keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Sisustuksellinen ihme pesuhuoneessa

* postaus sisältää mainoslinkkejäTänään aiheena sisustaminen (ja bloggaaminen). Mä nimittäin tajusin toissapäivänä instan selaamisen seurauksena, että mä en taida olla se ihminen, joka haluaa asettaa liljoja vaasiin valkoisen hyllyn päälle valkoisten taulujen ja muiden viereen. Näin nimittäin sellaisen kuvan erään bloggaajan instatilillä ja ajattelin kui hienon näkönen, mutta jotenkin silti liian siisti. Kuten kaikki kuvat niissä eniten muoti- tai sisustuslehtiä muistuttavissa blogeissa on. Tiedättehän. Kun aurinko paistaa just hyvin hiusten takaa asukuvissa tai just ajetut sääripalat loikoilee lampaantaljan päällä. Kävin tänään Ikeassa, mutta en ostanut lampaantaljaa. Koska mikä sen funktio on? Näyttää hyvältä?

Selkeesti aletaan taas olla lähellä jonkunlaista ähkyä ja varmaan sitten parin kuukauden päästä otan itsekin kuvia lampaantalja taustalla. Okei, en oikeasti ota. Koska mä en osaa. Mä osaan valokuvata jalkapalloa ja eläviä lampaita, mutta en osaa ottaa ylityylikkäitä pinterestkuvia. En ainakaan tässä arjessa. Olisi varmaan eri asia, jos tekisin tätä päivätyökseni ja saisin oikeasti luonnonvalon aikaan miettiä lampaantaljan paikkaa. Oikeasti tämäkin on varmaan tekosyy. Mulla ei vaan ole sisustuksellisesti täydellistä visuaalista silmää. Mulla on vaan jalkapallosilmä. Antakaa mulle futispallo, kyllä mä sen osaan sijottaa mihin vaan kuvaan inspiroivasti.

Joka tapauksessa - tulin siis tulokseen, että mä en osaa sisustaa ja mä en edes tykkää sisustaa. Mä tykkään siitä, että asiat on näppärästi saatavilla ja oman sotkuisen luonteeni tuntien - asioille täytyy olla oma paikka. Mun kodissa kaiken ei myöskään tarvitse olla valkoista, vaikka tykkäänkin ajatuksesta valon lapsena. (En tarkoita, että sisustuksellinen älykkyys poissulkisi sen, etteikö asioilla olisi oma paikka..)

Mulla on eräs entinen koulukaveri, jolle on siunaantunut kyky sisustaa. Niin hyvin, että hänen kuuluisi blogata. Olen joskus sitä hänelle ehdottanut, mutta toistaiseksi hänen taideteoksiaan voi seurata vain instassa (@ruutemilia). Ruutin kuvia kun katsoo, mietin aina miten hän voi osata. Kuinka hän osaa valita just ne oikeat kauniit tavarat oikeaan kulmaan oikeaan kohtaan. Hän osaa sijoittaa tavarat niin, että ei tarvitse olla valokuvaaja osatakseen ottaa hienoa kuvaa taideteoksesta, joka on jo syntyessään taidetta.

Minulla taas on valokuvaajan aivot ja minä kierrän tavarakasoja niin kauan, että löydän oikean kulman ottaa kuvan, josta voi tehdä taideteoksen. Minä rakastan jalkapallokentän vieressä nurmikolla lojuvia nappis- ja säärisuojakasoja, koska ne ovat totuus. Paidat, jotka roikkuvat penkin kulmasta melkein tippuen maahan, ovat myös totuus. Sen hetken totuus, jonka voi ikuistaa. Jos joskus ajelisin säärikarvat, laittaisin sääripalojen alle lampaantaljan ja virittäisin kameran ottamaan kuvan koko komeudesta ylhäältä päin, se ei olisi totuus. Koska en minä vain prkl vieköön tee niin. Ei mun arki ole sellaista.

Silti blogien lukijat etsivät blogeista sellaista inspiraatiota? Vaikka toisaalta lukijat haluavat samaistua? En ymmärrä tätä touhua :D Ollako vai eikö olla?

Välillä päätän ottaa hienoja tekaistuja kuvia ja sitten blogata, mutta kun kaikissa sisällä otetuissa kuvissa on valkotasapaino päin persettä, en vain jaksa edes yrittää mitään teeskentelyä. Niinpä vaihdoin tänään kittilinssin takaisin, järkkäsin parhaimmalla sisustustaidollani pesuhuoneeseen mun upouuden meikkitelineen paikoilleen ja otin kuvia. Just niin kuin nuo asiat ovat. Mun uusi meikkiteline olisi voinut olla yksivärinen, mutta tähän on tyytyminen. Ikea 7,99 euroa.

IMG_6939

IMG_6940The Body Shopin sademetsäshampoo tällä hetkellä käytössä, hoitoaineena Madaraa. Nurkassa häpeämässä pönöttää LivBoxin mukana tullut Maria Nilan tehohoito, joka tuoksuu syötävältä.IMG_6963Päivittäin käytössä The Body Shopin silmänympärysaine sekä blogin kautta saadut Laveran kosteusvoide ja silmämeikinpuhdistusaine.IMG_6983Kerkesin ostaa Mossan aivan järjettömän ihanan yövoiteen ennen kuin ehdin lukea muutamasta blogista Mossa-arvosteluita. Arvasin ekan käyttökerran jälkeen, että näistä muuten tullaan vielä lukemaan varmasti. Ja kyllä, voin kertoa, että ainakin tää yövoide on just niin hyvä kuin voi kuvitella. Paras.IMG_6988

IMG_6999

Mun oli pakko hankkia tuollainen sisustusratkaisu meikeille, kun en halunnut niiden olevan lavuaarin reunalla miten sattuu. Putoavat pian maahan ja sitten tulee itku, kun puuterit ja luomivärit hajoaa.

Tiedän, että kosmetiikkaa ei olisi fiksua säilyttää pesuhuoneessa, mutta parempaakaan meikkauspaikkaa mulla ei kiireisiin aamuihin ole. Ostin kyllä Ikeasta myös meikkaamiseen soveltuvan peilin, joten voi olla, että siirryn kevään tullen meikkeineni keittiöön.

Enivei, kiitos, kun sain avautua. Älkää kuitenkaan ymmärtäkö väärin tätä kaikkea. Itsekin fanitan blogeja, joissa on kauniita kuvia ja haluaisin osata sijottaa juttuja kuviin yhtä hienosti. Mä en vaan osaa lavastaa. Sitä täytyisi harjoitella tosissaan. Mulla toimii kaikista parhaiten se, että joku toinen asettelee ja sotkee ja sitten mä vaan pyyhällän paikalle ottamaan kuvat. Mun täytyy vielä treenata tätä bloggaamista ja blogi-identiteetin hiomista. Olisinko vaan niin kuin oon vai osaisinko ottaa inspiraatiokuvia? Miksi en ole luonnostaan kävelevä inspiraatiokuvien ottaja? Miksi päässäni ei naksahda sisustuksellisesti?

Luulen, että jokainen bloggaaja käy läpi tällaisia kriisejä jossain vaiheessa, mutta he eivät vain ole kirjoittaneet siitä. Ehkä mun pitää miettiä mistä mä ite inspiroituisin omassa blogissani. En tule tänne pakoon todellisuutta vaan muuntamaan todellisuuden tekstimuotoon. Ehkä motiivini ovat erit kuin joillakin muilla. En lue toisten blogeja siksi, että pakenisin omaa arkea tai mitään muutakaan. Luen niitä siksi, että olen utelias :D

Okei, nyt lopetan, etten paljasta enää yhtään enempää :D

:D :D :D

Ps. luovuus on parhautta <3

4 kommenttia :

 1. Hah, luovuus on parhautta mutta kodin pitää näyttää kodilta! Minusta instan ja muun somen täydelliset kiiltokuvat, koissa puhtaana hohtava vitivalkonen ja avara koti kylpee auringonvalossa, ovat aika yksipuolisia. Kaikki nämä "tehostevärinä mustaa, harmaata tai tulppaanikimppu" alkaa tulla jo korvista (tai kuvista ku on kyse niin silmistä), sillä niin kaukana tarkkaan sommitellut kukkamaljakot ja taljat on omasta elämästä. Rapanen terrieri ja valkonen sohva juu ei toimi. :D Eikö sitä paitsi ole jo tylsää, kun mediat ja kanavat tursuilee vain samannäköisiä yksipuolisia postauksia ja kuvia?

  Kannatan just tämmösiä rehellisiä postauksia, joissa ei lavastella tai vääristellä totuutta. Olipa sitte kyse sisustuksesta tai monelle mutkalle ruhon vääntävistä selfie/belfie- otoksista. :P

  Huh. Täti on puhunu. :D Piti vaan sanoa, että jatka tyär samaan malliin!

  VastaaPoista
 2. Ai vitsi kiitos tästä!! En jotenkin osannut ajatella noin päin, että yleisökin saattaa olla kyllästynyt monotonisuuteen sikäli mikäli tämä on nyt oikea sivistyssana tähän kohtaan.

  Minä yritän jatkaa just niinku tähänkin asti! :)

  VastaaPoista
 3. Mä niin tajuan taas täysin, mitä tarkotat!! Mut samaan aikaan muistutan, et onneks meidän kaikkien ei kuulu olla samanlaisia. Blogit on täynnä niitä täydellisen valkoisia sisustuskuvia joo, eikä futiskuvien kohdeyleisö ole välttämättä sama. Mutta hyviä futiskuvia on ihan saakelisti vaikeampi ottaa! Lavastetut kuviat on ihan iisejä, liikuva pallo ja pelaajat huomattavasti haastavampia.

  Ja yhdyn Maaritin kommenttiin siitä, että kyllä noita "skandinaavisen valkoisia" sisustusjuttuja tulee jo korvista. Usein ihmettelen, vaikkakin mukavia bloggareita ja hienoja kuvia ja näin, niin joidenkin blogien suosiota. Ehkä ne vain ovat massoihin hyvin osuvia? Eivät liian persoonallisia?

  Pysytään me marginaalissa ja omina persooninamme <3

  VastaaPoista
 4. Hihi :D Minä en kai osaa ajatella futiskuvia silleen, kun mun mielestä se on aika helppoo pyydystää se pallo..

  Jotenkin vaan ihmetyttää myös se massa et mitä ne hakee sellasista blogeista. Kun en mä kyllä inspiroidu mistään tulppaaneista. Mut ei tosiaan kaikkien tarvikaan.

  Marginaali hyvä, liika puhtaus ei :D

  VastaaPoista