sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Lauantain parhaat palat

Tästä taitaa tulla sellanen vanhanaikainen päivä meitsin kaa -postaus. Oon räpsiny kuvia aamusta asti nimittäin. Viikonloppusin on mukava kuvata kaikkea päivän aikana ja etenkin nyt, kun päiväkin on alkanut pidetä. Kaikista rentouttavin kuva ottaa ja nähdä, on mielestäni aamukahvikuva. Niissä on jotenkin aina ihanan lämmin ja rennon letkeä tunnelma.

IMG_6461

IMG_6465

Menin eilen tosi aikasin nukkumaan ja heräsin reilusti ennen Tonia. Päätin tiskata heti aamusta, jotta voin laiskotella päivällä, mutta loppujen lopuksi keksin koko päivän täyteen aikatauluja. Ajattelin käydä kaupungilla, joten ei muuta kuin maski naamaan ja menoksi.

IMG_6546Laveran silmämeikinpoistoaine ja kasvovoide saatu blogin kautta, muistattehan Biodellyn alekoodin ALE20 yli 60 euron tilauksista (voimassa 17.1. asti)!IMG_6517

IMG_6554Kengät täältä :)IMG_6556

Kävin ekana yhdessä kirjakaupassa katsomassa, josko sitä yhtä himoitsemaani kirjaa sattuisi kaupasta löytymään, mutta eipä tietenkään. Edelleen Turun ainoa paikka on Suomalainen kirjakauppa, mutta siellä opuksen hinta on huikeat 39,90 euroa.. Eeeeh. Kyse on Elina Rouhiaisen Susiraja-sarjan toisesta osasta. Ekan luin kauan sitten, kun satuin joskus pokkarina löytämään halvalla.

Toinen keskustan asioista oli jälleen Instrussa käyminen, koska mun uudet lasit ei aivan istuneetkaan nenälle, vaikka niitä säädettiinkin tietty hakiessani ne. Nyt säädettiin vähän enemmän ja nyt ne on hyvät.

IMG_6575

IMG_6577

IMG_6589

Olin kotona just kolmelta, kuten aikataulutin aamupäivällä. Sitten pitikin ryhtyä kokkipuuhiin. Keittiössä syntyi tällä kertaa jauheliha-tomaatti-couscous -hässäkkää. Ruokani ovat kovin mielikuvituksettomia, kun ei nyt oikein ole taas ottanut selvää tekeekö mieli jotain vai ei. Yleensä ei tee, mutta pakko sitä on jotain ruokaa kuitenkin syödä.

IMG_6592

Viiden jälkeen saikin pukea hiihtovermeet päälle ja ottaa sukset kainaloon, sillä olimme sopineet Maaritin kanssa hiihtotreffit Nunnavuorelle. Olisi pitänyt huijata Maarit kertomaan mulle Nunnavuoren historiasta siinä suksiessa, koska toi nimi viittaa johonkin jännittävään aivan selkeästi ja mulla taas ei meinannut kunto riittää Lapin emännän perässä lipsutteluun. Maaritin sukset olivat pitävämpää mallia kuin meikäläisen luistelutyylin lankut, joten kunnon loppuessa perinteinen ei oikein tahtonut toimia ylämäkeen. Oli siis hidasta touhua, kun luistella nyt ei aikanaan voinut. Pari luisteluspurttia vetelin, mutta aiemmista hiihtoreissusta tietäen, a) tasapainoa ei ole ja b) jos mitkään muut lihakset ei väsy luistelussa, niin jalkapohjat sitten ainakin.

Mutta olihan se nyt kuitenkin ihanaa ja hienoa ja mahtavaa!! -14 pakkanen ei tuntunut missään ja latu oli täydellinen. Sukset luisti eikä jalat sinänsä hyytyneet. Ennemmin lihaksista hyytyi ekana selkä (veti ihan jumiin) ja loppumatkasta ei jaksanut enää tasatyöntöjäkään, koska olkapäät. Hiihto on kyllä urheilulajien kuningas!

Muistinpa vaan tuossa illalla, että Hirvensalossa varmaan olisi joku pieni mäki lasketteluhommia varten, mutta eeeeeeeeeeen mä taida uskaltaa laskemaan. Olisi se kyllä niin hienoa, mutta kynnys on tosi suuri näin monen vuoden tauon jälkeen.. Ennemmin ratsastan hevosella kuin yritän pysyä pystyssä kapulahississä? Tasapaino ei tosiaan ole mun vahvin laji missään urheilussa.

IMG_6613

IMG_6619

Mun epäonnen elämä on jatkunut muuten edelleen. Oon jotenkin sairaan kömpelö koko ajan? Ei tällasta ole ollut hetkeen kyllä. Mä rämäytän jatkuvasti auton ovet apposen selälleen, sitten kiroan ja kauhuissani katson, kun se ovi lähestyy vauhdilla naapuriautoa. Sitten aina pyöräyttelen silmiä itsekseni ja huokaisen, kun ovi ei osu silti siihen naapuriin. Kuinka monta kertaa tämä täytyy toistaa, että saa alkaa soitella vakuutusyhtiöön? Järjettömän rasittavaa. Miksi tällasta yhtäkkiä, kun aika monen autonomistamisvuoden aikana olen kyllä osannut avata ovia ihan nätisti?

Sitten toinen, jota en voi onneksi enää toistaa hetkeen. Torstaina otin autosta 2 kassia, joista toinen oli salikassi. Se salikassi vahingossa tippui maahan vetäen mennessään oikean käden pikkurillin kynnen. Se kynsi jäi silleen kivasti kitumaan ja jouduin kiertää koko toimiston yläkertaa myöten ennen kuin löysin pelastavan enkelin talousosastolta, jonka pöydällä muuten komeili musta Michael Korsin laukku ja laatikossa kivat pienet sakset.

Tänään rimpuilin autossa noiden mun pakkaskenkien ja monojen kanssa, kun ei monot jalassa oikein viiti ajaa. Jotenkin huonosti otin kiinni kai kengästä ja niin napsahti vasemmasta kädestä pikkurillin kynsi. Sen revin samantien irti, kun mulla nyt ei saksia ole mukana eikä kyllä laastareitakaan, joita olisin todella tarvinnut. Kynnestä pulppusi verta ihan kunnolla, läväytin taas auton oven täysiä niin auki kuin sai ja painelin sormeni kanssa lähimpään lumihankeen. Ajattelin kylmän lopettavan verentulon, mutta paskat. Monojen asentamisen jälkeen koko sormi oli ihan punainen ja ajattelin sotkeneeni joka paikan verellä, mutta ei sentään kai. Lisää kylmää ja lunta ja sukset kantoon. Ja taas vähän lisää lunta.. toinenkin käsi oli ihan tahmainen jo verestä, kun putsasin sillä sitä toista.. On muuten aika ällöttävää sellainen hyytynyt veri pakkasella. Onneksi se oli vesiliukoista :D Hanskat käteen vaan, kun muutakaan ei ollut. Hiihtolenkin jälkeen veri ei enää juossut onneksi, mutta kyllä sieltä kotona sai taas veren tulemaan, kun putsailin sitä. Nyt lähinnä enää kuumottaa. Nää on niitä juttuja, kun miettii aina pitäiskö noita kynsiä joskus leikata vai pitääkö aina odottaa tällaista tapaturmaa. Mua ei todellakaan haittaa, että multa katkee joku kynsi, vaan mua ärsyttää siinä veri ja kipu.

IMG_6627

Nyt on aika raukea olo ponipeiton alla. Reisipaloissakin jopa vähän tuntuu tuo meidän hiihtely, vaikka sillon hiihtäessä ei tuntunut yhtään. Jotain lämmintä juomista tekisi mieli ja harmittaa, kun meillä ei ole aineksia minttukaakaoon. Ihan perinteisen kaakaon kyllä saisi tehtyä. Teetä tai kaakaota, jotain on pakko saada tähän päälle.

Tv:stä tulee Saapasjalkakissa ♥ ..ehkäpä alan tuijottaa sitä nyt ja sitten varmaan simahdan. Ihana talviurheilun jälkeinen väsy ♥ Mikä on teidän suosikki kaikista talviurheilulajeista? :)

* postauksessa mainoslinkkejä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti