian kehitys ohi suun. Ihme, kun olen aikoinaan saanut lihakset edes kasvamaan sillä kiireisellä salittamisella. Tämä nykyinen tapa tehdä on aivan erilainen. Paljon parempi ♥

Suosittelen ensinnäkin Unelma itsestä -valmennuksia, jos on yhtään hukassa oman elämänsä kanssa ja toisekseen pysähtymistä päivittäin. Polte reisipaloissa on hieno tunne.

* Unelma itsestä -valmennusten mainostus on suoritettu vilpittömästi saamatta tästä mitään taloudellista hyötyä

2 kommenttia :

  1. "Ylimielisyys on oman kehittymisen käsijarru, joka on jäätynyt pakkasessa." Loistava virke! :D Mutta tuo läsnäolo. (Ja niin mikä keskittymiskyky?) Siinä taitaa vähä jokasella someyhteiskunnan kansalaisella olla petrattavaa.

    VastaaPoista
  2. Hehe :D

    Maailma on menny niin kiireiseks ja etenkin työt joillakin aloilla ja/tai eri tehtävissä niin stressaaviksi, että kumpikin muotisuunta syö ihmisiltä hetkestä nauttimisen ja pysähtymisen taidon.

    VastaaPoista