sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kun hiusten kasvualusta takkuaa

Asiaa hiuksista! Mun piti postata tästä aiheesta viime vuoden puolella, mutta enhän mää kerennyt. Tää aihe ei vanhene koskaan, joten eiköhän oteta käsittelyyn nyt sitten.

IMG_5740

Ihan ekana pakko vielä hehkuttaa kuinka rakastunut oon näiden mun hiusten keveyteen torstaisen kampaajalla käynnin jälkeen! Onhan ne lyhentynyt vähän, mutta normaalin ihmisen mittakaavassa nämä kaiketi ovat pitkät edelleen. Ideana oli leikata hiukset rikotusti, vähän sieltä sun täältä. Kampaaja teki työtä käskettyä ja hyvin taas tekikin, ah! Oon niin iloinen, että löysin Turusta melkein heti sen oikean kampaamon, jossa asioimiseen en vain voi kyllästyä.

IMG_5767

Kun hiukseni saavat kasvaa suorana alaspäin, niistä tulee todella painavat jotenkin. Ne eivät jaksa enää kähertyä kiharalle, kuten lyhyempänä. Jos ne menevät huonoon kuntoon, sen näkee niistä välittömästi. Ne näyttävät likaisilta, vaikka olisivat juuri pestyt.

Sellaiset ne olivat syksyllä.

Keväällä alkoi kummallinen kierre hiuspohjan kanssa, jota en ole täysin selvittänyt vieläkään, mutta toivon sen ratkeavan, kun putsaan ruokavaliotani suklaasta ja cokiksesta. Koko homma kuitenkin alkoi siitä, kun ostin kampaamoshampoota (ei sieltä mun luottokampaamosta!), jonka piti kosteuttaa. Päänahkaani alkoi ilmestyä näppylöitä ja lopulta päädyin lääkäriin asti, koska näppylät vaikuttivat jotenkin tulehtuneilta..

Vaihtelin shampoota tiuhaan tahtiin eikä oikein mistään löytynyt ratkaisua ongelmaan. Ajattelin, että kyse on nyt jostain kaikenmaailman lisäaineille altistumisesta ja allergisoitumisesta ja yritin etsiä mahdollisimman luonnonmukaisia shampoita. Eivät nekään auttaneet, kunnes ostin jopa tervashampoota.. Mutta silti sama juttu!

Samaan aikaan syksyllä hiusta rupesi lähtemään päästä niin tiuhaa tahtia, etten ole moista koskaan vielä nähnyt. Siinä vaiheessa olinkin jo hieman enemmän huolissani ja yritin myös syödä lisäravinteita, josko nyt kuitenkin olisi jonkun vitamiinin puutos esimerkiksi.

Ei, ei ja vielä kerran ei..

IMG_5774

Kun olin junassa matkalla Helsinkiin marraskuussa, sattui silmääni Lilyn linkkaama blogipostaus siitä kuinka ihmiset tekevät typeryyksiä hiustensa suhteen. Postauksen ehkä noin heti ensimmäinen hiusmoka oli mennä nukkumaan märillä hiuksilla. "Ja sitten ihmiset ihmettelevät hiuspohjan ongelmia"..

Siitä lähtien olen pessyt hiukseni vain aamuisin. Kuukaudessa hiukseni olivat kuin ennen vanhaan. Kuohkeat ja puhtaat. Hiuspohjani ei silti ole elpynyt vieläkään aivan täysin, mutta sen kanssa on muutenkin ollut jo pidempään ongelmia. Aika useat shampoot tuntuvat kuivattavan sitä tai sitten kyse on tosiaan vaan ruokavaliosta.

IMG_5895

Nyt tällä uudella pörröisellä pehkollani haluaisin löytää jonkun mahdollisimman luomuisan kosteuttavan shampoon, joka ei aiheuta tulehdusta, joten ehdotuksia otetaan vastaan!! Onko muilla ollut tällaista taistelua hiusten kanssa?

Joissakin blogeissa on nyt mainostettu jotain ihanalta kuulostavaa Rahuan shampoota, sitä haluaisin kokeilla! Olenkin kyllä aina mainonnan uhri, mutta ei se väärin ole. Janoan kaikkea öljyisää, mmmm!

2 kommenttia :

  1. Nyt on pakko vinkata tähän yksi shampoo ja hoitsikka joihin itsekin hiustenlähdöstä ja kuivasta hiuspohjasta kärsivänä olen ollut aivan ihastunut: Eko Pharma proteiinishampoo ja hoitoaine. Ovat luonnonmukaisia ja vieläpä kotimaisia tuotteita. Kirjoittelin näistä juuri omassa blogissa enemmän.

    Minusta nuo hiuksesi näyttävät aivan upeilta! Saisinpa itsekin kasvatettua noin pitkiksi :)

    VastaaPoista
  2. Hih, kiitos :) kyl ne kasvaa, kun käy tasaamassa tarpeeksi usein :)

    Kävin lukee sen sun postauksen, vaikutti mielenkiintoisilta tuotteilta! Multa on vissiin menny hävyttömän monta sun postausta ihan ohi, täytyykin illalla käydä selailemassa!

    VastaaPoista